وی که در مراسم دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی در شیراز سخن می گفت با قرائت بخشی از آیات پایانی سوره مبارکه حشر به صفات جلالیه خداوند اشاره کرد و افزود: اگر حاکمان بتوانند صفات جلالیه خداوند را در خود پرورش داده و به جامعه منتقل کنند ارزشهای اخلاقی در آن جامعه توسعه پیدا میکند.
هاشمی زندگی پدرش را مجموعه ای از بروز صفات متضاد دانست و گفت: آیت الله هاشمی در اوج اقتدار و صلابت انسانی مهربان با گذشت و صبوربود.
وی با اشاره به نقش مهم مرحوم هاشمی در اداره جنگ گفت: کسب اعتماد امام(ره) ارتقا جایگاه تا درجه قائممقامی فرماندهی کل قوا و فرماندهی جنگ نیز باعث نشد تا آنجا که لازم شد از صلح گریزان باشد .
یاسر هاشمی تشکیلاتی بودن را یکی دیگر از ویژگی های مرحوم آیت الله هاشمی دانست و گفت: ایشان در سال ۱۳۳۷ در اولین سخنرانی خود در همدان نیز به جرم تلاش برای فعالیتهای تشکیلاتی دستگیر شد.
وی با بیان اینکه اعتقاد به اقدام بر اساس کار تشکیلاتی تا پایان عمر همراه باآیت الله هاشمی بود افزود: پس از پیروزی انقلاب مرحوم هاشمی در دو مرحله بر لزوم ایجاد یک حزب سیاسی با امام خمینی(ره) صحبت می کند اما پس از مخالفت با بار اول باز هم در یک مرحله در این خصوص با ایشان صحبت میکند و پس از جلب رضایت امام(ره) حزب جمهوری اسلامی را اندازی می شود.
یاسر هاشمی، اکبر هاشمی رفسنجانی را شخصیتی فراحزبی و یک اصولگرای اصلاح طلب معرفی کرد و گفت: ارتباط با نخبگان و طبقه تکنوکرات جامعه باعث نشده بود تاآیت الله از مردم فاصله بگیرد و این موضوع به یک ویژگی منحصر به فرد برای آیت الله هاشمی تبدیل شده بود .
هاشمی به خطبه های نماز جمعه خرداد سال 76 که توسط آیت الله هاشمی قرائت شد اشاره کرد و گفت: آن خطبهها فضا را برای رای مردم به دولت اصلاحات فراهم کرد، علیرغم اینکه آیت الله هاشمی در آن انتخابات به ناطق نوری رای داد.
فرزند آیت الله هاشمی دربخش پایانی صحبت هایش با تاکید بر اعتقاد پدرش مبنی بر لزوم ثروت سازی در جامعه و بهبود سطح معیشت مردم گفت:برخلاف آنچه در آن را به عنوان اشرافی گری دامن میزند ثروت آیت الله هاشمی پس از انقلاب ذره ای افزوده نشد