فرجالله رجبی که در مراسم دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی در شیراز سخن میگفت هر کدام از چالش های روبروی کشور را برای ایجاد بحران در یک کشور کافی دانست و افزود: واکاوی رفتارهای مدیریتی آیت الله هاشمی در طول دوران حیاتش میتواند خط مشی مناسب و شفاف برای غلبه بر این چالش ها باشد.
وی هاشمی را تنها شخصیت تراز اول نظام دانست که نقد او هیچگاه پاسخگویی و عتاب را به هیچ وجه عنوان به دنبال نداشته سپس افزود:نقد کردن آیت الله هاشمی در طول حیاتش نه به معنای تشویش اذهان عمومی بود نه مصداق اقدام علیه امنیت ملی !
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه می توان زندگی هاشمی را به چند دوره تأثیرگذار تقسیم کرد افزود: فرماندهی جنگ یکی از دوران مهم زندگی وی محسوب می شود که نتایج درایت و مدیریت او در تاریخ جنگ باید ثبت شود.
رجبی گفت برای اثبات اوج مظلومیت هاشمی در دوران جنگ همین کافی است که عدهای نوشاندن جام زهر را به هاشمی نسبت دادند و کم شدن کم نشدن حتی یک وجب از خاک ایران در طول جنگ را به حساب خودشان گذاشتند.
وی ادامه داد: پس از مرگ هاشمی نیز وضعیت به گونهای پیش رفت که امروز برخی از معلمان سر کلاس درس ابا دارند به دانش آموزانشان بگویند که فرمانده جنگ چه کسی بوده است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی را نیز به عنوان یکی از ادوار مهم پس از انقلاب برشمرد و گفت: منتقد ترین افراد نسبت به آیت الله هاشمی هم مدل جایگزینی برای رفتار وی در دوران ریاست جمهوری ارائه نداده اند.
رجبی با بیان اینکه در دوران هاشمی فارغ التحصیلان دانشگاه پس از چند ماه بلافاصله جذب بازار کار میشدند گفت: در آن دوران خبری از آمار و آمارسازی نبود.
وی افزود: بسیاری از طرح هایی که امروز به آن افتخار میکنیم و جزو ارکان امنیت ملی ما محسوب میشود حاصل طرح و برنامه ریزی در دوران آیت الله هاشمی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب از تن درآوردن جامه تیره و چرک جنگ را از قامت شهرهای کشورو برنامه ریزی مدیریت شهری را از دیگر کارهای مهم دوران هاشمی دوران ریاست جمهوری هاشمی دانست و گفت: یکی دیگر از ویژگیهای دوران ریاست جمهوری وی این بود که رئیس جمهور اجازه فعالیت نهادهای موازی با قوه مجریه را نمی داد.
وی افزود:: آیتالله هاشمی تنها رئیس جمهوری بود که نه تدارکات چی بودن کارپرداز!
به اعتقاد وی اتخاذ این رویه از سوی رئیس جمهور وقت باعث دوام و پایداری نظام شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهایش از رویکرد اصلاح طلبان در مواجهه با آیتالله هاشمی بین سالهای ۷۶ تا ۸۴ انتقاد کرد و گفت: اصلاحطلبان با کوچک دیدن ابعاد شطرنج سیاسی کشور نسبت به آنچه در واقعیت جریان داشت گمان کردند که با در دست گرفتن دولت، شوراها و مجلس دیگر نیازی به امثال هاشمی ندارد.
رجبی اتخاذ این استراتژی را یک اشتباه بزرگ دانست و گفت: هاشمی در آن دوران می توانست به عنوان پلی مطمئن واسط بین اصلاحطلبان و اصولگرایان باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بروز زمزمه هایی نظیر تحریم انتخابات آتی از سوی برخی سیاسیون را تکرار نسخه ۸۴ دانست گفت: نگران آن هستم که با تجویز چنین نسخهای دوباره شاهد ۸ سال حرص و خانه نشینی دلسوزان نظام باشیم.
رجبی با بیان اینکه چینش نامزدهای اصلاح طلبان در انتخابات سال ۸۴ اشتباه بود این سوال را طرح کرد که مقصر شکست تاریخی آن سال چه کسی است؟
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی این انتظار که مردم به فرمان ما آنچه را که ما میخواهیم انجام دهند را یک انتظار غلط دانست و گفت: خوش بینانه بود که تصور کنیم در سال ۸۴ و در مرحله دوم انتخابات مردم به فرمان ما پای صندوق حاضر شود و به هاشمی رای دهند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقات به وقوع پیوسته در انتخابات سال ۸۸ پیچیده شدن معادلات پس از غیبت هاشمی در نماز جمعه تهران را یکی از ویژگی های این دوره برشمرد و گفت: جانشینان هاشمی در نماز جمعه به هیچ عنوان هم تراز او نبودند.
رجبی افزود: این طنز تلخی است که بگوییم می خواهیم با آمریکا مبارزه کنیم اما از هاشمی در این مبارزه استفاده نکنیم .
وی با بیان اینکه هاشمی پس از واگذاری گوی رقابت در انتخابات ریاست جمهوری، رای تاریخی مجلس خبرگان را در تهران کسب کرد، به عدم صدور مجوز حضور وی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نیز اشاره کرد و گفت: گاهی دوستان میگویند هاشمی در این انتخابات با عدم صلاحیت روبرو نشد بلکه با عدم احراز روبرو شده است .
وی استفاده از عبارت عدم احراز برای شخصیتی که ۶۰ سال از عمر خود را برای انقلاب صرف کرده است ،استفاده ای نابجا دانست و گفت: موضع دقیق و هوشیارانه هاشمی پس از این اتفاق باعث شد تا هم ریاست جمهوری ازچنگ رقیب درآید و هاشمی بارایتاریخی در انتخابات خبرگان رهبری مواجه شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر وضعیت حساس کشور در مقطع کنونی،مملکت را نیازمند مراقبت جدی دانست و گفت: باید قبول کنیم که کشور دچار سوء مدیریت های متعددی است و هرکدام از ما در این نقصان و اندازه خود سهیم هستیم .
رجبی عذرخواهی از مردم را اولین گام برای بازگشتن به شرایط عادی دانست و گفت:من به نوبه خودم از مردم عذرخواهی می کنم و امیدوارم دیگر مسئولین نیز به فراخور مسئولیتشان با عذرخواهی از مردم گناه عملکردش را به گردن بگیرند.
این فعال سیاسی در ادامه هجمهها به هاشمی پس از رحلت وی را هم برای خودش هم برای حامیانش قابل پیشبینی دانست و گفت هاشمی تنها آقایی بود که هزینه آقازاده داشتن را هم در طول حیاتش هم در زمان مماتش پس داد.