13 نفری که به نظر می رسید علیرغم ورودشان همراه با یک لیست مشترک به شورای شهر،در روزهای ابتدایی حضور در شورا،تفرق آرایی شدید بین آنها مشهود است.
گرچه نواب قائدی هنوز هم این تفرق آرا را طبیعی و شاخصه کار شورایی می داند،اما به نظر می رسد با حذف برخی مواضع زوایه دار یکی دو تن از این اعضاء ،از مجموع رفتار های های این 13 نفر،می توان گفت که شورای شهرشیراز با ثباتی مشهود نسبت به روزهای نخستین تشکلیش در دور پنجم،حالا به دنبال گام گذاشتن به روز های ابتدایی سال سوم حیاتش است.
13 نفری که حالا یک نفراز آنها به دلایل قضایی در زندان به سر می برد و همین موضوع یکی از چالش های دوازده نفر باقی مانده ،درمیان افکار عمومی است.
اما در آستانه سومین سال آغاز بکار شورای اسلامی شهر شیراز در دور پنجم،اعضای هیات رئیسه این شورا به همراه سعید نظری که در دو سال اول عمر شورا مسئولیت روابط عمومی این نهاد مردمی را برعهده داشت در یک کنفرانس خبری به سئوالات خبرنگاران حوزه شورا پاسخ گفتند.
تصمیم گیری در خصوص مهدی حاجتی بر عهده هیئت حل اختلاف، فرمانداری و دستگاه قضایی است
همانگونه که پیش بینی می شد یکی از مطالب مورد بحث در این جلسه پرونده مهدی حاجتی و تعیین تکلیف صندلی او در شورا بود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در پاسخ به خبرنگاری که این موضوع را مورد سئوال قرار داد گفت: حکم قضایی برای حاجتی صادر شده و شورا نیزباید پیگیریهای لازم را به صورت قانونی انجام دهد، اما درباره این موضوع هیئت حل اختلاف، فرمانداری و دستگاه قضایی تصمیم گیرنده نهایی هستند.
ابراهیم صبوری با بیان اینکه شورای شهر شیراز نمی تواند هیچ تصمیمی در مورد به مهدی حاجتی بگیرد و فقط غیبتهای وی در جلسات علنی صحن شورا ثبت میشود افزود: اخیراً کمیسیون اصل 90 مجلس به موضوع حاجتی ورود کرده است.
وی در عین حال با بیان اینکه از طرف شورا به صورت جمعی پیگیریهای لازم در خصوص پرونده مهدی حاجتی انجام شده و امیدواریم که مسؤولان مربوطه تلاشهایی در جهت حل مسئله حاجتی داشته باشند.
پدر خوانده و مادر خوانده ای نداریم
ظاهرا قرار بوددر این نشست سئوالات چالشی را صبوری پاسخ دهد.
وقتی خبرنگاری از هیات رئیسه در خصوص حرف و حدیث هایی مبنی بروجود پدرخوانده و مادر خوانده در شهر شیراز و تاثیرگذاری این افراد بر تصمیمات شورای شهر شیراز سئوال پرسید،رئیس شورا به نائب رئیسش نگاه کردو فرمان پاسخ گویی را برای صبوری صادر کرد.
صبوری با رد وجود چنین شائبه ای و تاثیرگذاری افراد خاصی برتصمیمات شورای شهر گفت: اگر فردی ادعای وجود مافیا یا نفوذ پدرخوانده و مادرخواندههای اصلاحات در تصمیمات شورا را مطرح کرده است، ما پاسخگوی هر ادعایی نیستیم و برخی دوستان ممکن است از چیزی ناراحت بوده باشند و چنین ادعاهایی را مطرح کنند و موضوعی را غلیظ کنند.
آبستراکسیون یک ابزار دموکراتیک است
نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در پاسخ به خبرنگار دیگری که با اشاره به یکی مورد اتفاق به وقوع پیوسته در صحن علنی شورا از خروج برخی اعضاء در زمان رای گیری با هدف فرار از مسئولیت احتمالی سخن گفت نیز گفت: در دموکراتیکترین شوراهای دنیا نیز آبستراکسیون وجود دارد، برخیها از قدرت اقلیت بودن در جهت منافع مردم و برای به رسمیت انداختن شورا استفاده میکنند تا طرحی تصویب نشود، در شورای شهر شیراز البته تاکنون چنین چیزی پیش نیامده و فقط دو بار این موضوع پیش آمد که غیبت اعضا اتفاقی بود، یکی رفته بود برای صرف ناهار و عضو دیگری هم از صحن بیرون رفته بود تا تجدید وضو کند.
البته صبوری با اشاره به رويكرد شوراي پنجم در شفاف سازي و توجه به مباحث شفافيت، این را هم گفت: از يكماه آينده راي گيري در شوراي شهر شيراز الكترونيكي ميشود.
وی درعین حال به سئوال انتقاد گونه یک خبرنگار دیگر در خصوص عملکرد شهرداری شیراز نیز اینگونه پاسخ داد: «شهرداری بیش از 100 سال است که در شیراز تشکیل شده و مجموعه بزرگ و سنگینی است، ساختار بروکراتیک موجود در شهرداری و بدنه کارشناسی مقابل تغییر و اصلاح مقاومت میکنند که این موضوع چندان ربطی به خود شهردار ندارد.»
دخالتی در تصمیم گیری های شهرداری نداریم
اما رئیس شورای شهر شیراز نیز در این نشست خبری از عدم دخالت شورا در تصمیمات شهرداری نگفت وبا بیان اینکه شهردار را نیز فرد شایستهای میدانیم افزود:کمیته ویژه پیگیری مصوبات در شورا تشکیل شده است که با نظارت بر عملکرد شهرداری پیگیر اجرایی شدن مصوبات است، اکثر مصوبات شورا انجام شده است و مابقی در حال فراهم شدن زیرساختها است.
سید احمد رضا دستغیب افزود: نه خودم و نه هیچ یک از اعضای شورا راضی و قائل به این موضوع نیستیم که فراکسیونی و گروهی پیرامون مصوبات، رای داده شود و مرتب در جلسات تکرار میکنیم که هر کس شرعا و قانونا در مقابل رای خود مسئول است .
رئیس شورای شهر شیراز با اشاره به ایجاد کمیته مشترک شورا و شهرداری برای پیگیری، اجرا و نظارت بر مصوبات شورا، عنوان کرد: علت عدم اجرای برخی مصوبات، زمانبر بودن اجرای زیرساختهای خاص است .
دستغیب از لزوم نگاه منصفانه و عادلانه به مصوبات شورا گفت و از رسانهها و اصحاب قلم درخواست کرد که با تولید اندیشه و فکر و سعه صدر میتوانند بهترین یار و یاور شورای شهر باشند .
چشم و گوش بسته يا تحت فرمان افراد و فشارهاي بيروني قرار نداریم
سخنگوي شوراي شهر شيرازنیز تلویحا صحبت های صبوری را در خصوص شائبه وجود پدر خوانده و مادر خوانده در شیراز و تاثیر نظر آنها در تصمیم گیری های شورا تایید کرد و گفت:
شوراي پنجم در تصمیم گيريها و سياستگذاريها داراي اقتدار كامل است و هيچيك از اعضاي شورا چشم و گوش بسته يا تحت فرمان افراد و فشارهاي بيروني قرار ندارند .
نواب قائدي افزود: هيچ عضوي در شورا نظر خود را بر ديگران تحميل نكرده و اين خصلت شوراي پنجم است كه با ايجاد شفاف به دنبال حل مسائل و مشكلات مردم است .
وی البته به وجود اختلاف نظر در میان اعضاء شورا اذعان کرد و گفت:شوراي پنحم بيش از حد شفاف و داراي انسجام بسيار عالي است و اختلاف نظرها هيچگاه در حهت تضييع حقوق مردم نبوده است .
یکی از مواردی که قائدی به آن پاسخ گفت،چرایی تعدد تذکرات اعضای شورا به شهردار بود.
وی در این خصوص گفت: تذكر حق قانوني اعضاست و قانونگذار مشخص نكرده كه بايد در خفا و يا آشكار باشد، لذا نميشود از اين منظر به تذكرات ايراد وارد كرد .
هدف از تذکر به شهردار سهم خواهی نیست
قائدي تصريح كرد: در تذكر به شهردار به هيچ وجه موضوع سهم خواهي مطرح نيست و به دليل مورد غفلت قرار گرفتن برخي امور، تذكراتي مطرح ميشود تا مباحث در سريع ترين وضعيت ممكن به نتيجه برسد .
وی خاطرنشان كرد: اگر به شهرداري تذكر ندهيم، گفته ميشود اينها با هم دوست هستند و با هم كنار ميآيند .
این عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: در تذكر به عضو شورا، پاسخ شهردار، مكتوب خواهد بود و در صورتي كه عضو قانع شود از دستور كار خارج ميشود .
سعه صدر شهردار ستودنی است
دیگر عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر شیرازنیز که در این نشست حضور داشت،به بدنه وسیع و فربه شهرداری این شهر اشاره کرد و گفت:جدا از کارمندان ،بسیاری از مدیران رده میانی و بالایی شهرداری شیراز از وابستگان و بستگان مسئولان قبلی شورا و شهرداری بوده اند که بسیاری از آنها گمان می کردند با روی کار آمدن شورا و شهردار جدید باید با مسئولیت خود خداحافظی کنند.
قاسم مقیمی استفاده از دانش و تجربه این عده را تدبیر مناسب شهردارشیراز دانست و افزود:علیرغم بروز برخی حاشیه ها در این خصوص،سعه صدر شهرداردراستفاده از این مدیران ستودنی است.
وی خبرنگاران را بالهای توانای مدیران در مسیر توسعه دانست و افزود:نقدمنصفانه وبدون چشم داشت با تخریب از روی سهم خواهی تفاوت دارد.
رییس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری افزود: رسانهها می توانند با رصد مناسب امور نقاط ضعف را احصا کرده و بهدرستی به نقد کارشناسانه موضوع بپردازند.
مقیمی افزود:انتقاد سازنده باید در راستای نتیجه باشد تا جامعه به وسیله آن رشد کند و اگر انتقادها عامیانه و مغرضانه باشد، حتی در بین باهوشترین ملتها، حس خصومت و دشمنی بر ضد اشخاص ایجاد میکند.