گزارش های میدانی از اقدام شگفت آور و سئوال برانگیزاین بانک در جذب سپرده های مردم با سود بالاحاکی از یک وضعیت غیر عادی است . در حالی که جذب سپرده در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری مجاز روند عادی خود را طی می کند ، بانک آینده در اقدامی پرسش برانگیز با افزایش سود برای سپرده های ثابت باعث شده تا بسیاری از مردم بدون اطلاع از اهداف پنهان افزایش سود سپرده دراین بانک ها ،برای سپرده گذاری در این بانک ازدحام کنند.
این بانک از 20 اسفند ماه سال گذشته نرخ سود سپرده های ثابت را افزایش داد و در عین حال مهلت سپرده گذاری در این بانک ها را تا پایان فروردین به مشتریان خود اعلام کرده است .
بنا به این گزارش نرخ سود سپرده ( روز شمار) در صورت دریافت ماهانه تا 22/5درصد و در صورت دریافت به صورت سه ماهه تا 25 درصد افزایش یافته است .انتشار این خبر باعث شد تا موجی از متقاضیان که به طور عمده میزان سپرده هایشان کمتر از صد میلیون تومان است برای سپرده گذاری و دریافت سود غیر معمول به این بانک هجوم بیاورند .
این گزارش می افزاید : مراجعه به بانک آینده در همه شعبه ها یکسان نبود به عنوان مثال در شعبه ونک مراجعه کنندگان بدون صف برای سپرده گذاری منتظر گشایش حساب بودند اما در شعبه نازی آباد از همان ساعت اول کار بانک تا پنج بعد از ظهر همان روز بیش از 900 نفر برای سپرده گذاری مراجعه کرده بودند.این تعداد مراجعه کننده فقط مربوط به یک روز کاری این شعبه بوده است.
براساس این گزارش تاکنون بانک آینده توضیحی در باره علت افزایش سود سپرد ه گذاری در این بانک ها نداده است ،این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی دو روز پیش در گفت و گو با هفته نامه تجارت فردا به مردم در باره بانک ها و موسسات اعتباری که سود بالا پرداخت می کنند هشدار های جدی داده بود.
هشدارهای رئیس کل بانک مرکزی در باره پرداخت سودهای بالا
ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی در گفت و گو با هفته نامه تجارت فردا ، پرداخت سود بالا از سوی یک موسسه اعتباری یا بانک را نشانه ای از احتمال ورشکستگی آن موسسه یا بانک اعلام کرد .
سیف در این باره گفت : " بانکی که در حال ورشکستگی بوده ممکن است نرخ سود بالا بدهد تا بتواند شرایط(ش) را تغییر دهد. بانک مرکزی به تمام سپرده گذاران بانک ها علامت می دهد. بارها در مصاحبه هایم به مردم هشدار داده ام فکر نکنند تمام بانک هایی که از بانک مرکزی مجوز دارند در وضعیت یکسانی قرار دارند.در شرایط فعلی بانک هایی که نرخ سود بالا دارند، ممکن است یکی از دلایلش این باشد که ریسک بالایی می دهند."
در واقع ممکن است آن بانک در حال ورشکستگی باشد و چاره ای جز پرداخت نرخ سود بالا نداشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: " بانکی که نرخ سود بالا می دهد ، نباید مردم به آن جذب شوند، باید این احتمل را بدهندکه ممکن است در پس پرده ریسکی ( احتمال زیان و ضرر) هم در کار باشد. متاسفانه مردم به هشدار ها توجه نمی کنند، حتی شاهدیم به خاطر یک تا دو درصد سود بیشتر در موسسات غیر مجاز سر مایه گذاری می کنندو سرمایه شان را به خطر می اندازند.