به نقل از شهرداری قم، عباس ذاکریان با اشاره به فعالیت تاکسیهای اینترنتی، اظهار داشت: طبق قانون هر کس که فعالیت حمل و نقل و جابجایی مسافر را داشته باشد الزاماً باید از شهرداری آن شهر مجوز بگیرد.
وی افزود: شهرداری قم موضوع رعایت قانون در امور شهری را با جدیت پیگیری میکند، از این رو اسنپ تا زمانی که مجوز نگیرد فعالیتش غیر قانونی است و شهروندان نباید از آن استفاده کنند.
ذاکریان با اشاره به شکایت شهرداری قم از اسنپ در مراجع قضایی، افزود: آمار دقیقی از خودروهای شخصی که در قالب اسنپ در قم فعالیت میکنند، موجود نیست.
ذاکریان افزود: یکی از تخلفهای اسنپ جا به جایی مسافر با خودروهای شخصی است که در جدول جرائم راهنمایی رانندگی نیز مبلغی به عنوان جریمه برای این تخلف در نظر گرفته شده است.
وی صدور مجوز به اسنپ را مستلزم پذیرش شرایط مشخص شده در قانون ذکر کرد و افزود: شهرداریها باید حمل نقل بار و مسافر را از طریق شرکتهای بخش خصوصی یا تعاونی سامان دهی کنند و طبق آیین نامه این شرکتها باید از شهرداری مجوز بگیرند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم افزود: اولویت شهرداری برای دادن مجوز به اسنپ، تاکسیها هستند؛ چرا که شناخته شده و فعالیت حرفهای و شغل اصلی آنها جابجایی مسافر است و علاوه بر آن خودروی آنها وضعیت مشخصی داشته و هویت راننده توسط اداره اماکن نیروی انتظامی احراز شده است.
ذاکریان افزود: پس از رانندگان تاکسی هر کدام از خودروهای شخصی که شرایط ذکر شده در قانون را رعایت کنند، برای جابجایی بار و مسافر مجاز خواهند بود.
وی پرداخت الکترونیک را از جمله موارد در حال پیگیری توسط شهرداری قم دانست و افزود: یکی از الزامهایی این کار راهاندازی کارت هوشمند شهروندی است که با تحقق آن هزینه تمام خدمات شهرداری به شهروندان از جمله کرایه تاکسی و اتوبوس، پارکینگ، پارکومتر و در آینده مترو از طریق آن پرداخت میشود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم افزود: این طرح در حال گذراندن تشریفات و مناقصه برای انتخاب پیمانکار است و به محض مشخص شدن پیمانکار و نصب تجهیزات اجرایی خواهد شد.