راستین آنلاین-مصطفی کواکبیان به علی لاریجانی گفته: «شما بر چه اساس دربارهی لایحهی برنامهی ششم به رهبر انقلاب نامه نوشتهاید؟ چرا شما از طرف مجلس به رهبر انقلاب نامه نوشتهاید؟»
حرف او بجاست؛ جایگاه رییس مجلس نسبت به قوهی مقننه با جایگاه رییس جمهور نسبت به قوهی مجریه یکی نیست. رییس جمهور رییس قوه است، اما رییس مجلس فقط مدیر و سخنگوی مجلسی است که ۲۹۰ نماینده دارد؛ لذا جایگاه مجزایی نیست.
البته شاید در عرف چنین برداشتی شکل گرفته باشد و خیلی وقتها این اشتباه انجام شده، اما اعتراض این نماینده کاملا بجاست. آقای لاریجانی هم دقیقا مانند باقی نمایندهها فقط یک نماینده است. این را هفتهی گذشته آقای پزشکیان هم که نایب رییس اول مجلس است در تلویزیون گفته بود که اعضای هیات رییسه مانند باقی نمایندهها فقط نماینده هستند.
یک راه این است که به مسیر پیموده ادامه بدهیم و حتی بدتر از این وضع کنونی هم بشود؛ اما یک راه هم اعتراض و اصلاح این عرف غلط است که برای رییس مجلس جایگاهی متفاوت از نمایندگان قایل شویم. رییس مجلس یک رای دارد مانند باقی آنها. اگر اکثریت طبق قانون تصمیمی گرفتند، آن تصمیم باید اجرا شود وگرنه رییس و نواب رییس حق کارهایی اینچنینی را ندارند، میخواهد موضوعش هر چه باشد.
اما علی لاریجانی به جای پاسخ قانونی به اعتراض کواکبیان، او را مسخره کرده و پروفسور خطاب کرده و گفته: «مگر بنده برای نامهنگاری به نظر شما احتیاج دارم؟ از این به بعد در کنار دفترم اتاقی قرار میدهم که نامهها به امضای پروفسور کواکبیان ممهور شود. رییس مجلس میتواند براساس اختیارات خود به رهبری نامه بنویسد، این انتقاد عجیبی است».
این همه تبختر شاید ناشی از همان جایگاه اشتباهی است که در عرف تصویر شده است؛ گویی او سر سوزنی به غیر از این باور نداشته و برای همین جا خورده که چطور یک نماینده نمیداند اختیار چنین کاری را داشته است؟ / انصاف نیوز