مدیر برنامهریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز در این مراسم گفت: تحقیقات و پیشبینیها نشان میدهد، پس از پایان همه گیری کوید ۱۹ و تغییر سبک زندگی افراد، سفر به روستاها افزایش خواهد یافت و این اقبال به گردشگری روستایی، پیامدهای بسیارخوبی میتواند داشته باشد.
به گزارش راستین آنلاین به نقل از دانشگاه شیراز دکتر معصومه محرر افزود: از طرفی یکی از دغدغههایی که در این خصوص ایجاد میشود این است که با افزایش گردشگران به روستاها و وجود عوامل دیگری مانند تغییر سبک زندگی روستاییان عزیز، شاهد چه تغییراتی در فرهنگ روستایی خواهیم بود؟ از همینرو، بمنظور پاسداشت میراث فرهنگی روستایی ایران، محور دومین رویداد ملی میراث فرهنگی،“میراث روستایی ایران” قرار داده شد و از اردیبهشتماه با حضور صاحبنظران و پژوهشگران مختلف و با برگزاری نشستهای تخصصی، تورهای مجازی، مسابقه تولید محتوا و برنامههای متعدد، این موضوع در کانون توجه قرارداده و واکاوی شد.
او تأکید کرد: میراث روستایی یکی از سرمایههای ارزشمند ماست که توجه بدان ضروری است و به همین دلیل اختتامیه این رویداد پایان راه نیست بلکه آغازی است برای اقدامات تاثیرگذار آینده.
عضو هیئت علمی بخش مدیریت گردشگری دانشگاه شیراز در ادامه به معرفی مسابقه طرح کسب و کار روستایی با محورهای کسب و کار دیجیتال در فضای مجازی، گردشگری و زنجیره خدمات مرتبط با آن، پوشاک، صنایع دستی، کشاورزی و صنایع غذایی، تکنولوژی و مهندسی، منابع طبیعی و محیط زیست، صنایع خلاق و فرهنگی و کار آفرینی اجتماعی پرداخت.
محرر خاطرنشان کرد: از مزایای این رویداد که تا ۲۵ آذرماه زمان دریافت طرح دارد میتوان به پذیرش سه طرح در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، پذیرش سه طرح در پارک علم و فناوری استان فارس و بهرهمندی از خدمات و تسهیلات ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای هر طرح، ارائه تسهیلات از صندوق کار آفرینیامید به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به ۵ طرح ، اشاره کرد.
دکتر علی حفیظی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه شیراز نیز به اهمیت میراث فرهنگی پرداخت و اظهار کرد: معمولا به بعد اقتصادی میراث فرهنگی توجه بیشتری میشود، اما بعد فرهنگی آن بیشتر از بعد اقتصادی،بهدلیل ارتباط بین نسلی که ایجاد میکند، برای ملتها ارزشمند است.
او تأکید کرد: میراث فرهنگی میتواند نبوغ فرهنگی و هنری نسلها را انتقال دهد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه شیراز از لزوم توجه دانشگاهها به این حوزه سخن گفت و برگزاری این رویداد را بهعنوان رسالت دانشگاهی قلمداد کرد که باهدف ارتقای سطح میراث فرهنگی و گردشگری کشور انجام شده است.
حفیظی ابراز امیدواری کرد که با گردهمآمدن و همافزایی دستگاههای مختلف استان و جمع توانمندیها بتوان برای میراث روستایی و گرشگری آیندهای بهتر رقم زد.