چالش های بهداشت و درمان در دومین شهر استان فارس/محمددبیری*

حجم بالای بیماران مراجعه کننده به مراکز تخصصی درمانی بویژه در مرکز شهر، مشکلات روانی، ترافیکی و اقامتی بسیاری را ایجاد می کند . توزیع عادلانه خدمات پزشکی ، ساخت مراکز درمانی تخصصی و افزایش فضای بیمارستانی در شهرهای استان، سبب قرار گرفتن در مسیر توسعه شده و از میزان مسافرت های درمانی به مرکز استان جز در موارد خاص می کاهد.

مرودشت به عنوان دومین شهر استان ، طی دهه های گذشته بدلیل همجواری با شیراز، از نام و نان خود محروم مانده است. علیرغم اهمیت موضوع بهداشت و سلامت به عنوان  یکی از شاخصه های اصلی در ارزیابی توسعه  ، متاسفانه در این زمینه نیز حق شهروندان محترم این شهر ادا نشده است.

بخش مرکزی این شهرستان با جمعیتی  85000هزار نفری و متشکل از 60 روستا ، به تنهایی از برخی شهرستان ها ی استان  بزرگتر است . حضور نزدیک به 400 روستا در کل این حوزه،ترافیک بیمار در تنها بیمارستان شهر را سبب شده بگونه ایکه آمار مراجعه کنندگان به این بیمارستان بعضا به  35000هزار بیمار در ماه  و عمل های انجام شده به  1000 مورد می رسد. تعداد تخت به عنوان اولین نیاز در این بیمارستان در حدود نصف استانداردهای موجود کشور بوده و به کمتر از یک تخت به ازاء هر1000 بیمار می رسد.

 تعطیلی بیمارستان قدیم قبل از تجهیز و استاندارد شدن بیمارستان شهید مطهری، فشار مضاعفی را بر پرسنل وارد کرده و در برخی از شیفتهای شب، مجبور به ارائه خدمات تا سقف 50 بیمار در یک شیفت هستند و همین امر نارضایتی هایی را در بین شهروندان بوجود آورده است.

عدم امکان جذب نیروی جدید به دلیل مصوبه های وزارتی و کمبود پرسنل، قطعا بر میزان و کیفیت خدمات درمانی تاثیر گذاشته وتاخیر14 ماهه در پرداخت سهم بیمارستان توسط یکی از بیمه گذاران اصلی به عنوان مهمترین منبع درآمد ، دست مدیریت این بیمارستان را در ارائه خدمات بهتر بسته است.

با توجه به حادثه خیز بودن راههای اصلی و فرعی و انتقال مصدومان جاده ای به این بیمارستان ، کمبود یک پایگاه انتقال  خون مجهز در این شهر بیش از همیشه به چشم می آید.

 نگاهی به سایت سازمان انتقال خون و مشاهده ساختمان های شیک در شهرهایی به مراتب کوچکتر و کم جمعیت تر نشان می دهد که  در این زمینه نیز مورداین شهر و مردمش مشمول بی مهری مسئولین قرار گرفته  اند.

تامین خون و فراورده های خونی مورد نیاز بیمارستان از سازمان انتقال خون شیراز ، شاید دلیلی دیگر بر این قانون نانوشته باشد که شهرهای دورتر استان نسبت به این شهر در اولویت هستند که متاسفانه ریسک درمان و سلامتی مصدومان را بالاتر می برد.

جمیع این موارد، تلاش های مدیریت و  پرسنل بیمارستان را تحت الشعاع قرار داده و با توجه به نیازهای درمانی بیماران و استرس همراهان، کمکاری های احتمالی  بیشتر از کمبود امکانات  به چشم آمده و خاطر شهروندان این شهر را آزرده است.

قطعا، امر خدمات رسانی به شهروندان ، با کاستی ها همراه بوده و بویژه در بحث برخورد پرسنل با بیمار و همراه ، نیازمند آموزش و نظارت مداوم می باشد اما وظیفه اصلی بر عهده مسئولان ارشد استان در حوزه سلامت است تا با پیگیری های لازم ، ساخت بیمارستان جدید را به عنوان یک اولویت کاری در دستور کار قرار دهند.

*خبرنگار

انتهای پیام /  محمددبیری
1464 کلیک ها  شنبه, 23 مرداد 1395 01:17
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا