يک نشريه انگليسي گزارشي درباره دلايل تکان هاي ابتداي خواب و احساس سقوط از ارتفاع در خواب را منتشر کرد.
مجله انگليسي "کنفرزيشن" گزارش جديد پروفسور "جيسون اليس" متخصص علوم اختلالات خواب دربارها پديده تکان هاي غير ارادي ابتداي خواب را منتشر کرد.
اين نشريه در گزارش خود که سايت "عربي 21" آن را به عربي ترجمه کرده است، با اشاره به اين که اين پديده حکايت از آن دارد، که فعاليت مغز انسان هنگام خواب به تدريج کند مي شود و فردي که خوابيده است به علت تکان هاي ناشي از انقباض سريع و غير ارادي عضلات، به صورت ناگهاني احساس مي کند که در حال سقوط از ارتفاع است، نوشت: «اين امر مشابه وارد شدن يک شوک است که به واسطه آن انسان قادر نيست فاصله خود را تا رسيدن به زمين ارزيابي کند و به همين علت احساس ناخوشايندي به او دست مي دهد.»
براساس اين گزارش، علي رغم اين که دلايل اين پديده به طور کامل شناخته شده نيست، اما اين نشريه انگليسي به مخاطبان خود دو توصيه ارائه ميکند تا از خطرهاي ناشي از اين حالت طبيعي در امان باشند: نخست، ضرورت اطمينان از امن بودن مکان خواب بويژه اين که بيدار شدن ناگهاني ممکن است در صورت ناامن بودن مکان خواب مشکل ساز شود.
توصيه دوم اين که، قبل از خواب مواظب وضعيت جسمي خود باشيم.
اين نشريه در ادامه به نظريه ديگري در اين خصوص اشاره کرده است؛ براساس اين نظريه تکان هاي ابتداي خواب ناشي از فعاليت هاي زياد فيزيولوژيکي است و به همين علت حالت هاي خواب غير ارادي مانند خواب در داخل خودرو و .. اعضاي بدن ما را در حالت فلج قرار مي دهد و اين ناشي از ناتواني انتقال دهنده يا پيام رسان هاي عصبي در رسيدن به اهدافشان است.
اين نظريه مي افزايد: علي رغم اين که اغلب تکان هاي ابتداي خواب پديده اي عادي و طبيعي محسوب مي شود، اما برخي اوقات اين تکان ها ممکن است خطرناک باشد و زندگي ما را در معرض خطر قرار دهد.
اين نشريه انگليسي فعاليت هاي شبانه، کافئين، فشارهاي روحي و رواني و .. را از جمله عواملي توصيف کرد که مي تواند احتمال بروز تکان و لرزش هاي ابتداي خواب را افزايش دهد.
براساس اين گزارش، تحقيقات در خصوص اين پديده اندک است، زيرا اغلب مردم اين پديده را طبيعي مي دانند و هيچ کس پيشنهاد درمان آن را مطرح نمي کند؛ در ضمن با افزايش تدريجي سن انسان، از ميزان بروز اين پديده در ابتداي خواب کاسته مي شود.
خروپف در خواب شما را به مرگ نزديک مي کند!
نتايج يک تحقيق ديگر در ژاپن نشان داده که بيتوجهي به درمان مشکلات تنفسي هنگام خواب مانند خروپف يا تنگي نفس، خطر ابتلا به سکته قلبي يا مغزي را افزايش ميدهد.
محققان مي گويند بيماراني که آنژيوگرافي عروق کرونر را انجام داده اند و از مشکلات تنفسي هنگام خواب رنج مي برند، احتمال ايست قلبي يا مبتلا شدن به سکته قلبي يا سکته مغزي براي آنان دو برابر بيشتر از ديگران است.
دکتر "تورو مازاکي" از بيمارستان بخش قلب در بيمارستان کوبه مرکزي در ژاپن و يکي از محققاني که اين مطالعه را انجام دادند، گفت دوره هاي کاهش اکسيژن به طور ناپيوسته، ممکنست بدن را خسته کند و براي قلب ضرر داشته باشد.
تحقيقات سابق نشان داده بود که اختلال در تنفس هنگام خواب به ويژه قطع شدن تنفس، خطر ابتلا به بيماري هاي قلب يا سکته مغزي را افزايش مي دهد.
وي با اشاره به اينکه پزشکاني که بيماران مبتلا به ناراحتي هاي قلبي را درمان مي کنند، درکي محدود از مشکلات مربوط به تنفس هنگام خواب دارند، افزود: پزشکان و بيماران قلبي بايد مطالعات مربوط به خواب را پس از ابتلاي فرد به مشکلات و بيماري قلبي بررسي کنند تا مشکلات تنفسي فرد هنگام خواب حل شود و يا تدابير و توصيه هاي لازم براي تنفس درست و منظم هنگام خواب درنظر گرفته شود.