سه کارخانه آلاینده باید تا پایان سال از شیراز خارج شود

راستین آنلاین: سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست استان فارس گفت: باید براساس طرح زمان‌بندي، سه كارخانه پشم شيشه، روغن نباتي و ريشمك بايد تا پايان امسال از شيراز خارج شوند.



نبي‌الله مرادي سه‌شنبه 16 خرداد و همزمان با هفته محيط زيست در يك نشست خبري گفت: طرح ملي تالاب‌ها از سال 94 در كشور آغاز شد و در اولين سال 25 ميليارد ريال براي احياء تالاب‌هاي فارس مصوب شده بود كه تنها 10 درصد آن تخصيص يافت.

مرادي گفت: در سال 95 مبلغ 5 ميليارد تومان اعتبار تصويب شد اما اختصاص آن صفر بود و امسال نيز 5 ميليارد تومان مصوب شده است.

او علت تخصيص نيافتن اين اعتبارات چنین بیان کرد: در سطح حفاظت محيط زيست نهايت تلاش‌ها انجام شده است اما در سطح استاني قبول داريم كه تيم دولت نتوانستند مسئولان ملي را براي تخصيص اعتبارات قانع كند.

مرادي با پذیرفتن این كه تخصيص 250 ميليون به احياء درياچه بختگان به‌عنوان دومين تالاب بزرگ كشور، در مقايسه با اختصاص 15 هزار ميليارد به درياچه اروميه بسيار ناچيز است، گفت: البته در کل کشور به جز دریاجه ارومیه اقدامی نشده ولی ما نيز اعتقاد داريم توجهي كه بايد مي‌شد نشده است.

او در عين‌حال گفت: سال 88 در استان فارس شاهد 113 روز ناسالم بوديم و با اقداماتي كه انجام شده تعداد روزهاي ناسالم در سال 95 به صفر رسيد؛ که این نتیجه ای مثبت است .

سرپرست محيط زيست فارس همچنين گفت: سد تنگ سرخ شيراز يه پروژه كارشناسي‌شده زيست محيطي نيست و احداث آن بيش از منفعت، زيان‌هاي زيست محيطي خواهد داشت؛ احداث اين سد نه تنها درياچه مهارلو را تهديد مي‌كند، بلكه جاري شدن آب در رودخانه خشك، اكوسيستم اين منطقه را با مخاطره مواجه خواهد كرد.

وي با بيان اينكه در طرح ارائه شده ظرفيت اين سد حدود 18 ميليون متر مكعب ذكر شده است، گفت: اين ميزان حجم ذخيره، از وقوع سيل ممانعت نمي‌كند و تنها مخاطرات زيست محيطي را به همراه خواهد داشت؛ محيط زيست به شدت با احداث اين پروژه مخالف است و ارائه دهندگان اين طرح به هيچ يك از سئوالات ما پاسخ قانع كننده نداده‌اند.

مرادي در خصوص انتقال صنايع آلاينده از شيراز نيز گفت: در شيراز 4 صنعت بالقوه آلاينده وجود دارد كه طرح انتقال آنها بيش از يك دهه قبل تصويب شده است؛ براساس طرح زمان‌بندي، سه كارخانه پشم شيشه، روغن نباتي و ريشمك بايد تا پايان امسال از شيراز خارج شوند.

او با بيان اينكه مديران شركت پشم شيشه مدعي هستند كه تا مهرماه اين كارخانه از شيراز خارج خواهد شد، گفت: موضوع انتقال كارخانه روغن‌نباتي شيراز به شهرداري سپرده شده بود و در خصوص كارخانه سيمان نيز براساس مشاهداتي كه اخيرا داشتم، طرح كارخانه جديد در محدوده شمال شرق شيراز پيشرفت محسوسي ندارد.

مرادي ميزان آلاينده‌هاي زيست محيطي دشت زرقان به واسطه حضور صنايع متعدد، به حد اعلاي خود دانست و گفت: طرح توسعه پالايشگاه شيراز كه گزارش‌هاي غلطي هم در خصوص آن طرح شده بود، از سوي محيط زيست كاملا رد شده است.

سرپرست اداره كل محيط زيست فارس تاكيد كرد كه توجه به رونق گردشگري در زيست بوم‌ها يكي از روش‌هاي موثر در ايجاد درآمدهاي پايدار بدون وارد كردن آسيب به محيط زيست را توسعه گردشگري و استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در استان‌هايي نظير فارس دانست.

مرادي با اشاره به تجربه كرمان در اين زمينه گفت: ايجاد بسترهاي گردشگري طبيعي در زيست بومي نظير منطقه بهرام گور با جذب سرمايه‌گذاران بخش خصوصي، مي‌تواند درآمدهاي پايداري بيش از درآمد حاصل از معادن براي ما به دنبال داشته باشد.

به گفته سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست فارس، در اين هفته برنامه‌هاي متنوعي نظير برگزاري كارگروه پسماند، ديدار با سمن‌هاي محيط زيستي، برپايي كارگاه‌هاي آموزشي، افتتاح سيستم تصفيه خانه كارخانه رامك، قدرداني از خانواده‌هاي شهداي محيط‌زيست، برگزاري نمايشگاه عكس، تبليغات محيطي و برگزاري مسابقه راديويي، اجرا خواهد شد. 

یادآور می شود: هفته محيط زيست امسال با شعار "من با طبيعتم" از 16 خرداد آغاز شده و تا 21 خرداد ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام /  102
3247 کلیک ها  سه شنبه, 16 خرداد 1396 17:37
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا