نرخ باسوادی در فارس/باسوادی استان  بیشتر از میانگین کشوری 

  نرخ با سوادی در فارس اعلام شد. 


به گزارش راستین آنلاین مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفت: در سال ۵۵ درصد با سوادی در استان فارس درگروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نزدیک به ۴۹ درصد بوده است، که در سال ۹۵ به 95ممیز 8 دهم درصد رسیده و نزدیک به 46 ممیز هشت دهم درصد رشد داشته، که میانگین باسوادی استان ۱ ممیز یک دهم درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده است.

 فرهاد اسماعیلی به مناسبت گرامیداشت هفته سوادآموزی ضمن اشاره به کاهش قدر مطلق بی سوادان با توجه به سرشماری سال 1395 در قیاس با سرشماری سال 1355 گفت: در سال ۵۵ جمعیت گروه سنی ۶ سال و بیشتر فارس یک میلیون و639199 نفر بوده است و نزدیک هشت صد و بیست هزار نفر بی‌سواد بوده‌اند اما در سال ۹۵ جمعیت فارس در این گروه سنی چهار میلیون و 372435 نفر است و تعداد بی سواد فارس چهارصد و هشتاد و هفت هزار و 356 نفر است. 

مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: این موضوع نشان می‌دهد اگرچه جمعیت فارس در این گروه 7 ممیز دو دهم برابر شده است اما تعداد بی سواد تقریباً نصف سال ۵۵ است. 

اسماعیلی توجه به سوادآموزی مناطق روستایی و محروم جامعه را در طی 41ساله گذشته قابل ستایش دانست و گفت: سرشماری سال ۹۵ نشان می‌دهد درصد باسوادی جمعیت شهری فارس 91 ممیز 5 دهم درصد و در مناطق روستایی 82 ممیز پنج دهم درصد بوده است که اختلاف با سوادی بین مناطق شهری و روستایی نه درصد است.و این در حالی که در سال ۵۵ متوسط اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی نزدیک به ۳۵ درصد بوده است.

وی خاطر نشان کرد: برآوردهای آماری نشان می دهد که در سال 1398 جمعیت باسواد استان فارس در گروه سنی 10 تا 49 سال که گروه هدف سواد آموزی است به 96 ممیز پنج دهم درصد رسیده است.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: در کمتر نظامی می توان دید که در همان آغاز نظام جدید که کشور با مسائل و مشکلات عدیده ای دست وپنجه نرم می کند ، رهبر آن نظام از مسأله و مقوله آموزش آنهم آموزش بزرگسالان غافل نمیشود و دستور تشکیل یک سازمان مستقل در این زمینه را صادر میکند.

اسماعیلی گفت: مهمترین هدف نهضت سوادآموزی آموزش همگانی و تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل و آینده ساز است زیرا در سایه آموزش است که می توان ملت را از تاریکی جهل و بیسوادی رهانید و به آنها اطلاع و آگاهی بخشید تا فرهنگ جامعه یک فرهنگ مستقل و قائم به ذات ملت می شود نه یک فرهنگ وابسته وارداتی.

وی افزود: تدوین برنامه راهبردی با عنوان ریشه کنی بیسوادی در کشور،احیای شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی،احیای مراکز یادگیری محلی،تولید محتوای آموزشی برای دوره های سه گانه سوادآموزی یعنی سواد،تحکیم وانتقال،طرح سوادآموزی اتباع خارجی ساکن در جمهوری اسلامی ایران یا همان طرح کمیساریا ازجمله برنامه های اجرا شده در استان فارس بوده است.

اسماعیلی از طرح های آموزش مقدماتی رایانه، آموزش عملی نماز، توامندسازی زنان و دختران عشایر،برون سپاری فعالیت های سوادآموزی و طرح های پژوهشی مرتبط با سوادآموزی طرح های اجرا شده در فارس نام برد.

مدیر کل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: کاهش فاصله درصد باسوادی بین زنان و مردان و نیز کاهش اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری وروستایی از برکات تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی است.

اسماعیلی گفت: بر اساس آخرین تعریفی که از این مقوله فرهنگی و زیربنایی شده است سواد به معنای توانایی انجام تغییر است.

وی ادامه داد :توانایی انجام تغییر بدین معناست که فرد بتواند از مجموعه آموخته ها و دانش خود استفاده کند و با نمود و تجلی عینی بخشیدن به این آموخته ها در زندگی فردی و اجتماعی خود تغییر و تحول مثبت ایجاد کند و اگر چنین معنایی از سواد در جامعه ما محقق شود می توانیم بگوییم ما در این عرصه موفق بوده ایم

اسماعیلی احیاء مراکز یادگیری محلی سوادآموزی در سنوات گذشته را طرحی بسیار مهم و اصولی برشمرد و افزود: این مراکز در حقیقت محل تلاقی و تلفیق علم و عمل هستند بدین معنا که سوادآموزان و مخاطبان سوادآموزی آموخته ها و دانش خود را به کار می گیرند و تلاش می کنند از رهگذر این آموخته ها حرفه،شغل و مهارت یادبگیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس ضمن اشاره به انواع طرحها و برنامه های حوزه سوادآموزی گفت:یکی از اقشار مهم ومولد جامعه قشر عشایر کشور است و بسیار مهم است که سازمان نهضت سوادآموزی به این قشر نیز توجه ویژه داشته است و جدای از شناسایی و جذب و آموزش بزرگسالان این قشر عظیم،یکی از طرح های موفق سوادآموزی طرح توسعه سواد زنان و دختران عشایر است که در راستای تحقق عدالت آموزشی و ارتقاء سطح فرهنگی این قشر خدوم جامعه صورت پذیرفته است.

 
 
 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
358 کلیک ها  یکشنبه, 07 دی 1399 14:44
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا