سیستم مراقبت در کشور منهدم شده‌است/ پزشکان در بیمارستان حضور ندارند

به گزارش راستین آنلاین رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری قم با بیان اینکه پرستاری در ایران دچار مشکلات عدیده­‌ای است، گفت: نداشتن جایگاه متناسب شغلی یکی از مهمترین مشکلات پرستاران است و متاسفانه وزارت رفاه، وزارت بهداشت و کسانی­ که به نوعی در حوزه بهداشت و درمان کشور مسئول هستند؛ جایگاه متناسب با شان پرستاران را در نظر نمی‌گیرند.

علی اکبرقربانی  با بیان اینکه  پرستاران دریافتی خیلی کمی دارند و در عین حال فضای بی‌عدالتی در بیمارستان­ها حاکم است، گفت: همچنین تفاوت فاحشی بین دریافتی پرستاران و کارانه پزشکان وجود دارد.

قربانی با اشاره به بالا بودن حجم کاری پرسنل پرستاری اظهار­ کرد: پرستاران معمولا پاسخگوی مشکلاتی هستند که ربطی به آنها ندارد به طوریکه حتی برای خراب بودن تجهیزات پزشکی،‌ زیاد بودن ارباب رجوع،‌ کمبود تخت و حاضر نبودن پزشکان یا عدم مهارت آن­­ها نیز باید پرستاران پاسخگو باشند،‌ چراکه نزدیک‌ترین فرد به بیمار هستند.

وی با اشاره به اینکه نبود پزشکان در بیمارستان مشکلات پرستاران را دو چندان کرده است، افزود: متاسفانه برخی پزشکان در اوقاتی که باید مقیم باشند،‌ حضور ندارند و معمولا ساعات آخر شب دسترسی به پزشکان دشوارتر است. پزشکان آنکال طبق قرار داد باید نیم ساعت بعد از تماس حضور داشته باشند که معمولا اغلب به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و در نتیجه تنش و عوارض این مساله به پرستاران منتقل می‌شود.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری قم با بیان اینکه ساختار سیستم مراقبت در کشور منهدم شده است، تصریح کرد: در گذشته برای مراقبت از بیمار یک فرآیند وجود داشت و افراد مختلفی اعم از پرستار، بهیار، بیماربر، نظافت‌چی در بیمارستان نقش خود را اعمال می‌کردند، اما در حال حاضر این سیستم بهم ریخته است و از افرادی که در گذشته خدمات می‌دادند؛ فقط یک پرستار و یک کارگر شرکتی باقی مانده است، در نتیجه خیلی از خدمات انجام نمی‌شود و یا پرستاران مجبورند؛ علی رغم اینکه وظیفه‌ای ندارند، این خدمات را ارایه کنند که این مساله موجب نارضایتی در کادر پرستاری و مردم شده است.

وی افزود: دریافتی‌های پرستاران هیچ تناسبی با زحماتی که می‌کشند، ندارد و به خصوص وقتی احساس می‌کنند؛ تعرفه کاری که آن‌ها انجام می‌دهند را ‌پزشکان دریافت می‌کنند؛ دچار سرخوردگی و نارضایتی می‌شوند.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری قم ادامه داد: در حال حاضر در اورژانس متخصصان طب اورژانس عملا کاری در اورژانس ندارند و مدام در حال رصد کردن کارهایی هستند که پرستاران انجام می‌دهند.

قربانی با انتقاد از اینکه بسیاری از خدمات پرستاری تعیین تعرفه نشده‌اند، گفت: بدترین بدبختی ما این است که خدمات پرستاری در مجموعه خدمات هتلینگ رفته؛ یعنی دولت در قبال خدمات تخصصی پرستاری که برای آن هزینه، نیروهای انسانی و اعتبارات صرف می‌کند؛ نمی‌تواند؛ مبلغی از گیرندگان خدمت دریافت کند و با این اقدام شان و منزلت این حرفه را نادیده گرفته‌اند.

‌ رییس هیات مدیره نظام پرستاری قم با بیان اینکه در بسته‌های طرح تحول سلامت به مساله نیروی انسانی اشاره نشده است، بیان کرد: پرستاری در طرح تحول سلامت در یکی از بندها در ردیف پایه سوم در کنار تجهیزات گرمایشی و سرمایشی آمده است و این مساله یکی از ضعف‌های عمده طرح تحول سلامت است که هرگز به نیروی انسانی به خصوص نیروهای تیم مراقبت توجهی نکرده‌ است و به تبع آن در مراحل بعدی در تعرفه‌ها نیز  پرستاران دیده نشده اند.

قربانی‌گفت: طرح تحول سلامت کوچک‌ترین توجهی به وضعیت پرستاران و به سیستم اصلاح مراقبت نکرده است و تنها روی کاغذ یک سری موضوعات را برای پزشکان تعریف کرده‌اند که باید هر ویزیت چقدر طول بکشد و هر ساعت چند مریض ویزیت شوند و پزشک چه طور مقیم باشد که این مسائل نیز تاکنون عملی نشده است.

وی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت به هیچ وجه نتوانسته است؛ تغییر رفتار در کادر درمانی و کارکنان سلامت ایجاد کند، گفت: حتی می‌توان گفت؛ رفتار پزشکان و پرستاران نسبت به قبل بدتر شده است و به خصوص با فاصله درآمدی که بین این دو گروه ایجاد شده است و بی‌توجهی محضی که به پرستاری صورت گرفته، روحیه پرستاران افت پیدا کرده است.

رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری قم تاکید کرد: پرستاری، حرفه تخصصی است و نباید نگاه اداری و کارمندی به این رشته داشت.

وی با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به صلاحیت حرفه‌ای پرستاران گفت: در حال حاضر پرستاری تنها حرفه‌ای است که با وجود داشتن سازمان رسمی پروانه صلاحیت حرفه‌ای ندارد و باید این پروانه برای پرستاران به سرانجام برسد و متولی اصلی آن نیز، سازمان نظام پرستاری باشد.

انتهای پیام /  راستین آنلاین
1936 کلیک ها  چهارشنبه, 12 خرداد 1395 16:52
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا