افزایش بهره وری گندم در دوبخش نژادی و زراعی

راستین آنلاین :معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از افزایش بهره‌وری گندم در سنوات اخیر خبر داد. 

 
حسین پژمان گفت: در این راستا افزایش عملکرد در هکتار، کاهش هزینه‌ها و به حداقل رساندن ضایعات تولید را دستور کار قرار دادیم و اقدامات در دو بخش به نژادی و به زراعی انجام شد.
 
اوبا اشاره به اینکه سالانه حدود 260 هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت گندم آبی اختصاص داده می شود، تصریح کرد: با اقدامات به نژادی در دو سه اخیر بیش از 70 درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان یعنی حدود 50هزارتن بذر از ارقام مختلف تولید شد.
 
پژمان افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، وابسته مجموعه جهاد کشاورزی سالیانه چندین رقم گندم را معرفی می‌کند که توسط بخش اجرا و زیر نظر کمیته فنی بذر استان این ارقام باید تکثیر پیدا کنند و درسطح انبوه تولید شوند که بتوانند در اختیار کشاورزان قرار بگیرند. 
 
او ابراز کرد: در سنوات اخیر ارقامی مانند بهاران، رخشان، طلایی، ترابی، برات و ستاره وارد چرخه بذر استان شدند و این باعث می شود که اگر رقمی توسط بیماری‌ها مورد تهدید قرار گرفت و مقاومت آن رقم نسبت به بیماری‌هایی مثل زنگ شکسته شد، سایر ارقام تولیدی جایگزین شود.
 
 پژمان اضافه کرد: نکته مهمی که لازم است به استحضار کشاورزان عزیز برسانم این است که هر رقمی که بخش تحقیقات رهاسازی می کند و در اختیار بخش اجرا قرار می دهد قطعاً هم از نظر عملکرد و هم از نظر مقاومت به تنش های محیطی، آفات، بیماریها برتری دارد.
 
او اظهار کرد: در دو سه سال اخیر با همکاری موسسه تحقیقات دیم کشور، تولید بذور گندم دیم مناسب اقلیم استان فارس نیز رقم خورده است و امیدواریم تا دو سال آینده بخش عمده ای از بذر دیم مورد نیاز استان را تامین کنیم.
 
پژمان با اشاره به اینکه مسائل به زراعی نقش بسیار بسزایی در شکوفا شدن پتانسیل ارقام بذری رهاسازی شده توسط بخش تحقیقات دارند، اظهار کرد: از اقدامات مهم که باعث کاهش هزینه ها و ضایعات می شود، مکانیزه کردن کشت گندم است.
 
او با بیان اینکه در حال حاضر در کشت گندم آبی خوشبختانه به ضریب مکانیزاسیون ۷۳ درصدی رسیدیم، می گوید: کارنده های داریم که می‌توانند بذر را در عمق و فاصله مناسب در زمین بکارند و بتوانیم محصول یکدست و یکنواختی را داشته باشیم.
 
پژمان با اشاره به اینکه توسعه کشت روی پشته یکی از فعالیت هایی است که از دو سال گذشته شروع کردیم و فصل نوینی را در کشت گندم قطعاً رقم خواهد زد، افزود: این شیوه کشت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف آب و بذر و افزایش بهره وری را به دنبال دارد، علاوه بر آن به یکنواختی در سبز شدن محصول کمک می کند و یکنواختی در محلول پاشی و کاهش ضایعات ناشی از حرکت ماشین آلات در مزرعه را به دنبال دارد.
 
فعالیت 670 شبکه پیش آگاهی در استان فارس 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در حال حاضر قریب به ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در سطح استان فعالیت و آفات و بیماری ها را رصد می کنند.
 
پژمان افزود: حضور به موقع همکاران و کارشناسان در مزارع و مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها باعث شد که در سال گذشته هیچ گونه سن زدگی قابل توجهی که به کشاورزی خسارت اقتصادی وارد کند نداشته باشيم. 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
393 کلیک ها  دوشنبه, 05 آبان 1399 14:06
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا