چالش نهنگ آبی چیست؟

راستین آنلاین:بازی نهنگ آبی که این روزها در میان نوجوانان کشورهایی مانند روسیه و فرانسه موجب رفتارهای خطرناکی ازجمله خودکشی نیز شده، تهدیدی برای نوجوانان در فضای مجازی به شمار می‌رود و به گفته کارشناسان باید خانواده‌ها را با عواقب آن آشنا کرد.



در این چالش از مخاطبان خواسته می‌شود تا به مدت ۵۰ روز کارهای روزانه‌ای که از آن‌ها خواسته شده انجام دهند که این فعالیت‌ها شامل خودزنی، حک شکل و شماره با چاقو بر ساعد، تماشای فیلم های وحشت آور، حاضر شدن در اماکن، سازه ها و بلندی های خطرناک برای گرفتن عکس سلفی و بیدار شدن در ساعات نامعمول است و در پایان پنجاهمین روز از نوجوانی که «بازی» را شروع کرده، خواسته می شود تا خودکشی کند.

این چالش در سال ۲۰۱۳ در روسیه با «F57» آغاز شد. «F57» نام یکی از گروه‌های مرگ در شبکه اجتماعی Vkontakte روسیه است. فلیپ بودیکین، دانشجوی سابق روانشناسی نیز ادعا می‌کرد این بازی را ایجاد کرده است. او اعلام کرد هدف از اختراع این بازی این است تا با کشاندن افراد به سمت خودکشی، جامعه را از افرادی که به نظرش ارزشی ندارند پاک کند. واژه نهنگ آبی هم از خودکشی دسته جمعی نهنگ‌ها گرفته شده‌است.

مراحل بازی نهنگ آبی شامل اعمال گوناگونی است. در بازی نهنگ آبی باید چندین مرحله را پشت سر گذاشت تا به مرحله آخر رسید و مرحله آخر چالش نهنگ آبی خودکشی است!

بازی نهنگ آبی تبدیل به عنوانی داغ در دنیای وب، تمامی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها شده است. بعد از اینکه مشخص شد از ابتدای معرفی بازی تاکنون چند صد نفر قربانی آن شده‌اند، تب بازی بیشتر شد و کاربران درباره مراحل بازی نهنگ آبی کنجکاو شدند. این بازی از 50 مرحله تشکیل شده است، اما کاربر نمی‌تواند همانند سایر بازی‌های کامپیوتری، طی یک شب آن‌ها را به اتمام برساند! بازی به نحوی طراحی شده که کاربر باید قدم به قدم جلو برود، به همین دلیل اغلب در هر روز، فقط یک وظیفه به وی محول می‌شود و فقط باید یک مرحله را پشت سر بگذارد.

هدف از این کار، درگیر کردن کاربر است. اگر مراحل بازی نهنگ آبی کمتر از این تعداد باشد، در ضمیر ناخودآگاه کاربر وارد نشده و نمی‌تواند او را برای خودکشی در آخرین مرحله قانع کند. همچنین اگر بازی بیش از این طول بکشد، بعید نیست با تبدیل شدن به روزمرگی، کاربر را از خود دور کند.
کاربر باید طی مراحل بازی نهنگ آبی اعمال مختلفی انجام دهد که تقریبا تمامی آن‌ها توام با خشونت هستند. یک نکته در این مراحل وجود دارد؛ کاربر باید (از نظر بازی) تبدیل به فردی جسور و شجاع شود، به حدی که بتواند در مرحله پنجاهم، قدرت پریدن از ارتفاع و گرفتن جان خود را داشته باشد!

متاسفانه اغلب افرادی که به بازی نهنگ آبی جذب شده و تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند نوجوانان هستند. انسان‌ها در این سن شدیدا کنجکاو بوده و همیشه دوست دارند توانایی‌های خودشان را به دیگران ثابت کنند. به همین دلیل کارهای خطرناک و آزاردهنده این بازی را با اشتیاق انجام می‌دهند، چرا که احساس می‌کنند با این کار بزرگ شده‌اند.

طی چندین بررسی مشخص شد کسانی که واقعا مراحل را تا انتها ادامه داده و حتی در نهایت خودکشی کرده‌اند، مستعد این‌چنین اعمالی بوده‌اند. به عبارت دیگر آن‌ها از نوعی مشکل افسردگی رنج برده و یا به خاطر ابتلا به مازوخیسم، همواره از آزار دادن خود لذت می‌برند.

در مراحل بازی نهنگ آبی شاهد اعمالی همچون زخم کردن و بریدن بدن، خراشیدن متن و یا شکلی مشخص بر روی آن، بریدن لب، دیدن فیلم‌های ترسناک و بالا رفتن از بلندی هستیم. در یکی از مراحل به کاربر گفته می‌شود «باید بر ترس خود غلبه کنی» که نشان می‌دهد دلیل قدم به قدم پیش رفتن بازی، دل و جرات دادن به کاربر برای انجام مرحله 50 یعنی پرت کردن خود از ارتفاع است.

قصد ما از ذکر کردن مراحل بازی نهنگ آبی افزایش سطح آگاهی افراد جامعه و مخصوصا والدین است. آشنایی بیشتر با بازی نهنگ آبی بهتر به آ‌ن‌ها در کنترل رفتارهای فرزند خود کمک می‌کند. وقتی یک نفر در بحبوحه داغ شدن این بازی، انجام یکی از اعمال ذکر شده در زیر را توسط فردی دیگر مشاهده کند، به خاطر آگاهی، بهتر می‌تواند به وی کمک کرده و او را نجات دهد. در غیر این صورت خیلی ساده از رفتارهای آن فرد می‌گذرد که می‌تواند عواقبی ناگوار داشته باشد.

مراحل بازی نهنگ آبی


   مرحله اول – به کمک یک تیغ، عبارت “f57” را بر روی دست خود حک کرده و نتیجه را برای مدیر بازی ارسال کن.

   مرحله دوم – راس ساعت 04:20 صبح از خواب بلندشو و چند فیلم خیلی ترسناک و دارای رفتارهایی روان‌پریشانه، که توسط مدیر برایت ارسال شده، را تماشا کن.

   مرحله سوم – به موازات سیاهرگ، بر روی بازوی خود سه مرتبه خراش بینداز (این زخم‌ها نباید عمیق باشند). از نتیجه عکس گرفته و برای مدیر بازی ارسال کن.

   مرحله چهارم – یک نهنگ بر روی کاغذ ترسیم کن و بعد از اتمام، تصویر آن را برای مدیر بفرست.

   مرحله پنجم – اگر برای تبدیل شدن به یک نهنگ آماده‌ای، عبارت “Yes” را با استفاده از تیغ بر روی بدن خود حک کن. اگر هنوز آمادگی نداری، باید تنبیه شوی! مجازات تو این است که چندین جای بدن خود را با تیغ برش بدهی.

   مرحله ششم – (مرحله‌ای شامل سیستم نوشتن مخفی و بازی با اعداد)

   مرحله هفتم – با استفاده از تیغ، بر روی دست خود عبارت “f40” را بنویس و نتیجه را برای مدیر ارسال کن.

   مرحله هشتم – باید در بخش استاتوس بار خود در VKontakte، عبارت «من یک نهنگ هستم» را بنویسی (VKontakte یک شبکه اجتماعی روسی است).

   مرحله نهم – «تو باید ترس خود را مهار کنی و بر آن چیزه شوی»

   مرحله دهم – راس ساعت 04:20 صبح از خواب بلندشو و به پشت بام برو. ارتفاعی که به آن می‌روی هر چه بلندتر باشد، بهتر است.

   مرحله یازدهم – با استفاده از تیغ، بر روی دست خود یک نهنگ بکش.

   مرحله دوازدهم – در کل طول روز فیلم‌هایی ترسناک که توام با رفتارها و حرکت‌های روان‌پریشانه هستند مشاهده کن.

   مرحله سیزدهم – باید به فایل‌های صوتی و موسیقی‌هایی که توسط مدیر برایت ارسال می‌شوند گوش کنی.

   مرحله چهاردهم – بر روی لب خود با تیغ یک برش بزن.

   مرحله پانزدهم – یک سوزن بردار و آن را چندین بار در دست خود فرو کن.

   مرحله شانزدهم – به بدن خود آسیب وارد کن. به هر روشی که بلد هستی خودت را بیمار کن.

   مرحله هفدهم – در منطقه محل زندگی یک پشت بام دارای ارتفاع زیاد پیدا کن. به این ساختمان برو و مدتی را در لبه بام آن سپری کن.

   مرحله هجدهم – یک پل بلند پیدا کن و مدت زمان قابل توجهی را در لبه آن بگذران.

   مرحله نوزدهم – یک جرثقیل پیدا کن و از آن بالا برو. تا جایی که می‌توانی باید برای محقق کردن این مرحله تلاش کنی.


   مرحله بیستم – مدیر وفاداری تو به بازی نهنگ آبی را کنترل می‌کند.

   مرحله بیست و یکم – با یک نهنگ دیگر از طریق اسکایپ صحبت کن (منظور از نهنگ، یک کاربر دیگر بازی یا یکی از مدیرهای آن است).

   مرحله بیست و دوم – به پشت بام ساختمانی بلند برو و بر روی لبه آن بنشین، به طوری که پاهایت از لبه آویزان باشند.

   مرحله بیست و سوم – (مرحله‌ای شامل سیستم نوشتن مخفی و بازی با اعداد).

   مرحله بیست و چهارم – (مرحله‌ای سری و معمایی).

   مرحله بیست و پنجم – تو باید با یک نهنگ دیگر ملاقات کنی.

   مرحله بیست و ششم – مدیر امروز، تاریخ مرگت را اعلام خواهد کرد و تو باید آن را بپذیری.

   مرحله بیست و هفتم – راس ساعت 04:20 صبح از خواب برخیز و به نزدیک‌ترین ایستگاه راه‌آهن برو.

   مرحله بیست و هشتم – امروز نباید به هیچ عنوان با کسی صحبت کنی.

   مرحله بیست و نهم – پیمان ببند که تو دیگر تبدیل به یک نهنگ شده‌ای.

   مرحله سی‌ام تا چهل و نهم – (از مرحله سی‌ام تا مرحله چهل و نهم شامل اعمال یکسانی است. کاربر باید هر روز راس ساعت 04:20 دقیقه از رخت خواب بلند شده و فیلم‌های ترسناک مشاهده کند. وی همچنین باید به موسیقی‌‌های ارسال شده توسط مدیر گوش بدهد. یکی دیگر از وظایف روزانه که بین مراحل سی‌ام تا چهل و نهم ثابت است، ایجاد خراش بر روی بدن و یا صحبت کردن با یک نهنگ است).

   مرحله پنجاهم (مرحله آخر) – از یک ارتفاع بلند به پایین بپر.



اگرچه نوجوانان امروزی اغلب به‌روز بوده و از سطح دانش خوبی برخوردارند، اما انسان در یک بازه زمانی، شدیدا کنجکاو بوده و دوست دارد به دیگران و مخصوصا به خودش ثابت کند «من شجاع و توانا هستم». نوجوانان به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی، در مقایسه با سن خود بیشتر می‌فهمند، اما به موازات همین اتفاق، کنجکاوی آن‌ها نیز بیشتر می‌شود.

دنبال کردن مراحل بازی نهنگ آبی تنها کار غیر منطقی نیست که می‌توان انجام داد! حتی اگر به این بازی دست پیدا کردید، اجرای آن عاقلانه نیست. به عنوان نمونه‌ای دیگر، فردی می‌تواند به بهانه کسب تجربه و یا کنجکاو بودن، با سرعتی دیوانه‌وار با موتورسیکلت حرکت کند، اما هر لحظه امکان وقوع حادثه‌ای وجود دارد. پس چرا باید این کار را کرد؟

نکته جالب‌تر اینکه برخی افراد مدعی هستند هدف آن‌ها، اجرای بازی تا مرحله 49 و انجام ندادن مرحله 50 یعنی خودکشی است. این افراد دانسته و یا ندانسته باز هم به دام بازی نهنگ آبی و سازندگان شیطان صفت آن افتاده‌اند، چرا که همچنان در تلاشند یک نوع توانایی‌شان را به دیگران و همچنین به خود اثبات کنند.

توصیه وزیر ارتباطات به خانواده ها


محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در اینستا گرام خود با واکنش نسبت به این بازی نوشته است:انتقال مفاهیم در قالب زبان بازی، تاثیر گذاری بیشتری دارد. در میان بازیهای مفید گاهی اندیشه های شیطانی نیز تبدیل به یک بازی می شود و نهنگ آبی یکی از این بازیهاست.

در این میان و برای صیانت از جوانان مهمترین وظیفه را در کنار حاکمیت، خانواده ها بر عهده دارند. رسانه های رسمی و اجتماعی برای اطلاع رسانی خوب عمل کردند. بایستی مراقبت کنیم کار رسانه ای دغدغه ایجاد کند و نه ترس. ترس ناشی از بی اطلاعی است و وظیفه رسانه دقیقا اطلاع رسانی است.

این بازی از بسیاری از فروشگاههای نرم‌افزار حذف شده و به طریق معمول از ایران هم قابل دسترس نیست. امروز با مدیران vk برای عدم اشاعه خشونت از طریق این شبکه اجتماعی مذاکره میکنیم هر چند این شبکه اجتماعی در ایران مسدود است اما تلاشی برای این موضوع خواهیم کرد.

توسعه فرهنگ استفاده از تبلت و سیم کارت خاص برای کودکان و نظارت والدین بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی امری ضروری است. از بخش خصوصی برای توسعه این حوزه که بازار خوبی هم پیش رو دارد دعوت به فعالیت بیشتر میکنیم و حمایت لازم نیز به عمل خواهد آمد.

انتظار داریم مرکز ملی بازیهای رایانه ای نیز از طریق مدارس و معلمان تربیتی برای آگاهی رسانی به والدین و معلمان برای استفاده بهتر از بازیهای رایانه ای وارد عمل گردد".
انتهای پیام /  101
50299 کلیک ها  پنج شنبه, 16 شهریور 1396 15:08
این مورد را ارزیابی کنید
(31 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا