نشاط اجتماعی در تبعید

آقای رحمانی فضلی  اخیرا درباره رابطه نشاط اجتماعی و خانواده ها به معضل اجتماعی  قابل تاملی اشاره کرده است. 

 وزیر کشور جمهوری اسلامی نبود نشاط اجتماعی در جامعه را  عامل اصلی به انزواکشیده شدن خانواده ها اعلام کرده است .

فقدان نشاط اجتماعی و انزوای خانواده ها !! اعتراف به این واقعیت تلخ  اگرچه با تاخیر بیان شده است اما  باید به شکل علمی و مستند  مورد نقد و بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد .

 نشاط اجتماعی چیست و چگونه می توان در جامعه نشاط اجتماعی پایدار ایجاد کرد ؟ انزوای خانواده ها از چه زمانی و با اجرای چه برنامه ها و اقداماتی  شکل گرفته و تبعات این انزوا تا کنون چه بوده و به چه بخش ها و طبقات اجتماعی آسیب رسانده است؟! نقش ورزش وهنر و برنامه های متنوع هنری در ایجاد نشاط اجتماعی چیست و چگونه میتوان محدودیتهای موجود رااز سر  راه آن  برداشت و بر اساس نیازهای واقعی  روز اقدام کرد؟!  واقعیت این است که جامعه ایران به دلیل وجود   فاصله دهشتناک فقر و غنا و انواع سرخوردگی ها و مصیبتها و محدودیتها  و بیکاری فزاینده دچار غم و اندوه مزمن شده است .

انزوای خانواده ها و در خود فرورفتگی فردی و اجتماعی محصول همین اندوه فراگیر است . وقتی نسل جوان به دلیل محدودیتها و ممنوعیتها از نشاط و امکانات و موقعیتهای نشاط دهنده و سالم محروم است  تبعات و بازتاب آن مستقیما بر خانواده ها اثر سو و منفی می گذارد که  انتهای آن ؛  انزوای خانواده ها و در خود فرورفتن است .  جه باید کرد تا ازاین انزوای دردناک و مهلک رهایی یافت ؟  دولت باید  با اتکا به جمع بندی  و تحلیل های کارشناسانه  تیم وزیر کشور که  بر اساس آن  " انزوای خانواده ها "را بیان کرده است باید بی درنگ طرح جامع و مبتنی بر دیدگاههای علمی جامعه شناختی   در خصوص نشاط پایداراجتماعی تهیه و مجلس شورای اسلامی نیز آن را با دوفوریت  به تصویب  برساند.

 طرحی که  در آن  معضل بیکاری  به عنوان محور اصلی و به موضوعاتی نظیر  ورود آزادانه  بانوان و دختران به همه اماکن ورزشی و هنری و تفریحی و گردشگری  و ...توجه  کند واز سوی دیگر صدا و سیما و نهادهای فرهنگی  را ملزم کند تا  با استفاده از کارشناسان و صاحب نظران خوش فکر و روزآمد  تغییرات اساسی در برنامه هایشان ایجاد کنند و... اگر این مهم محقق شود آن گاه می توان امیدواربود که نشاط اجتماعی از انزوا و تبعید خارج شده و به صحنه اجتماع و خانواده ها باز خواهد گشت .

در غیر این صورت" غم و انزوا " امید را به پستوهای دردناک روح و اندیشه و خاطره خواهد برد و یاس ملی را به "ارمغان" خواهد آورد.

انتهای پیام /  عبدالکاظم دریساوی
1227 کلیک ها  دوشنبه, 30 بهمن 1396 22:44
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا