پیام یونسکو برای روز جهانی ورزش،همبستگی و امید

  یونسکوبه مناسبت روز جهانی ورزش وابر بحران کرونا پیام هشدار دهنده و در عین حال امیدبخشی را صادر کرده است .

 این نهاد فرهنگی در بخشی از پیام خود تاکید کرده است که بحران شدیدی را که امروز درحال تجربه کردن آن هستیم  امیدواریم که فرصتی برای پیشرفت بیشتر باشد .

 در این دوران ورزش ترویج دهنده همبستگی و امید است . ایجاد فرصت  زندگی و پیشرفت برای انسان از  درون  تهدید،  این است   امید ما برای جهان پس از کرونا . سازمان آموزشی و علمی و فرهنگی ملل متحد ( یونسکو )در فضایی که مرگ و زندگی  به شکل خطرناکی رو درروی هم قرار گرفته اند امید و پیشرفت را به انسان یادآور می شود . ازآن مهمتر باید پرسشی بنیادین را به میان اورد و آن اینکه آیا جهان با این همه پیشرفت در عرصه های مختلف به جهانی بی دفاع تبدیل شده است ؟ چرا پیشرفته ترین کشورهای سرمایه داری و در عین حال ثروتمندترین آنها مثل امریکا اینگونه آسیب پذیر نشان داده اند ؟ کرونا با وحشت آفرینی اش  درسهای زیادی را به همراه خود به میان آورده است .

این بیماری  نظامهای سیاسی را در رابطه با جامعه و انسان به چالش جدی  کشیده است . جهانی شدن باید به سمت بهروزی و سعادت همگانی جهت داده شود تا امید به بهتر و انسانی و اخلاقی  زیستن افزایش یابد .

 محرومیتها و آسیب پذیری ها در سراسر کره زمین  کاهش جدی یابند . صلح پایدار و همزیستی مسالمت آمیز مستقر شود . علم و واقع گرایی و نواندیشی و آرمانخواهی انسانی  به جای جهل و خرافه و تبلیغات و خودخواهی و بهره کشی  به عنوان ارزشهای اصیل و فناناپذیر بشریت تعریف و تثبیت و تعمیق شود . 

   آیا سرمایه داری جهانی و نظامهای اقتدارگرا تن به این خواسته های معوق بشری تن خواهند داد و از حرص و ولع درتمرکز قدرت و جمع آوری ثروت به سود دمکراسی واقعی و امنیت و بهداشت ورفاه همگانی صرف نظر خواهند کرد ؟ به نظر می رسد که زمان خانه تکانی فکری و سیاسی و شیوه های نوین  زمامداری فرارسیده است .

انسان وجهان و محیط زیست  را نمی توان در برابر انواع ویروسها و بلایای طبیعی  و تنش های دائمی سیاسی بی دفاع رها کرد .

 همبستگی و امید و تغییر نگرش و روش زمامداری اولین گامهایی است که جهان باید بردارد و بدان عمل کند و سپس گام درراه  انسانی تر شدن روابط و مناسبات فردی و اجتماعی آن هم به شکل برگشت ناپذیر  بگذارد . یعنی تولید ثروت با نگرش به عدالت اجتماعی  به سود سلامتی و رفاه و سعادت همگانی .

 کرونا جهان را به انسان و انسان را به جهان بیش از پیش شناساند . این موقعیت و واقعیت همان دستاوردی است که از درون وحشت جهانی و از میان انبوه اجساد مردگان  فراچنگ آمده است . دستاوردی از درون غم و  اندوه و اضطراب جهانی که  باید به فرصتی برای بازبینی  روشها و منش ها و بازسازی جهان و همه کشورها به سود آینده بشریت تبدیل شود . مردم جهان با همبستگی و امید و تلاش دلسوزانه و متعهدانه  دانشمندان ومدیران و پزشکان و پرستاران  پرتلاش براین بیماری وحشت آفرین  غلبه خواهند کرد .از آن مهمترچگونه زیستن در جهان پس از کرونا است.

انتهای پیام /  عبدالکاظم دریساوی
548 کلیک ها  سه شنبه, 19 فروردين 1399 23:01
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا