شهردارکنونی شیراز کیست؟
علیرضا پاک فطرت که سال ۱۳۳۸درشيرازبه دنیا آمده ليسانس مهندسي عمران راه و ساختمان خودرااز دانشگاه شهيد چمران اهوازگرفته و پس ازآن، فوق ليسانس خود را دررشته مهندسي شهرسازي با گرایش برنامه ريزي شهري و منطقه اي و طراحي شهري ازدانشگاه تهران اخذ کرده است.
شهردار فعلی شیرازپس از آن به اصفهان رفت تا جغرافيا و برنامه ريزي شهري را ازدانشگاه این شهر اخذکند.رفتنی که حاشیه های زیادی نیز برای او به دنبال داشت.
پاک فطرت که پیش از شهردار شیراز شدن مديركلی دفتر فني استانداري هاي كهگيلويه و بويراحمد، خوزستان، بوشهر، قائم مقام مدير كل دفتر فني استانداري فارس، مدير اجرايي ستاد باغ هاي قصردشت، شهرداری منطقه پنج شيراز را درکارنامه داشت تا قبل از نشستن روی صندلی شهردار شیرازیک نیروی تکنوکرات مایل به تفکر کارگزاران سازندگی شناخته می شد.
رای اعتماد اول
با رای اعضای شورای اسلامی شهر شیرازدردورسوم به ااستضیاح مهران اعتمادی،علیرضا پاک فطرت جایگزین وی شد تا پس از چند روز این پاک فطرت باشد که با گرفتن رای اعتماد اعضا ،روی صندلی مهران اعتمادی بنشیند.
نمایندگان مردم شیراز در شورای اسلامی شهر شیراز درحالی مهران اعتمادی را استیضاح و از کاربرکنارکردند که یکی از موارد مورد بحث آنها هزينهكرد همايش شهرداران راه ابريشم و جشنوارهی بالنهای داغ داغ بود.
10رای مخالف با ماندن مهران اعتمادی در جلسه استیضاح درحالی حکم رفتن مهران اعتمادی را صادر کرد که بعدها شائبه های هزینه کرد چند ده میلیونی علیرضا پاک فطرت کم حرف برای حضور در برنامه خندوانه از چشم بسیاری دورماند.
درهرحال پاک فطرت حواشی های فراوان درزمستان 89 شهردارشیراز شد .
رای اعتماد دوم
وقتی 21 عضو شورای اسلامی شهر شیراز که 15 نفر ازآنها مستقیما از لیست جبهه متحد اصولگرایان وارد شورای اسلامی شهر شیراز شده بودندتصمیم به انتخاب شهردارگرفتند،بسیاری از کارشناسان ترجیح می دادند از بین محسن اردکانی،ابراهیم عزیزی و محمد حسن اسدی ،پاک فطرتی که با تبدیل شهر به کارگاه پل سازی گام های بلندی در عرصه عمران شهر برداشته همچنان شعردار شیراز بماند.
اما شروع به کار شورای چهارم همزمان بود با آغاز به کار دولت یازدهم!!!
پاک فطرت که شهردارشدن دوباره خود را مدیون طیف اصولگرای شورا بود می بایست با یک چرخش محسوس به سمت حامیان احمدی نژاد مدیران پیاده شده از قطار تدبیر و امید را در دل شهرداری شیرازجا می داد.
اتفاقی که رخ داد و به زعم اصلاح طلبان و حامیان دولت روحانی شهرداری را به حیات خلوت مدیران بازنشسته و بازننشسته دولت احمدی نژاد تبدیل کرد.
این پیچ تاریخی در زندگی پاک فطرت بود که او را به اردوگاه راست سوق داد واز شهرداربا غرورو غیر سیاسی شیرازیک شهردار راستگرا ساخت.
فاصله ی پاک فطرت با مطبوعات
پاک فطرت که با گرفتن رای اعتماد خود از شورای چهارم شهر شیرازو مهربانی بیش از اندازه با مدیران دولت نهم و دهم خود رادرحاشیه امنیت خوبی می دید،هرچه به جلوتر می رفت،با لایه های مختلف جامعه فاصله می گرفت.
اما تیم رسانه ای او دراین مدت سعی می کردبا تهیه بسته های تبلیغاتی درقالب رپرتاژآگهی این فاصله را کم کند.
درچنین شرایطی بود که پیشنهاد انتشار یک خبر به نفع شهرداردرفاجعه برمشور با پرداخت رقمی قابل توجه به یکی از سایت های خبری،با واکنش این سایت خبری روبرو شد و تیم رسانه ای شهردارمتهم به پرداخت های وسوه انگیز برای ترمیم چهره شهردارشد.
زمان به ضرر شهردارپیش می رود
گرچه هرچه زمان به جلو پیش می رفت،ادوات مکانیکی و پل سازی شهرداری خیابان ها و باغات بیشتری از شیراز را برای ساخت پل زخمی می کردندو در این میان نیز برخی شهروندان این اتفاقات را زمینه ساز تبدیل شیراز به یک شهر مردن می پنداشتند،اما از سوی دیگر روز به روز بر منتقدان شهردار نیز اضافه می شد.
پاک فطرت که مدعی بود در در پنج سال گذشته در برخی از بخشهای مدیریت شهری به اندازه چند دهه، در شهر شیراز کارهای عمرانی و فرهنگی شده است،اینک با اتهام بدهکار کردن شهر برای ساختن چند پل و زیرگذرو رو گذرروبرو بود.
اما شهردار شیراز اینبار نیز در مقام پاسخگو مدعی شد با ساخت چند پارک و پل بزرگ ورشکسته نمیشود. پاک فطرت با طرح این سئوال که از چه کسی قرض کردیم که بدهکار باشیم ،گفت:نباید اجازه داد برخی مغرضانه فعالیت شهرداری را زیرسوال ببرند.
او در عین حال مدعی شد شهرداری شیراز به لحاظ مالی در شرایط خوبی به سر می برد.
وضعیت بد هست اما ورشکسته نیستیم
درچنین شرایطی بود که معاون اداری مالی شهرداری شیراز نیز به کمک شهردارشیراز آمد.
محمدحسن اسدی مهرماه 95 در عین حالی که وضعیت مالی شهرداری را متاثر از وضعیت بد اقتصادی کشور بد توصیف کرد،گفت: وضعیت بد اقتصادی کشور بالطبع روی وضعیت شهرداری شیراز نیز تاثیرات خود را گذاشته و ما را دچار چالش مالی کرده است .
وی شایعه ورشکستگی شهرداری را قویا تکذیب کرد و گفت: شهرداری شیراز یکی از متمول ترین نهادهاست زیرا املاک خود را که به شکل زمین در سطح شهر پراکنده بوده تبدیل به ساختمان، پارکینگ و مجتمع های تجاری و مسکونی کرده است که با احتساب ارزش افزوده آن می توان ادعا کرد که سرمایه شهرداری طی این سال ها 5 برابر شده است .
این در حالی است که بسیاری از کارشناسان یکی از بزرگترین چالش های پیش روی شهردارآینده شیراز را وضعیت بد مالی شهرداری این کلان شهرارزیابی می کنند.اتفاقی که درکنار تورم بسیار بالای نیروی انسانی در این شهر می تواند به یکی از دغدغه های جدی شهردارشورای پنجم شیراز تبدیل شود.
از این رو برخی کارشناسان معتقدند که شاید یکی از معقولانه ترین تصمیمات اعضای شورای جدید شهر شیرازمی تواند ابقاء پاک فطرت در شهرداری شیراز و سرو سامان دادن به وضعیت این شهرداری با یک تیم جدید و همراه با خواست اکثریت مردم شیرازباشد.هرچند این دوره برای پاک فطرت یک دوره چهارساله نباشد.هرچند ظاهرا برخی از مدیران و معاونان وی از چند روز پیش با هدف حفظ صندلی خودشان تلاش خود را برای جداکردن راهشان از راه علیرضا پاک فطرت آغاز کرده اند.