لباس کاروان المپیک چطور انتخاب شد؟

پوشش کاروان ورزشی ایران در هر تورنومنت بین المللی همواره با حاشیه های زیادی همراه بوده است. در جام جهانی ۲۰۱۴ وقتی مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیم گرفتند نقش پلنگ ایرانی را بر لباس تیم ملی حک کنند، بارها پر رنگی و کمرنگی آن مورد بررسی قرار گرفت. بعد از آن نیز بارها غیرایرانی بودن پلنگ در تصویر سوژه رسانه ها شد و در آخر نیز عده ای تصویر انتخاب شده را یک تصویر اینترنتی ساده و کپی شده از صفحات مجازی دانستند. حاشیه های لباس تیم ملی فوتبال در ماههای گذشته نیز با لباس تازه تیم ملی فوتبال که برخی آن را شبیه یک لباس خانگی راحتی می دانستند ادامه پیدا کرد تا با رونمایی از لباس های کاروان ورزشی المپیک وارد فاز تازه ای شد. روز گذشته دوم مرداد مراسم لباس های رژه و ورزشی تیم ملی با حضور مسئولین کمیته ملی المپیک برگزار شد که به محض رونمایی با حاشیه های زیادی روبرو شد. تا صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی در ۲۴ ساعت گذشته به این موضوع واکنش نشان دهند و لباس های تیم ملی ایران را با دیگر کاروان های ورزشی دنیا مقایسه کنند.

 

بیشتر بخوانید:ایران با لباسی پرانتقاد در افتتاحیه المپیک+تصاویر

 

به همین بهانه با «محمود عبداللهی» روابط عمومی کمیته ملی المپیک و «مهناز آرمین» طراح لباس رژه کاروان تیم ملی گفتگو کردیم.

لباس المپیک

روابط عمومی کمیته ملی المپیک:

لباس های ورزشی تیم ملی رایگان تمام شده است

کمیته تیم ملی المپیک یک سال پیش برای «لباس های ورزشی» فراخوانی برگزار کرد. و طبق آن فراخوان انجمن طراحان لباس و مد و پارچه ایران شرکت کردند و هشت، نه ماهی روی طرح کار کردند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که رنگی برگرفته از آب های نیلگون خلیج فارس، و کاشی های گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان و طرح اسلیمی از طرح های اصیل ایرانی روی لباس ها باشد. طراحی لباس ها را به یک کمپانی خوب چینی «لی نینگ» فرستادیم تا برایمان تولید کردند. خود شخص «لی نینگ» قهرمان چند دوره ژیمناستیک المپیک بوده که الان این کمپانی را تاسیس کرده است و حالا ۱۱۰۰ ست لباس و هر ست ۱۸ تیکه برایمان فرستاده استکه تا ۴ سال ورزشکاران را تامین می کند. اشتباه این بود که دو لباس ورزشی و رژه کاروان باهم رونمایی شدند. چون لباس های رژه داخل کشور تولید شدند اما معمولا در المپیک لباس هایی با رنگ های جیغ پوشیده می شود تا کاروان به چشم بیاید و من فکر می کنم دلیل انتخاب رنگ نارنجی نیز به همین دلیل است. البته در «ست» ورزشکاران یک پیراهن جایگزین همرنگ شلوارشان نیز وجود دارد. لباس های ورزشی کاملا برای کمیته رایگان تمام شده است. ما می خواستیم به کمپانی داخلی بدهیم. اما یکی از کمپانی های خوب داخلی که برای ما نمونه هایش را آورد گفت اصلا نمی تواند رایگان بدهد و در نهایت می تواند تحفیف قائل شود. در این المپیک نهایت ۱۵۰ ست از این لباس ها مصرف می شود و ۸۰۰ دست دیگر از آنها برای سال های بعد در انبار می ماند تا در مسابقات دیگر مصرف شود.

مهناز آرمین، طراح لباس رژه کاروان تیم ملی

مهناز آرمین، طراح لباس رژه کاروان تیم ملی:

پارچه ها از قبل مشخص شده بود

لباس تحت نظر شرایط حاکم بر کمیته ملی المپیک طراحی شده است. من نمی توانم کت و دامن کوتاه طراحی کنم یا اینکه لباسی که بازیگران در جشنواره ای مثل «کن» را می پوشند برای ورزشکاران طراحی کنم. فقط تا یک جایی می توانم مانور بدهم. برای طراحی لباس ها هم همه چیز حتی رنگ و جنس زیر نظر کمیته مشخص شده بود. حتی زمانی که من به آنجا رفتم پارچه ها همه روی میز بود. من کاره ای نیستم که بخواهم در یک کار بزرگ بین المللی دخالت کنم. من هم ۵۰ طرح ارائه دادم که بین آنها انتخاب شد. متاسفانه لباسی را که برای نمونه فرستاده شده بود تن مانکن های غیراستاندارد کردند. شما اگر قشنگ ترین لباس ممکن را هم برتن یک چوب خشکیده کنید دیده نمی شود. من طرح های اصلی را بامداد دیشب منتشر کردم که آنها لباس های اصلی هستند.

 مهناز آرمین، طراح لباس رژه کاروان تیم ملی

مهناز آرمین، طراح لباس رژه کاروان تیم ملی

طرح های پیشنهادی برای المپیک ریو

انتهای پیام /  راستین آنلاین
3334 کلیک ها  یکشنبه, 03 مرداد 1395 17:40
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا