پیاز نشایی در مرودشت به مرحله برداشت رسید

راستین آنلاین:کارشناس جهاد کشاورزی بخش سیدان از آغاز برداشت پیاز سفید نشایی در بخش سیدان در مرودشت خبر داد.

 مجید حبیبی گفت: پیاز سفید در منطقه به روش نشایی در اسفندماه نشاکاری و دراواسط تیر ماه به مرحله برداشت می رسد .

وی افزود: در این کشت به دلیل کوتاه شدن دوره رشد گیاه و کشت در اسفند ماه و درصورت بارش های مناسب در بهار میزان مصرف آب به حداقل می رسد.

حبیبی در مقایسه کشت سنتی پیاز با روش نشاکاری بیان کرد: در روش سنتی پیاز درفصل پاییز وبا میزان بذر 15 کیلوگرم در هکتار کشت می شود ،محصول مدت طولانی در زمین است وبا احتساب چندین مرحله آبیاری و سایر مدیریت ها هزینه بیشتری را در بردارد. در حالی که با روش نشایی برای تهیه نشا یک هکتار زمین حدود 5 کیلوگرم بذر پیاز در پاییز در خزانه کشت می شود و در اسفندماه به زمین اصلی منتقل می شود که در هر متر مربع زمین اصلی تعداد80- 70نشا کشت می شود.

وی مزایای این روش را کاهش مصرف آب آبیاری با توجه به کوتاه شدن طول دوره زمان رشد گیاه و استفاده از روش های  نوین آبیاری، کاهش مصرف نهاده ها از جمله سموم و قارچکش ها و سایر کودها،تولید به موقع محصول و درآمد مناسب و بازار پسندی محصول برای بهره برداران، کاهش هزینه های کارگری و وجین دستی در واحد سطح و... برشمرد.

حبیبی میزان برداشت محصول در این روش کشت را 85 تا 95 تن در هکتار پیش بینی کرد.

گفتنی است امسال کشاورزان بخش سیدان 250 هکتار از اراضی تحت پوشش خود را به کشت پیاز اختصاص داده اند که عمده این مزارع به روش آبیاری نوین، قطره ای ، مه پاش و بارانی آبیاری می شوند.

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
2512 کلیک ها  چهارشنبه, 12 تیر 1398 13:39
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا