به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، روزنامه روسی "وزگلاد" نوشت، درگیری در قاره آفریقا بروز کرده و دلیل آن هم ساخت سد و نیروگاه برق برقابی روی رودخانه نیل از طرف ساحل اتیوپی است، در حال حاضر قاهره با آدیس آبابا دوستانه تلاش میکند مشکل را حل کند اما بیفایده است. این روزها تعداد بیشتری از مصریها خواستار راهحل نظامی برای این شرایط هستند.
تا چندی قبل روابط میان مصر و اتیوپی با امضای توافقنامهای تحت نظارت انگلیس در سال ۱۹۲۹ میلادی مدیریت میشد، سپس حاکم اتیوپی رسما تعهد داد که کشورش هرگز هیچ گونه اقدامی علیه نیل آبی و دریاچه تانا و رودخانه سوبات انجام نخواهد داد، علاوه بر اینها قاهره از آدیس آبابا تعهد گرفت که هیچ گونه پروژهای علیه منافع مصر آغاز نکند.
اما در سال ۲۰۱۰ متخصصان آمریکایی به صورت محرمانه برای ساخت سد بزرگتری در اتیوپی به این کشور رفتند. ایتالیاییها اجرای این پروژه را با نظارت چین بر عهده خواهند داشت و کشورهای فقیر جنوب آفریقا امیدوار هستند که بتوانند برق از سد جدید به دست آورند.
در سال ۲۰۱۳ پارلمان اتیوپی به لغو توافقنامههای قدیمی با کشورهای همسایه و امضای توافقنامههای جدید رای داد، محمد مرسی پس از حسنی مبارک قدرت را در مصر به دست گرفت و پس از آن عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر شد. او به این مساله توجه نشان داد و یک توافقنامه سه جانبه با اتیوپی و سودان در سال ۲۰۱۵ به امضا رساند، اما کشورهای همسایه مصر به تعهد خود در رعایت منافع مصر اهتمام نورزیدند.
اکنون اتیوپی در حال ساخت سد روی مجرای اصلی آب به سمت رود نیل است که این امر مصر را از داشتن رودخانه عمیق و پرآب که معیشت مردم زیادی از آن تامین میشود، محروم خواهد کرد. قاهره که تمام تلاش خود را برای دستیابی به راهحلی دیپلماتیک برای این اختلاف انجام میدهد، سامح شکری، وزیر خارجه خود را یک بار دیگر برای برگزاری مذاکرات به آدیس آبابا فرستاد، اما همانگونه که همه میدانند، فرصتها اندک هستند به همین دلیل مصریها آشکارا اعلام میکنند که آماده حمل اسلحه و جنگ هستند و در تمامی دورانها جنگهایی که برای منابع طبیعی آغاز شده، جزء سختترین جنگها بودهاند.