دبیر نخستین دوره سوگواره ملی عکس عاشورایی «راه دل» چهارشنبه ۱۰ شهریور در جمع خبرنگاران گفت: این سوگواره با هدف استفاده موثر از ظرفیت هنر در گسترش عطر و فرهنگ غنی عاشورایی و اربعین حسینی در راستای مسیر حرکت و تعالی فرهنگی جامعه و همچنین ارزش نهادن به تلاشها و جلوههای زیبای عزاداری سرور و سالار شهیدان (ع) به عنوان یکی از بیبدیلترین نمادهای هویتی و فرهنگی در درون جامعه ایرانی برگزار میشود.
امین برنجکار افزود: در ایام گسترش ویروس کرونا و قبل از آن، معاونت فرهنگی شهرداری شیراز و سازمان بسیج هنرمندان استان فارسبا همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز، حوزه هنری استان فارس، بسیج رسانه استان فارس و معاونت فرهنگی نهاد نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز، نخستین دوره از سوگواره ملی عکس «راه دل» را برگزار میکند.
او ضمن تشکر ویژه از زحمات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز و بسیج هنرمندان فارس که در برپایی این سوگواره همکاری کردند، افزود: سوگواره عاشورایی و اربعین حسینی «راه دل» روایتی مصور و عاشقانه است از عزاداریهایی که راه دل را میپیمایند، مسیر عاشقانه پیاده روی و زیارت اباعبدالله الحسین (ع)، که با توجه به گسترش کرونا در سالهای گذشته، عاشقان اهل بیت (ع)، این راه عاشقانه را با دل خود طی کردند، سوگواره «راه دل»، یادآور جلوهها و زیباییهای عزاداریهای عاشورایی و اربعینی عاشقان حسینی قبل از گسترش بیماری کرونا و بعد از آن است که علیرغم محرومیت عاشقان حسینی (ع) از پیاده روی و زیارت اربعین، این راه را با دل خود طی میکنند.
برنجکار همچنین با تقدیر از دیگر سازمانهایی که در برپایی این سوگوار نقش داشتند، گفت: نهاد نمایندگی ولیفقیه در فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و حوزه هنری استان در برپایی این سوگواره نقش داشتند.
او با اشاره به موضوعات سوگواره عاشورایی و اربعینی «راه دل»، ادامه داد: این سوگواره با هدف نشر و گسترش فرهنگ عاشورایی و گرامیداشت خاطرات دلنشین اربعین و جلوهها و زیباییهای عزاداری در نقاط مختلف کشور از جمله استان فارس و مسیر پیاده روی اربعین حسینی و حضور میلیونی و پرشور زائران و عاشقان حسینی (ع) در عزاداریهای ایام محرم و صفر در پیاده روی اربعین حسینی در سالهای گذشته قبل از شیوع کرونا و همچنین عزاداری سرور و سالار شهیدان (ع) و روضههای دلنشین خانگی در نقاط مختلف کشور با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در زمان شیوع کرونا است و در ۲ بخش استانی و بخش ملی برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه فراخوان این سوگواره هم گفت: ارسال آثار برای عموم آزاد است و انتخاب آثار بصورت تک عکس است و هر عکاس مجاز به ارسال ۷ تک عکس در بخش ملی و ۷ تک عکس در بخش استانی (متمرکز بر جغرافیای استان فارس و شهر شیراز) ارسال کند. همچنین عکاسانی که ساکن استان فارس نیستند اما در آرشیو آثار خود دارای عکسهایی از عزاداری ایام عاشورا و اربعین از استان فارس و شهر شیراز هستند، امکان ارسال آثار در بخش استانی این سوگواره را دارند.
برنجکار با اشاره به اینکه عکسهای بخش استانی (که متعلق به استان فارس و شهر شیراز هستند) میتوانند توسط هنرمندان ملی عکاسی شده باشند و حضور هنرمندان ملی در این بخش مغتنم است، افزود: از آنجا که بخش استانی و ملی دارای شباهت موضوعی هستند، تفاوت اصلی در تعداد آثار راه یافته به نمایشگاه محسوب میشود.
او افزود: برگزارکننده، تمام حقوق چاپ و نشر آثار اعم از دیجیتال یا چاپ ورقی و برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و نمایش در فضای مجازی را برای خود محفوظ میدارد.
برنجکار با اشاره به اینکه آثار باید با فرمت JPEG و سایز ضلع بزرگ حداقل ۲ هزار پیکسل با کیفیت ۳۰۰ dpi با حجم حداقل ۲MB ارسال شوند، افزود: آثار باید مستند باشند و از هرگونه دستکاری با نرم افزارهای رایانهای یا حک و اصلاحی که جنبه مستند بودن عکس را مخدوش میسازد، اجتناب شود.
او با یادآوری این مطلب که هنرمندان عکاس باید آثار خود را در فرمت عنوان شده به آدرس ایمیل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ارسال کنند و به همراه آثار ارسالی یک WORD ورد شامل مشخصات عکاس، توضیحات زمان و مکان تهیه هر عکس قید میشود، در صورت عدم ارسال این فایل ورد مسئولیت حذف آثار هنرمند بر عهده او خواهد بود، تاکید کرد: به منظور بررسی آثار توسط هیئت داوران در جلسه داوری و جلوگیری از تضییع حق هر یک از عکاسان، شایسته است اطلاعات EXIF همراه تصاویر حذف نشود و فایل Word توضیحات حتما ارسال شده باشد.
برنجکار گفت: عکاسانی که آثارشان برای نمایشگاه انتخاب میشود و باید فایل اصلی اثر را با بالاترین کیفیت در مدت زمان اعلام شده به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.
او تاکید کرد: نفرات اول تا سوم به ترتیب مبلغ ۳۰، ۲۰ و ۱۵ میلیون ریال به همراه لوح سوگواره دریافت می کنند و به هر اثر راه یافته سه میلیون ریال حق التالیف به همراه گواهینامه معتبر تعلق میگیرد.
دبیر این سوگواره اضافه کرد: هیئت داوران از مجتبی حیدری، امیر سبوکی، امیر حسامی نژاد، میلاد پناهی و عادل عزیزی تشکیل شده و محسن تورع، شیواالسادات عطاران، محمدهادی خسروی، محمدهادی حدادی نژاد، امین ملک زاده، ایمان دهداری و حمیدرضا سوداگر به عنوان هیئت اجرایی و اطلاع رسانی این سوگواره فعالیت دارند.
برنجکار با اشاره به تقویم زمانی سوگواره، گفت: آخرین مهلت ارسال آثار ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۰ است و داوری آثار تا ۲۹ شهریور انجام می شود و روز سی ام شهریور ماه هم نتایج اعلام انجام می شود و ۲ مهرماه هم در آستانه اربعین حسینی، نمایشگاه افتتاح خواهد شد.
او گفت: علاقمندان برای اطلاع از فراخوان به آدرس صفحه اینستاگرام سوگواره «راه دل» به آدرس Soogvare_rahedel مراجعه کنند، پاسخگویی به سئوالات از طریق دایرکت اینستاگرام صفحه سوگواره شکل میگیرد.
برنجکار یادآوری کرد که در ایام فراخوان این سوگواره ورکشاپها و وبینارهای ملی تخصصی آموزشی با موضوع عکاسی مستند آیینی بصورت رایگان برای عموم علاقمندان با تمرکز بر بررسی آثار عکاسان برتر این حوزه و با ارائه اساتید و داوران تخصصی این سوگواره برگزار خواهد شد که این وبینارهای تخصصی در راستای اهداف سوگواره و کمک به عکاسان و هنرمندان در انتخاب بهتر آثار برای ارسال و همچنین آموزش و ارتقاء سطح هنری عکاسان ارائه خواهد شد.
او اضافه کرد: نمایش آثار این سوگواره با اجرای جدید بصورت گالری محیطی در سنگفرش گذر عفیف آباد شیراز خواهد بود و نحوه اجرای نمایشگاه با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از ازدحام در محیط بسته، در فضا و محیط باز خواهد بود.