ساماندهی معتادان متجاهر و ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از اعتیاد

ساماندهی معتادان متجاهر و ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از اعتیاد
   
ساماندهی معتادان متجاهر و ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از اعتیاد |||| ||||

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس امروز شنبه ۲بهمن در نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد ، از جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر تا اول دهه فجر امسال خبر داد و گفت : با اجرای این طرح برای معتادان بهبود یافته اشتغال ایجاد می شود .

 
به گزارش راستین آنلاین سلیمان کریمی با یاد آوری این مطلب که طرح جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر قبلا به صورت موردی انجام می شد ،افزود : این طرح در گذشته با توجه به ظرفیت ٤٠٠ نفری مرکز ماده ١٦ و محدودیت‌های مالی انجام می‌شد .
 
او در ادامه با بیان به اینکه در طرح جدید مقرر شده که ۵۰ درصد تامین هزینه از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر و ٥٠ درصد از طریق منابع استانی انجام شود ، عنوان کرد : معتادین در مراکز متعلق به بهزیستی، کمپ‌ها و مرکز ماده ١٦ نگهداری و مسیر درمان را طی کنند.
 
کرمی با بیان اینکه این طرح در فارس متفاوت از سایر استان‌های کشور اجرایی خواهد شد، بیان کرد: با جمع آوری معتادان در مرحله اول جمع آوری، درمان و در مراحل بعد شرایط ایجاد اشتغال آن ها در این طرح تعریف شده است. 
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس با اشاره به اینکه برآورد ما جمع آوری بین ۲هزار تا ۲۲۰۰مورد است ،گفت : از زمان اجرای این طرح تاکنون هزار و ۵۷۸ معتاد جمع آوری شده است .
 
کرمی در ادامه سخنان خود افزود :یکی از تفاوت های مهم این طرح با طرح های قبل ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته است .
 
او با اشاره به اینکه از بین ۱۵۷۸نفر معتاد جمع آوری شده ، ۳۰۰ نفر از آن ها غیربومی هستند ، بیان کرد : با اجرای این طرح به آمار واقعی دست می یابیم .
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ۱۶ محله پر آسیب در شیراز، گفت: تکالیفی برای دستگاهها و نهادها در قالب یک قرارگاه برای ساماندهی این محلات پس از اجرای طرح مشخص شده است و همچنین در بحث امنیتی نیز مردم مطالباتی دارند که دستگاههای انتظامی و امنیتی ورود خواهند کرد.
 
او به چرخه نگهداری و درمان و اشتغال معتادان اشاره و عنوان کرد: امکانات و فضاهای بلااستفاده‌ای هم شهرداری دارد که با حمایت خیرین برگشت پذیری اجتماعی آنها را میسر خواهد کرد.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس همچنین گفت: نگهداری معتادان در دو دوره سه ماهه مشخص شده اما اگر دستور قضایی صادر شود به یک شش ماه دیگر قابل تمدید است تا از طریق کار مددکاری، سازماندهی در گروه‌های همیار و ...به پاکی و ماندگاری پس از درمان کمک داده شود.
 
کرمی با بیان اینکه فراگیری این طرح شامل همه اقشار می‌شود، تاکید کرد: این مهم جز با ورود بخش‌های مختلف جامعه تحقق پیدا نمی‌کند و تا حساس سازی ایجاد نشود، این درد و آسیب کم نمی‌شود.
 

همچنین در این نشست مدیرکل بهزیستی استان فارس با اشاره به هزینه‌های سنگین جمع‌آوری، درمان و ساماندهی معتادان متجاهر و قابل مقایسه نبودن آن با هزینه‌های پیشگیری، گفت : استراتژی کنونی در بحث ساماندهی و درمان معتادان اشتباه محض است.

 

سید محمدصادق کشفی‌نژاد موضوع ساماندهی معتادان را مهم برشمرد و افزود : باید سئوال کنیم که آیا با جمع‌آوری و درمان و ساماندهی، مشکل معتاد متجاهر حل شده است ، یا خیر ؟

 

او با یاد آوری این مطلب که تجربه های گذشته نشان دهنده اینست که خروجی قابل قبول نبوده و تصور می‌شود که اگر معتادان را جمع کنیم، مشکل آنها حل می‌شود اما از طرفی دیگر هم تبعات حضور آنها در سطح شهر موجب ایجاد یک مطالبه عمومی شده است.

 

کشفی‌نژاد با بیان اینکه شیوع همه‌گیری کرونا، اقدامات مقابله‌ای با معتادان متجاهر را با تاخیر مواجه و شرایط حضور آنان در جامعه را حاد کرد، گفت: در مرکز ماده ١٦ شیراز امسال از بین ۴هزار معتاد ، ٣١١ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شد.

 

 وقتی اعلام شد که ستاد کرونا با جمع آوری و کمپین جمع آوری معتادین موافق نیست، شرایطی برای جرات ورزی معتادین ایجاد شد و اما امروز رئیس جمهور خواستار اقدامی در این خصوص شده و ما هم مکلف به اجرای آن هستیم.

 

مدیرکل بهزیستی فارس هزینه هر روز نگهداری هر فرد معتاد در مرکز ماده ١٦ را ٣٥ هزار تومان و هزینه هر بار غربالگری را ١٦٠ هزار تومان اعلام و اضافه کرد: نزدیک به یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومان بابت طرح قبلی از شهرداری شیراز مطالبه داریم.

 

کشفی‌نژاد با بیان اینکه پیشنهاد واضح ما برای کنترل این افراد، تعریف ساز و کاری مناسب و تاثیرگذار بوده است، افزود: بهزیستی سازمانی دولتی است و امکان دارد هر تعهدی قبل از اجرا مشکلاتی ایجاد کند.

 

او با بیان اینکه فردی که به دلیل اعتیاد شغل خود را از دست داده، مشکلش بیکاری نبوده است، گفت: فرد معتادی که سه بار و بیشتر برای درمان به مراکز موجود منتقل شده، بیمار نیست، مجرم است؛ جای برخی از معتادان بعد از چندین بار حضور در مراکز ترک اعتیاد، کمپ نیست.

 

مدیرکل بهزیستی فارس با تاکید براینکه بیماری اعتیاد خوب نمی‌شود، گفت: برخی با الفبای درمان آشنا نیستند ، بخشی از افراد معتاد اینگونه زندگی را پذیرفته‌اند ، ما متاسفانه با یک قشری سر و کار داریم که بخشی از آنها مجرم هستند، بنابراین رفتارمان با معتاد باید با علم و آگاهی توام باشد.

 

کشفی‌نژاد با بیان اینکه امروز نیازمند افزایش ۴ برابری ظرفیت مرکز ماده ۱۶ شیراز هستیم، گفت: ظرفیت ماده ١٦ شیراز ٤٠٠ نفر است و برای اینکه معتادان متجاهر بیشتری را ساماندهی کنیم باید از ظرفیت کمپ ماده ١٥ استفاده کنیم. حال آنکه شیراز نیاز به یک مرکز ماده ۱۶ با ظرفیت حداقل ۲ هزار نفر دارد.

 

مدیرکل بهزیستی فارس از ایجاد هماهنگی با ۶ کمپ مردان و ۲ کمپ زنان برای سم زدایی از معتادان وارد شده به مرکز ماده ۱۶ خبر داد و گفت: تاکنون پیمایش واقعی برای به دست آمدن آمار دقیق معتادان انجام نشده است.

 

گفتنی است طی یک ماه گذشته، بیش از ۱۵۰۰ معتاد متجاهر در شیراز جمع آوری شده است که ۳۱ نفر آنان کمتر از ۱۸ ساله یا سالمند بوده‌اند.

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
503 کلیک ها  شنبه, 02 بهمن 1400 14:52
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا