مقابله با سرطان با مصرف ميوه ها و سبزيجات رنگي
ميوه ها و سبزيجات سرشار از مواد غذايي ضدسرطان هستند و هر چه رنگ آنها بيشتر باشد خاصيت ضدسرطاني آنها بيشتر است . اين مواد غذايي از يک راه ديگر هم خطر ابتلا به سرطان را پايين مي آورند و آن هم اين است مصرف آنها جلوي اضافه وزن را مي گيرد. اضافه وزن خطر ابتلا به خيلي از سرطان ها از جمله سرطان روده ي بزرگ –سرطان مري و سرطان کليه را کاهش مي دهد. سبزيجات متنوعي مثل سبزيجات سبز پررنگ و قرمز و نارنجي را در رژيم غذايي تان بگنجانيد.
صبحانه ي ضدسرطان
فولات يک نوع ويتامين بي بسيار مهم است که از ابتلا به سرطان هاي روده ي بزرگ و مقعد و سينه جلوگيري مي کند. اين ويتامين به ميزان زيادي در ميز صبحانه وجود دارد. محصولات غلات صبحانه و گندم کامل منابع خوبي از فولات هستند. در ضمن اين ويتامين در آب پرتقال و طالبي و توت فرنگي هم يافت مي شود.
مواد غذايي سرشار از فولات
ديگر منابع خوب فولات مارچوبه و تخم مرغ هستند. اين ويتامين در انواع لوبيا و تخم آفتابگردان و سبزيجات برگ سبز مثل اسفناج و کاهو هم يافت مي شود. بهترين راه دريافت فولات مصرف قرص هاي ويتامين نيست بلکه مصرف ميزان کافي ميوه ها و سبزيجات و غلات کامل است.
از مصرف گوشت هاي فرآوري شده اجتناب کنيد
خوردن تفريحي و چندوقت يکبار ساندويچ هات داگ يا ژامبون مشکلي را ايجاد نمي کند ولي کم کردن مصرف گوشت هاي فرآوري شده مثل کالباس و همبرگر و هات داگ خطر ابتلا به سرطان هاي روده ي بزرگ و معده را کاهش مي دهد. گوشت هاي دودي و نمک دودي شده حاوي مواد شيميايي سرطان زا هستند و مصرف آنها خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
خواص ضدسرطاني گوجه فرنگي
اينکه خواص ضدسرطاني گوجه فرنگي از ليکوپين(رنگدانه اي که باعث قرمزي گوجه مي شود)ناشي مي شود و يا ماده ي ديگر هنوز مشخص نيست. ولي تحقيقات ثابت کرده است که خوردن گوجه فرنگي خطر ابتلا به سرطان هايي مثل سرطان پروستات را کاهش مي دهد. مطالعات همچنين نشان داده است محصولات فرآوري شده ي حاوي گوجه فرنگي مثل گوجه فرنگي-سس گوجه فرنگي-رب گوجه فرنگي خواص ضدسرطاني دارند.
خواص ضدسرطاني چاي
با اينکه شواهد هنوز کافي نيستند ولي چاي و مخصوصا چاي سبز يکي از قوي ترين ضد سرطان ها هستند. در تحقيقات آزمايشگاهي ثابت شد که چاي سبز خطر ابتلا به سرطان هاي روده ي بزرگ-کبد-سينه-پروستات و ريه و پوست را کاهش مي دهد. مطالعات بلند مدت انجام شده هم نشان داد که مصرف چاي خطر ابتلا به سرطان هاي مثانه و لوزالمعده را کاهش مي دهد.
خواص ضدسرطاني انگور
انواع انگور و آب آن مخصوصا انگور بنفش و قرمز حاوي ريزوراترول هستند. ريزوراترول حاوي آنتي اکسيدان هاي قوي و مواد ضدالتهابي است. مطالعات آزمايشگاهي نشان داد که مصرف انگور جلوي نوعي آسيب که باعث تشديد سرطاني شدن سلول ها مي شود را مي گيرد. البته اين مشاهدات براي گفتن اينکه خوردن انگور يا آب انگور يا شراب از سرطان پيشگيري مي کند يا باعث درمان سرطان مي شود کافي نيست.
براي کاهش خطر ابتلا به سرطان مصرف نوشيدني هاي الکلي را محدود کنيد
مصرف نوشيدني هاي الکلي خطر ابتلا به سرطان هاي دهان و گلو و حنجره و مري و کبد و روده ي بزرگ و مقعد را افزايش مي دهد. مرکز تحقيقات سرطان آمريکا مصرف الکل را براي مردان به زير 2 ليوان و در زنان به زير يک ليوان محدود مي کند . خانم هايي که خطر ابتلا به سرطان سينه در آنها بالا است بايد حتما با پزشکشان در مورد ميزان مجاز مصرف نوشيدني هاي الکلي مشورت کنند.
تاثير نوشيدن آب و ديگر مايعات در پيشگيري از سرطان
نوشيدن آب نه تنها باعث رفع تشنگي مي شود بلکه از سرطان مثانه هم پيشگيري مي کند. از آنجايي که آب باعث رقيق کردن عوامل سرطان زا در مثانه مي شود خطر ابتلا به اين سرطان هم کاهش مي يابد. مصرف مايعات بيشتر دفعات دفع ادرار را هم افزايش مي دهد و باعث کاهش مواد سرطان زا در مثانه مي شود.
خواص ضدسرطاني لوبيا
لوبياها حاوي مواد مغذي بسيار مفيدي براي بدن هستند و خواص ضد سرطاني هم دارند. لوبياها حاوي چندين ماده ي شيمي-گياهي مهم هستند که جلوي آسيب سلول ها و ابتلا به سرطان را مي گيرند. تحقيقات آزمايشگاهي نشان داد که اين مواد سرعت رشد تومورها را کاهش مي دهند و از آزاد شدن مواد تومورها و آسيب به سلول هاي مجاور جلوگيري مي کند.
اثر خانواده ي کلم بر روي سرطان
سبزيجات صليبي شامل انواع کلم و کاهو مي شوند .اين سبزيجات براي تهيه ي انواع سالاد به کار مي روند. نکته مهم اين جاست که اين سبزيجات حاوي موادي هستند که از ابتلا به سرطان هاي روده ي بزرگ و سينه و ريه و دهانه ي رحم جلوگيري مي کند.
سبزيجات برگ سبز تيره
سبزيجات برگ سبز تيره مثل کلم و کاهو و کاسني و اسفناج و خانواده ي چغندر حاوي ميزان زيادي فيبر و فولات و کارتنوئيد هستند. اين مواد از ابتلا به سرطان هاي دهان و حنجره و لوزالمعده و ريه و پوست و شکم جلوگيري مي کنند.
يک ادويه ي مهم براي پيشگيري از سرطان
کورکومين يکي از ادويه هاي مهم در آشپزي هند است و خاصيت ضدسرطاني قوي دارد. مطالعات آزمايشگاهي نشان داد که مصرف اين ادويه از تغيير شکل و تکثير و پخش شدن سلول هاي سرطاني جلوگيري مي کند.
نحوه ي پخت هم مهم است
نحوه ي پخت گوشت ها با خطر ابتلا به سرطان ارتباط زيادي دارد . سرخ کردن و کباب کردن گوشت در دماي خيلي بالا باعث تشکيل مواد شيميايي اي مي شود که خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند. ديگر شيوه هاي آشپزي مثل تاس کبابي –پختن ملايم و بخار پز کردن باعث توليد ميزان خيلي کمتري از مواد مضر مي شود. زماني که گوشت را به صورت تاس کباب مي پزيد به آن سبزيجات زيادي اضافه کنيد.
خواص ضدسرطاني انواع توت
توت فرنگي و انواع تمشک حاوي ماده ي فيتوکميکال که به آن الاژيک اسيد مي گويند مي باشد. اين آنتي اکسيدان قوي مي تواند از چندين راه با سرطان مقابله کند مثل کاهش رشد سلول هاي سرطاني و غير فعال کردن عوامل سرطان زا.
تاثير بلوبري روي سلامتي
آنتي اکسيدان هاي قوي موجود در بلوبري ارزش بالايي در حفظ سلامتي و جلوگيري از ابتلا به سرطان دارند. آنتي اکسيدان ها با پاک کردن راديکال هاي آزاد بدن جلوي آسيب سلول ها را مي گيرند. با اضافه کردن بلوبري به آرد جو –غلات صبحانه و سالاد از اثرات اين ميوه بر روي سلامتي بهره ببريد.
مصرف شکر را کم کنيد
مصرف قند به طور مستقيم باعث ابتلا به سرطان نمي شود ولي بهتر است به جاي آن از مواد غذايي ديگر که از سرطان پيشگيري مي کنند را جايگزين کنيد.علاوه بر اينها شکر کالري بالايي دارد و باعث اضافه وزن و چاقي مي شود. اضافه وزن هم يکي از فاکتورهاي خطرساز سرطان است. به جاي شکر ميوه هاي شيرين و سرشار از ويتامين را بخوريد.
به مکمل هاي غذايي اعتماد نکنيد
ويتامين ها زماني به پيشگيري از سرطان کمک مي کنند که از راه طبيعي با خوردن مواد غذايي طبيعي به دست آيند. موسسه ي سرطان آمريکا اعلام کرده است که در يافت مواد ضدسرطان از مواد غذايي مثل آجيل-ميوه ها و سبزيجات برگ سبز خيلي بهتر از دريافت آنها از مکمل هاي غذايي است. پس بهترين راه داشتن يک رژيم غذايي سالم است.