کیفیت محصول تولیدی در گلخانه‌ها بستگی به نوع مدیریت تولید دارد /کشت محصولات گلخانه ای به صرفه تر است

مدیریت کشت در گلخانه‌ها یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در طعم و کیفیت محصولات گلخانه‌ای است.  



به گزارش راستین آنلاین کارشناس مسئول گلخانه های شهرستان کوار مدیریت کشت در گلخانه‌ها را یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در طعم و کیفیت محصولات گلخانه‌ای عنوان کرد و گفت: اگر شیوه‌های صحیح مدیریتی در گلخانه‌ها اجرا شود کیفیت محصول تولیدی تفاوت چندانی با محصولات مزرعه‌ای ندارد.
 
مهسا برزویی بیان کرد: کشت محصولات به صورت گلخانه‌ای در سال‌های اخیر به علت مدیریت تولید محصول در فصول مختلف سال، افزایش تولید و کاهش مصرف آب در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. 
 
او افزود :عده‌ای از مردم معتقدند کیفیت و طعم محصولات تولیدی به روش سنتی بالاتر از محصولات تولیدی در گلخانه‌ها است و راغب به خرید محصولات گلخانه‌ای نیستند.
 
قطعا در شرایط فعلی تولید محصول به روش‌های سنتی جوابگوی نیاز مصرفی نیست و کمبود منابع آبی نیز مزید بر علت است که به سمت کشت گلخانه‌ای محصولات کشاورزی حرکت کنیم.
 
برزویی در خصوص کیفیت تولید محصولات به روش گلخانه‌ای و سنتی، اظهار کرد: قطعا تفاوت‌های در بین محصولات تولیدی گلخانه‌ای و سنتی وجود دارد، اما معمولا تفاوت چشمگیر نیست.
 
او با بیان اینکه گاهی یک مقاومت از سوی برخی از مردم برای استفاده از محصولات گلخانه‌ای وجود دارد، یادآور شد: این موضوع در اوایل کشت محصولات گلخانه‌ای در بین مردم وجود داشت و مردم معتقد بودند که طعم و مزه محصولات گلخانه‌ای با محصولات مزرعه‌ای متفاوت است، اما پس از گذشت مدتی این حساسیت کمرنگ شد.
 
او در ادامه افزود: اگر شیوه‌های صحیح مدیریتی از نظر کشت در گلخانه‌ها اجرا شود قطعا کیفیت محصول تولیدی تفاوت چندانی با محصولات مزرعه‌ای نخواهد داشت و حتی ممکن است بالاتر باشد.
 
برزوئی بابیان اینکه مدیریت در کشت‌های متراکم در گلخانه‌ها بسیار راحت‌تر از مزرعه است، خاطرنشان کرد: کشاورزان در گلخانه‌ها به راحتی می‌توانند آفات را به وسیله سموم کنترل کنند، کنترل آفات در مزارع و فضای باز کار سختی است، که همچنین در گلخانه‌ها میزان مصرف آب یک‌دهم مزارع در یک مساحت مشابه است و همچنین به ازای هر هکتار برای ۱۵ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در گلخانه‌ها ایجاد می‌شود.
 
برزویی با بیان اینکه کشت محصولات در گلخانه با فضای باز بسیار متفاوت است، توضیح داد: کشت محصول در گلخانه یک کار کاملا تخصصی است و اگر مدیریت صحیح صورت نگیرد ممکن است مصرف سموم و آب بالا برود، قطعا مصرف بالای سموم موجب کاهش کیفیت محصول تولیدی نیز می‌شود.
 
او  در پایان بیان کرد: کشت محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی، خیار، سبزی و صیفی در گلخانه‌ها بسیار به صرفه‌تر از سیوه سنتی است، زیرا در این روش می‌توان میزان تولید را با میزان تقاضا هماهنگ کرد، همچنین میزان تولید محصول در گلخانه نسبت به مزرعه عملکرد بهتری دارد. 
 
 
 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
372 کلیک ها  یکشنبه, 18 آبان 1399 09:16
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا