سردار سید محمد باقرزاده، افزود: به منظور تکریم مقام این شهید والامقام ،مراسم وداع با این شهید عزیزبا حضور فرماندهان ، همرزمان و مردم عزیز تهران روز شنبه مورخ 29 تیر از ساعت 16 در معراج شهدای تهران برگزار می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی به عمل آمده مراسم استقبال از سرلشگر شهید حسین ادبیان روز یکشنبه توسط ارتش جمهوری اسلامی در محل پادگان لشکرک برگزار خواهد شد. پیکر مطهر شهید روز دوشنبه به استان کرمانشاه اعزام خواهد شد تا چشم انتظاری 38 ساله خانواده شهید پایان یابد.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین در انتها گفت: برابر هماهنگی های بعمل آمده ، به حول و قوه الهی پیکر مطهر شهید حسین ادبیان همزمان با ایام سالگرد عملیات پیروزمندانه مرصاد ،روز پنج شنبه مورخ 3 مرداد در استان کرمانشاه تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.
حسین ادبیان که بود؟
شهید حسین ادیبان 20 مردادماه 1330 در کرمانشاه به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دوران تحصیل و اخذ دیپلم عازم خدمت سربازی شد و بعد از 6 ماه به دانشکده افسری که قبلا امتحان داده بود، رفت و طی سه سال دانشکده را به پایان رساند.
در دوران انقلاب حضور فعالانهای در تظاهرات و مراسم انقلابی داشت، عکس و اعلامیههای امام(ره) را بین مردم و دانشآموزان پخش میکرد؛ با آغاز جنگ تحمیلی عازم جبهه شد، از همان ابتدای جنگ و مسئله کردستان، کل زندگی خود را وقف جنگ و جبهه کرد.
وی با درجه سرهنگ دومی در لشکر 81 زرهی ارتش و در تیپ دوم، فرماندهی گردان 166 را به عهده داشت، وی مدت 12 ماه در جبههها حضور داشت.
شهید بزرگوار پس از 12 ماه در جبهه در زمان حمله دمکراتها به پادگان پاوه همراه با پاسداران و شهید چمران در دفع ضد انقلاب نقش مهمی داشتند.
سرانجام در تاریخ دوم اردیبهشتماه 1360 در منطقه سرپلذهاب و در محل «بازی دراز» بر اثر اصابت تیر مستقیم دشمن به شهادت رسید و مفقودالجسد شد.
خبر شهادتش را حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی در مجلس اعلام کرد و مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه تهران شهادت ادیبان را تبریک گفتند.
بنا به اطلاعیهای جامعه مدرسین قم، با توطئه بنیصدر به خاطر اینکه شهید ادیبان یک نیروی حزباللهی بود پشت نیروهای بعث، شهید را در ارتفاعات بازیدراز پیاده کردند و نیروهای کمکی برای وی نفرستادند تا در آنجا به اسارت یا شهادت برسند.
گفته می شود وی چنان رعب و وحشت در دل منافقان انداخته بود که پس از شهادتش گروهکهای ضدانقلابی در ناحیههای مختلف به خصوص سقز جشن گرفته بودند.