به گزارش راستین آنلاین، تکراتو نوشت: فدارسیون بینالمللی فوتبال اعلام کرده که در جام جهانی 2022 قطر از تکنولوی جدیدی برای تشخیص آفساید استفاده میکند که دقت و سرعت بسیار بالایی دارد. این فناوری جدید با استفاده از مجموعهای از سنسورها و دوربینها، محل دقیق توپ و بازیکن را اندازهگیری میکند و با دقت بالایی یک مدل سه بعدی از خط آفساید برای داوران شبیهسازی میکند.
تکنولوژی تشخیص آفساید نیمه اتوماتیک در جام جهانی 2022 قطر
فیفا امروز رسما اعلام کرد که فناوری تشخیص آفساید نیمه خودکار (SAOT) که مدتها است روی آن کار میکند، برای استفاده در جام جهانی 2022 قطر آماده است. در این فناوری، از چند دوربین برای ردیابی حرکت بدن بازیکنان و البته یک سنسور داخل توپ استفاده میشود و با کمک این موارد، تصاویر سهبعدی بسیار دقیقی از وضعیت مسابقه به سرعت روی نمایشگر شکل میگیرد.
برای استفاده از تکنولوژی تشخیص نیمه خودکار آفساید در جام جهانی 2022 بایستی همه استادیومهای میزبان رقابتها، 12 دوربین در سقف داشته باشند که در یک ثانیه 50 بار از 29 نقطه مهم بدن بازیکنان نمونهبرداری کنند. دادههای ضبط شده نهایتا به وسیله هوش مصنوعی پردازش میشوند و یک خط آفساید سهبعدی برای کمک به تیم داوری VAR شکل میگیرد.
مدیر نوآوریهای فیفا، یوهانس هولزمولر درباره به کارگیری تکنولوژی تشخیص نیمه خودکار آفساید در جام جهانی قطر میگوید که سنسور موجود در توپ، شدت ضربات را اندازهگیری میکند تا به بهترین نحو، خط آفساید در زمان ارسال توپ برای بازیکن داخل آفساید مشخص شود.
او میگوید که با این فناوری و تنها در عرض چند ثانیه بعد از موقعیتهای مشکوک به آفساید، یکی از داوران VAR وضعیت را بررسی میکند. سیستم جدید به طور میانگین زمان لازم برای تصمیمگیری درباره آفساید را از 70 ثانیه به 25 ثانیه کاهش میدهد.
با این حساب باید گفت که فیفا برای سومین بار متوالی در جامهای جهانی، تکنولوژی جدید را وارد مسابقات میکند. همه چیز از جام جهانی 2010 و اشتباه فاحش کمک داور شروع شد که فیفا را قانع به استفاده از تکنولوژی خط دروازه (Goal line technology) در جام جهانی 2014 کرد. سپس در جام جهانی 2018 روسیه، برای اولین بار سیستم کمک داور ویدیویی (VAR) مورد استفاده قرار گرفت. حال نیز نوبت به استفاده از فناوری آفسایدگیری نیمه اتوماتیک در جام جهانی 2022 قطر رسیده است.
البته انتظار میرود که دقت این سیستم جدید آفساید گیری در جام جهانی قطر، به مراتب بیشتر از کمک داور ویدیویی باشد. پیر لوئیجی کولینا، داور سرشناس و بازنشسته که مدیر برنامه داوری فیفا نیز هست معتقد است که این ابزارها به مراتب دقیقتر از انسان هستند، با این حال باز هم میتوانند دقیقتر شوند.