تاکید نماینده شیراز بر توجه بیشتر نسبت به علل اعتراضات اجتماعی

راستین آنلاین: نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن انتقاد از اینکه چرا معترضین را اغتشاشگر می‌خوانند، گفت: باید بستر و علل این اعتراضات را مورد توجه قرار داد.

 مسعود رضایی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس، گفت: در مملکت ما بحران‌هایی به وجود آمده که این بحران‌ها تحت عنوان ابربحران نامیده می‌شود. اجماع ملی برای حل چند ابربحران که امروزه به جای بحران کاربرد پیدا کرده و باید زودتر عزم متولیان را به خود جلب می‌کرد، لازم و ضروری است.

وی افزود: ابربحران‌هایی در عرصه سیاست، اقتصاد و اجتماع وجود دارد که اگر عزم سراسری در میان تمام ارگان‌ها برای حل آنها وجود داشته باشد باز هم فرآیند زمان‌بر بودن آنها، ضرورت گفت‌وگو درباره آنها با مردم را ایجاد می‌کند. فقدان این گفت‌وگو موجب نااعتمادی مردم به سیستم تصمیم‌سازی است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در هفته‌های اخیر اعتراضاتی در شهرهای کوچک و بزرگ صورت گرفت که عمده آنها با عنوان حرکت کور، دستکاری شده و بازی‌های خطرناک نامیده شد. شاید نگاهی به دلیل ایجاد این موضوعات ما را به سوی گره‌های کور سیاست با هدف حل آنها راهنمایی کند.

رضایی ادامه داد: بهتر است با توجه به آماری که در دسترس است در این مورد توجه ویژه‌ای شود. آمار گویای این است که از مدت‌ها پیش این موضوعات در حال شکل‌گیری بود البته توجهی به آن نشد. بر اساس نظرسنجی موج سوم ارزش‌ها و نگرش‌های ایران که در سال ۹۴ صورت گرفت، اکثریت جمعیت تا حدی حس خوشبختی دارند و حدود ۱۱ درصد از تجربه خوشبختی بهره کمی دارند. حس خوشبختی با امید به آینده رابطه مستقیم دارد. این نظرسنجی نشان می‌دهد افراد گمان می‌کنند قرار نیست وضع‌شان بهتر شود و امیدی به آینده ندارند و بخش عظیمی که احساس عمیق بی‌عدالتی دارند جوانان هستند.

وی در این باره ادامه داد: اگر این نظرسنجی فقط میان جوانان صورت بگیرد درصد ناامیدی به عدالت اجتماعی بیشتر می‌شود. در این نظرسنجی امنیت در رتبه ۱۳ قرار دارد و به ترتیب هفت نگرانی جامعه عبارت است از بیکاری، مشکلات اقتصادی، آینده فرزندان، فقر، نبود امکانات رفاهی، سلامتی و بیماری و مسکن.

رضایی بیان کرد: ۳۳ درصد پاسخگویان عامل فقر را نه مشیت الهی و نه تنبلی بلکه بی‌عدالتی اجتماعی می‌دانند و ۲۱ درصد سیاست‌های اقتصاد دولت را منشاء آن می‌دانند. فساد و اختلاس‌های چند سال گذشته بنابر زمان نظرسنجی ریشه در دولت نهم و دهم داشته است. در کنار ناتوانی دولت برای برخورد با آنها در تقویت حس عمیق بی‌عدالتی سهم زیادی داشته، بسیاری از گروه‌های اجتماعی نسبت به این حجم فساد و اختلاس واکنش نشان دادند و همواره اعتراض کرده‌اند و درک کرده‌اند که در بدنه دولت و حکومت چندان اراده محکمی برای برخورد با ریشه فساد و معضلات اجتماعی وجود ندارد.

وی با اشاره به معضل خشکسالی انتقاد کرد:‌ سفره‌های آب زیرزمینی ۱۲ استان تا ۵۰ سال آینده از دست می‌رود. با خشک شدن کامل، جمعیت زیادی از نیمی از استان‌ها مجبور به مهاجرت هستند جمعیتی که به قول عیسی کلانتری، ۵۰ میلیون تخمین زده شده بود و پذیرش این جمعیت در کشورهای مختلف با دردسرهایی مواجه خواهد بود.

این نماینده مجلس تصریح کرد:‌ پس با این وجود درست نیست که در سال ۹۳ حدود ۸۳۳ هزار تن هندوانه از ایران صادر شود که هر کیلو از این هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مجازی در خود دارد با این وجود ۳۳۳ میلیارد و ۲۰۰ لیتر آب مجازی از کشوری که با بحران بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند، صادر شده است.

رضایی با اشاره به زلزله کرمانشاه، گفت: زلزله کرمانشاه موجب ایجاد نگرانی در جامعه شد. زلزله کرمانشاه موجب احساس ناامنی بود. بسیاری مردم در این حوادث متوجه ناکارآمدی دولت در مدیریت حادثه و پس از آن شدند. در روزهای اخیر در کنار همه ابهامات، سوالات زیادی در خصوص سرنوشت کشتی سانچی و نقش دولت در پیگیری علل آن اذهان عمومی را به خود مشغول کرد. ممکن است این ابهامات ضرباتی به اعتماد مردم وارد کند.

این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: گروه تهیدستان گستره جدیدی پیدا کرده، فقر تبدیل به یک وضعیت اجتماعی و فراتر از شاخص‌ها و طبقه‌ها شده است. به گفته معاونت اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی، ۴۲۴ هزار خانوار روستایی حداقل مستمری ۹۰ هزار تومانی در ماه ندارند و این میزان در مناطق شهری نزدیک به ۳۲۲ هزار خانوار است. شاید در این شرایط اجتماعی بتوان با معترضان همدلی بیشتری کرد و آنها را با عنوان فریب خورده و اغتشاشگر نام نبریم.

انتهای پیام /  106
1537 کلیک ها  چهارشنبه, 04 بهمن 1396 11:58
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا