مردم این شهر سالهاست که می دانند که مجبورند،یک کالا را با کیفیت مشابهه در نقاط مختلف شهر شیراز با قیمت های متفاوتی تهیه کنند.
تفاوت زیادی که گاهی انسان گمان می کند واقعا تفاوتی آشکار درنوع یا مواد اولیه سازنده آن کالا وجوددارد.
امااین تفاوت منحصر به کالاهای خاصی نیست.بجزکالا و یا خدماتی نظیر نان و بنزین که قیمت ثابت مصوب دارند،تقریبا هزینه تهیه مابقی مایحتاج روزانه مردم در نقاط مختلف شهر شیرازتابعی از مکان ارائه دهنده آن کالا و خدمات است.
اما دایره این بی قانونی حالا کمی فراتررفته است.برای تجربه تفاوت موجود در فروش یک کالا لازم نیست شرق تا غرب یا شمال تا جنوب شهرشیراز را سفرکنید.
گاهی قدم زدن از ابتدا تا انتهای یک خیابان هم کافی است تا شیبی محسوس درتفاوت قیمت ها را لمس کنید.
شیبی عجیب و غریب که حالا صدای رییس ستاد تنظیم بازار شهرستان شیرازرا هم درآورده است.
محمدرضا امیری که حالا مدتی است به عنوان فرماندارکلان شهرشیراز شناخته می شودمعتقد است به هیچ عنوان چند قیمت مختلف برای یک کالا در سطح شهر قابل قبول نیست و دستگاههای مرتبط میبایست در راستای مطالبات به حق مردم، بعد نظارتی خود را به نحوی که با افزایش بازرسی ها شاهد ساماندهی و انضباط بازار باشیم، افزایش دهند.
او درجلسه اخیرستاد تنظیم بازارشهرستان شیراز ضمن اخطار به کم کاری برخی دستگاه های مسؤول نظارت بر بازار، چند نرخی بودن برخی کالاها در شهر را پذیرفتنی ندانست و به متخلفین جهت اصلاح رویه و رعایت قانون نظام صنفی پیش از برخورد قانونی هشدار داد.
وی دراین جلسه با بیان این که انتظار دارد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس بیش از گذشته به سیاست ها و مصوبات ستاد توجه داشته باشد، اظهار داشت: دستگاه های مسؤول در حوزه تنظیم بازار می بایست جلسات خود را مستمر با خروجی موثر به نحوی که حاصل آن برای مردم ملموس باشد، برگزار و نتیجه کار خود را در این ستاد گزارش کند.
درحالیکه این تفاوت قیمت در نقاط مختلف شهر اعتراض شهروندان را به دنبال داشته به باور برخی شهروندان افزایش سطح بازرسی و نظارت ها می تواندعامل بازدارنده ای درراستای جلوگیری از سوء استفاده در این حوزه باشد.
موضوعی که امیری دراین جلسه به آن نیز اشاره کرد و افزود: برخی دستگاههای اجرایی آمادگی خود را برای همکاری در بازرسی افتخاری بازار و همکاری با دستگاههای مرتبط اعلام کرده اند.
وی با بیان اینکه مردم از تفاوت قیمتها و افزایش بدون منطق آن ناراضی هستند، اشاره ای به بحث قیمت تره بار در شیراز و مقایسه آن با کلان شهر تهران داشت وگفت: چه توجیهی برای این تفاوت در شیراز و تهران وجود دارد؟!
این در حالی است که گزارش های میدانی حکایت از تفاوت شدیدقیمت میوه و تره بار در نقاط مختلف شیراز با شهرک های شمال و شمال غرب این شهرنیز دارد.
موضوعی که به نظر می رسد امیری باید قبل ازمقایسه تفاوت قیمت ها در شیراز با تهران،توجه بیشتری را معطوف آن کند.
البته رییس ستاد تنظیم بازار شهرستان شیرازاعتقاد دارد که با راهکارهای مدیریتی نیز می توان درکنار افزایش سطح بازرسی و نظارت ها «این بی قانونی»را کنترل کرد.
امیری سورتینگ و تصحیح روش واگذاری تعرفه سازمان میادین و مشاغل شهرداری را دو عامل مهم در کنترل قیمت ها در سطح این شهر می داند وباانتقاداز به عدم وجود اجرای نظام سورتینگ در شهرستان شیرازمی افزاید: در چرخه توزیع استفاده از روش های سنتی که نتیجه ی آن آشفتگی قیمت و تعیین آن بر اساس سلیقه افراد است، پذیرفتنی نیست.
به اعتقادوی شهردار شیرازمی تواندبا ورود جدی به موضوع و تصحیح روش واگذاری تعرفه سازمان میادین و مشاغل شهرداری زمینه را برای واگذاری مراکز توزیع و غرفهها با تعیین شرایطی و با قیمت تمام شده مناسب فراهم سازد تا عرضه کنندگان مجبور به افزایش قیمت برای تامین هزینههای خود نباشند.
درهر حال مردم شهرشیراز که گاهی برای کم کردن هزینه های خریدروزانه خود مجبورند فواصل چند ده کیلومتری محل سکونت تا مرکزشهررا درروز طی کنند، انتظاردارند تا خروجی برگزاری چنین جلساتی ،لمس کردن اجرای قانون درزندگی روزانه شان باشد.