به گزارش راستین آنلاین،فضای آن روزهای شیراز که از یک سو تحت تاثیر توافقات بین اللملی دولت روحانی ،فضایی آکنده از امید بود و از سویی دیگرتحت تاثیر اقدامات مخالفان برجام متشنج به نظر می رسید یکی از دلایلی بود که برخی دعوت جهانگیری توسط رحیمی را بازی برد و باخت برای او می دانستند.
اما استاندار فارس که به نظر می رسید تصمیم گرفته بود میخ اول را محکم برزمین بکوبد،در یک روز بارانی میزبان معاون اول رئیس جمهور شد تا نشان دهد بیدی نیست که با این بادها بلرزد.
سیل شیراز
عنایت الله رحیمی شاید یکی از بدشناس ترین استانداران فارس حداقل در چند دهه گذشته باشد.
از یک سو نهال برجام که می توانست بسیاری از مشکلات مالی دولت را درکنار رفع تحریم ها مرتفع سازد،قد نکشیده خشکید و از سویی دیگر بلایای طبیعی از روزهای نخست استاندارشدنش گویی قصدبریدن امان از او راداشت.
یکی از این بلاها ،سیل عجیب و غریب شیرازدر فرودین 98 بود.سیلی که طی چند دقیقه جان ده ها نفر را گرفت و خسارات زیادی به شهر و هموطنانمان وارد کرد.
اما در میان تصاویر وحشتناکی که مردم عادی و اصحاب رسانه از زوایای مختلف این رخداد ناگوار دست به دست درفضای مجازی و رسانه ها منتشر می کردند،حضورعملیاتی استاندار تازه استاندار شده فارس در میان میدان حادثه بازتاب گسترئه ای را در میان افکارعمومی به همراه داشت.
گرچه یورش آب باران چنان برق آسا و مرگ آور بود که اجازه مقابله با آن را از هرکسی گرفته بود ،اما رحیمی جزو اولین نفراتی بود که دردروازه قرآن شیراز حضور یافت و شخصا مدیریت بحران آن روز را برعهده گرفت.
انتشار تصاویر رحیمی از دل بحران در شرایطی که برخی از استانداران آن روزها ترجیح داده بودند تعطیلات نوروز را خارج ازکشور سپری کنند، در کنار تبلور مهربانی های وصف ناشدنی مردم شیراز در مرهم گذاشتن بر زخم افرادآسیب دیده از سیل 5 فرودین شیراز تصاویری را در تاریخ این شهر و کشور ثبت کرد که سالهای سال ماندگارخواهدبود.
تصاویری که گرچه از میزان آلام مردم داغ دیده و زیان دیده کم نمی کرد اما مرهمی بود بر زخم های دلشان!
گام موثر بعدی رحیمی در آن روزها انتقال صحیح شرایط حاکم براستان به دولت و لزوم رسیدگی به آسیب دیدگان ازاین سیل بود.اقدامی که با حضورسریع مسئولان کشوری انجام گرفت و حتی بخشی از خسارات وارده به صورت نقدی به آسیب دیدگان پرداخت شد.
رحیمی پس از سیل نیز روزهای آرامی را پشت سر نگذاشت.روزهای باقی مانده از عمرمجلس آن زمان در شرایطی برای رحیمی سپری شد که گرچه ترکیب آن روزهای مجلس نزدیک به تفکر رحیمی و دولت بود،اما تحقق پیدا نکردن برخی برنامه های دولت فاصله را بین قوه مقننه و مجریه روز به روز بیشتر می کرد.
افزایش فاصله ای که ترکش هایش به تن نماینده دولت درفارس نیز اصابت می کرد.
چالش جدید رحیمی،مجلس یازدهم
با روی کارآمدن مجلس یازدهم و تحقق پیش بینی ها ،ترکیب 18 نماینده فارس ،به گونه ای شکل گرفت که کمتر قرابت فکری به لحاظ سیاسی را می شد بین آنها و رحیمی یافت کرد.
رحیمی حالا با چالشی بنام انتظارات حامیان دولت و توقعات نمایندگان مجلس روبروبود.
به نظر می رسد او دراین دوره تلاش کرد تا از ابتدا با رویه «مروت و مدارا»روزهای باقی مانده از دولت را سپری کند.
روزهایی که گاها و به دلیل برخی جابجایی ها و انتصاب هایش مورد هجمه دوستان دیروزش نیز قرار گرفت.
آزمون کرونا
قطعا در میان تمام چالش هایی که رحیمی در طول سالهای حضورش در مسئولیت های مختلف تجربه کرده است،همه گیری بییماری کوئید19 بزرگترین چالش محسوب می شود.بحرانی که هنوزهم دست بشردر کنترل آن کوتاه و ناتوان است،به گواه آمار و تایید وزیر بهداشت در فارس خوب مدیریت شد.
رحیمی با تکیه برتوان مدیران بومی تیمش گاهی پیشرو تر از تصمیمات کلان ملی به استقبال سیاست های کنترل کننده شیوع کرونا رفت تا فارس لقب یکی از استان های موفق در مقابله با این چالش را به خود اختصاص دهد.
شرایط خاص فارس نظیرقرارگرفتن در چهارراه عبورو مرور چندین استان کشور،مهاجرپذیر بودن این استان ،جمعیت زیادو وسعت گسترده آن زمانیکه با تکیه بر خواست مردم و فرهنگ والای آنها و همیاری مدیرانی همچون عبدالرضا قاسمپور و مهرزادلطفی همراه شد،باعث شد تا این بار نیزرحیمی از یک آزمون دیگرسربلند بیرون آید.
اما این روزها و در حالیکه شرایط مالی کشور به هیچ عنوان خوب نیست ،رحیمی شهر به شهر می گرددوپروژه های عمرانی و رفاهی را در این شهرها افتتاح می کندتا شاید کمی از اندوه رسوب شده حاصل از یک سال داغ عزیز دیدن مردم فارس کمتر شود.
گرچه فارس در ادوارمختلف، استانداران توانمند بسیاری را به خود دیده است،استانداری که هرکدام در حوزه های مختلفی نظیراقتصادی،عمرانی ،فرهنگی و... برای خود حرف های بسیاری برای گفتن داشتند،اما رحیمی نشان داده که در شرایط بحرانی میان مردم است.درفضای مجازی با مردم به راحتی ارتباط می گیرد تا نشان دهد که هر قانون و تحلیلی می تواند یک استثنا هم داشته باشد.
رحیمی و تیم بومی اش در بسیاری از مواقع نشان داده اند که توانسته اند از ویژگی «آگاهی» و «احاطه» نسبت به شرایط محیطی محل ماموریت، به عنوان یک مزیت نسبی به خوبی استفاده کنند.
در واقع رمز موفقیت او و تیمش درکنار بومی بودن «بومی نگریستن» و در یک کلام «مدیریت بومی» است.
استراتژی که اگر بتوان شرایط اورابه لحاظ سیاسی ،اقتصادی،اجتماعی و... درتحققش درک کرد می توان به وی و تیم بومی اش تا حالا نمره قبولی داد.