میراث فرهنگی فارس در معرض تاراج بی تفاوتی/گلسنگ ها درتخت جمشید،شیرسنگی بی سر در استهبان

راستین آنلاین: هنوز چند روزی از رسانه‌ای شدن نامه رئیس شورای اسلامی شهر شیراز به مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس و اعتراض و انتقاد او نسبت به شرایط حاکم بر مجموعه حافظیه نگذشته بود که هشدارهای یک عکاس دوستدار میراث فرهنگی در خصوص هجوم دوباره گلسنگ‌ها به تخت جمشید دوباره این حوزه را در معرض توجه قرارداد.

مهدی شبان که یک عکاس و دوستدار میراث فرهنگی است چند روز گذشته با انتشار تصاویری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از محو شدن تدریجی نقش برجسته‌های تخت جمشید و هجوم دوباره گلسنگ‌ها به این اثر عظیم تاریخی خبر داده بود و نوشته بود: این تصاویر نشان می‌دهند که گلسنگ‌ها در حال حاضر نقش برجسته‌های سربازان هخامنشی در دیواره پلکان‌های ورودی، تزئینات گل‌های لوتوس و درختان سرو، نقش برجسته نبرد شیر و گاو به‌عنوان نماد نوروز باستانی، سنگ‌نبشته بزرگ خط میخی و سنگ‌نگاره معروف پیشکش آوران را به‌شدت دچار آسیب کرده است تا جایی که بخشی از این تصاویر از محوطه باستانی تخت جمشید محوشده‌اند.

اما با انتشار این موضوع در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها مدیر پایگاه جهانی پارسه و پاسارگاد بروز این اتفاق را تکذیب کرد و گفت: نگرانی‌ها از تأثیرات مخرب گلسنگ‌ها در این دو محوطه علمی نیست و پارسه و پاسارگاد به‌طور مداوم در حال پایش هستند.

حمید فدایی بارد ادعای مهدی شبان در مورد هجوم گل‌سنگ‌ها به تخت جمشید این ادعا را غیرعلمی‌خواند افزود: شناخت گلسنگ‌ها و میزان آسیب به بناهای تاریخی نیاز به اظهارنظرهای تخصصی دارد.

او با تأکید بر اینکه هم‌اکنون تأثیرات مخرب گلسنگ‌ها در دو محوطه جهانی پارسه و پاسارگاد به حداقل رسیده افزود: براساس مطالعاتی که از سال‌ها قبل روی گلسنگ‌ها به‌خصوص در این دو محوطه انجام‌شده است، میزان تأثیرات مخرب گلسنگ‌ها در این دو محوطه به حداقل رسیده و می‌توان گفت که مشکل اصلی فرسایش در این دو محوطه تهدید گلسنگ نیست.

فدایی در حالی تصاویر منتشرشده در صفحه شخصی شبان و ادعای وی را غیرعلمی می‌خواند که به اعتقاد بسیاری از دوستداران میراث فرهنگی، وضعیت رشد گلسنگ‌ها در تخت جمشید به‌اندازه‌ای بحرانی شده است که بخشی از نقش برجسته‌های این محوطه به دلیل رشد قارچ‌های مخرب در دل‌سنگ‌ها، محوشده‌ است.

 کارشناسان حوزه میراث فرهنگی بر این باورند که وضعیت در تخت جمشید به‌گونه‌ای است که اگر فکری برای پاک‌سازی سریع گلسنگ‌ها و نجات نقش برجسته‌ها و حجاری‌های تخت جمشید نشود ممکن است برای نجات تخت جمشید از هجوم گلسنگ‌ها زمان از دست برود و در آینده نه‌چندان دور شاهد از بین رفتن نقش برجسته‌های تخت جمشید باشیم.

انتقادات از حوزه میراث فرهنگی در حالی شدت گرفته است که ازنظر منتقدین این حوزه در چند سال گذشته یکی از منفعل‌ترین دستگاه‌های استان به‌حساب می‌آید.

این در حالی است که چند روز پیش نیز براثر برخی سهل‌انگاری‌ها تنها شیر سنگی استهبان در صحن امام‌زاده پیرمراد این شهر توسط مهاجمین با پتک آسیب جدی دیده بود.

اتفاقی که بازهم مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری استان ترجیح دادند در مورد آن سکوت اختیار کنند!

انتهای پیام /  101
1774 کلیک ها  سه شنبه, 08 خرداد 1397 02:27
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا