فیزیوتراپی ،نقش اساسی در بهبود زندگی

راستین آنلاین :روز فیزیوتراپ با تلاش انجمن‌های فیزیوتراپی در سراسر کشور، دوم مردادماه سال ۷۸  توانستند، استقلال حرفه ای خود را به دست بیاورند و در ایران این روز به عنوان روز فیزیوتراپی اعلام شد.

فیزیوتراپی نقش اساسی در بهبود زندگی

رییس مجتمع جامع توان بخشی شهدای فتح المبین شیراز(مجموعه ای از بهزیستی )و دکتری حرفه ای فیزیوتراپی  ضمن تبریک 2 مرداد ماه به عنوان روز فیزیوترآپ به جامعه پژشکی  و مردم گفت : امروزه فیزیوتراپی به عنوان عضوی در انواع گروه های چند رشته ای شناخته شده است .

حمید رضا جلالی با اشاره به اینکه دیدگاه بسیاری از مردم به فیزیوتراپی محدود است و گاها افراد جامعه تعبیر های متفاوتی از آن دارند ،اشاره ای به این رشته کرد وافزود: :دامنه فعالیت فیزیوتراپی بسیار فراتر و گسترده تر از آن چه است که مردم تعریف و در باره آن بیان می کنند.     

او همچنین ضمن اینکه فیزیوتراپی بیشتر تکنیک های عملی است و تکنیک جراحی ندارد و باعث کاهش ناتوانی های خاص در افراد بیمار می شود ، اضافه کرد:فیزیوتراپی خدماتی را به مردم و جامعه (افراد بیمار و ناتوان در )ارائه می دهد تا حداکثر حرکت و توانایی عمل را به دست آورند .

جلالی در خصوص فیزیوتراپی گفت :فیزیوتراپی علمی است که نه تنها در بهبود زندگی افراد نقش مهمی دارد بلکه می تواند از ایجاد آسیب  هم پیشگیری کند.

دکتری حرفه ای فیزیوتراپی اظهار کرد : فیزیوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها ، اختلالات عصبی،ماهیچه‌ای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است.

 جلالی با بیان اینکه یکی از اهداف فیزیوتراپی کاهش درد با هرریشه بیماری است ولی گاها در بعضی از بیماری ها نباید درد بیمار کاهش یابد ،تصریح کرد :اهداف این رشته برای بهبود بیماران چه قبل از عمل و چه بعد از عمل انجام پذیر است و گاها اثرات تمرین و اجرایی شدن آن قبل از عمل بسیار موثر خواهد بود .

او همچنین اشاره ای به روش های فیزیوتراپی کرد و افزود : در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود.

 فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است

رییس مجتمع توان بخشی شهدا فتح المبین ضمن اینکه  هدف فیزیوتراپی پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت است ، عنوان کرد :فیزیوتراپیست ها متخصص حفظ و افزایش توانایی  در حرکت ، فعالیت و سلامت افراد جامعه  هستند.

جلالی با اشاره به اینکه یک فیزیوتراپیست خبره بیشتر با حرکات دست کار خود را انجام می دهد و تسکین درد بیمار می شود ، ابراز کرد : او با دانش خود در مورد آنچه باعث حرکت در بدن می شود، تحرک و استقلال را برای بیماران به ارمغان می آورد ، که همین امر باعث می شود  بسیای از مشکلات ناشی از درد، ناتوانی های حرکتی، آسیب های ورزشی و شغلی، سالمندی و بی تحرکی  درمان شود..

او با بیان اینکه فیزیوتراپی نقش تعیین کننده و حساسی دارد ، گفت : فیزیوتراپی در بسیاری از اختلالات و بیماری های مختلف از جمله بیماری های  دستگاه عصبی،عضلانی ، اسکلتی  و ...کاربرد دارد .

جلالی نیز به  اهداف فیزیوتراپی اشاره کرد و افزود :کاهش دردهای عضلانی و مفصل ، بیماری های قلب و عروق ،

، بیمار رماتیسم ، تسریع در پروسه ترمیم بافت،بیمار اعصاب ، جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلانی

 تقویت عضلات و ... از اهداف فیزیوتراپی است .

او همچنین از محل فعالیت فیزیوتراپیست ها گفت و بیان کرد : فیزیوتراپیست ها در مکان های مختلف مانند بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی، باشگاه های ورزشی، مراکز آموزشی تحقیقاتی، آسایشگاه ها و ... فعالیت می کنند.

همچنین جلالی با اشاره به اینکه اولین فیزیوتراپ ها پزشکانی بودند که باید دوره های فیزیوتراپی را می گذرانند و وارد کار می شدند ، گفت :  چیزی که فیزیوتراپیست ها را متفاوت جلوه می دهد، به کاربردن دانش و مهارت خود در درمان عوامل دردناک و محدودیت های حرکتی، است .

رییس مجتمع توان بخشی شهدا فتح المبین خاطر نشان کرد : با توجه به روز فیزیوتراپی و استقلال این حوزه ، امیدواریم که دکتری حرفه ای فیزیوتراپی به صورت رسمی اعلام و شرایط ادامه تحصیل در این رشته تا دکتری حرفه ای برای دانش آموختگان فراهم شود، چرا که این خواسته جامعه فیزیوتراپی بسیار نکته مثبتی در جامع هدف خود خواهد داشت .

 ،روز فیزیوتراپ را به تمامی فیزیوتراپیست ها و  کادر درمان تبریک میگویم.

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
877 کلیک ها  پنج شنبه, 02 مرداد 1399 19:09
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا