دانشجو بار توسعه نیافتگی جامعه را به دوش بکشد

راستین آنلاین:«مصطفى معين» در مراسم اعلام موجودیت، پويش دانشجويى «تكرار اميد» در جمع دانشجویان دانشگاه شيراز  گفت: دانشجو باید در بستر چارچوب‌هاى قانونى بار فقدان توسعه نيافتگى جامعه را بر عهده بگيرد.


 معین با بررسی سیر تحول دانشگاه‌های جهان از دهه ۷۰ میلادی و روند افزایش تعداد دانشجویان و حضور همه طبقات و گروه‌های اجتماعی در دانشگاه گفت: شکل‌گیری این روند مشابه روند توسعه در دانشگاه‌های ایران بعد از انقلاب است؛ تحولی که منجر به افزایش تعداد دانشجویان از ۲۵۰ هزار دانشجو در سال‌هاى اول انقلاب به دو و نيم ميليون دانشجو در سال ٨٤ شد.

وزیر علوم دولت اصلاحات از افزایش غیرمنطقی دانشجو بعد از سال ۸۴ انتقاد کرد و افزود: افزايش غيرمنطقي تعداد ۲ و نيم ميليون دانشجو در سال ۸۴ به ٥ ميليون نفر در سال ٩٢ باعث افزايش نرخ ١٠ برابري بيكاران تحصيلكرده نسبت به بيكاران غيرتحصيلكرده شد. 

وی سپس تغيير رسالت دانشگاه را يكى ديگر از نتايج تحول جهانى در دانشگاه ها خواند و افزود: از آن پس ديگر دانشگاه افزون بر رسالت علمى، رسالت اجتماعى هم پيدا كرد و جايگاه علم به "علم براى خدمت به جامعه" تغيير يافت. 

معين معتقد است كه دانشگاه‌هاى کشور هنوز به مرحله پاسخگویی به چالش‌های جامعه نرسيده‌اند و گسست هاي عميقي ميان جامعه و دانشگاه وجود دارد. 


 نماينده اسبق شيراز در مجلس شوراى اسلامى بر اين باور است كه دانشگاه بايد به سمت جامعه برود و احساس مسئوليت اجتماعى داشته باشد. 


 معين خاطرنشان کرد: سوءتدبير دولت‌ها و بى تفاوتى نخبگان و دانشگاهيان نسبت به جامعه سبب پيدايش آسيب‌هاى اجتماعى مانند طلاق، اعتياد، بيكارى و كاهش سرمايه اجتماعى شده است. 


وزیر علوم دولت اصلاحات بی‌توجهی به سرمايه‌های اجتماعى را يكى از آفات جوامع توسعه نيافته برشمرد و گفت: بی‌توجهی به سرمایه‌های اجتماعی امروزه در شكل بى اعتمادى اجتماعى ٨٠ درصدى  و افزايش فردگرايي مى بينيم. 


 مصطفى معين ابراز عقیده کرد: دانشگاه بايد رسالت اجتماعى و تلاش براى افزايش اعتماد اجتماعي خود را تقويت كند.


 وزير اسبق علوم با تاکید بر اینکه دانشجو بايد مظهر پويايي و تحرك باشد ادامه داد: دانشجو باید در بستر چارچوب هاى قانونى بار فقدان توسعه نيافتگى جامعه را بر عهده بگيرد. 

 معين با تاکید بر لزوم توجه به اهميت جنبش دانشجويي، به خاستگاه "تاريخى و اصيل" اين جنبش در كنار جنبش‌هاى زنان و كارگران در تاريخ معاصر ايران اشاره کرد و گفت: جنبش دانشجويي بايد در چارچوب قانون مستقل از حاكميت و دولت‌ها باشد، و تداوم و پايدارى داشته باشد.


پی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید مطالبات و آرمان هاى ملى را مدنظر قرار دهد، ادامه داد: جنبش دانشجویی باید نقشي انفعالى و بله قربان گو نداشته باشد. 


دكتر معين افزود: جنبش دانشجويي دچار چالش‌هايى مثل نداشتن فضاى امن، ارتباط نداشتن با توده مردم است.




وی معتقد است دانشگاه و نهادهاى مدنى بايد احساس مسئوليت نسبت به جامعه را وارد گفتمان خود كنند تا بتوانیم مشکلات را جبران کنیم.
انتهای پیام /  101
1248 کلیک ها  جمعه, 15 ارديبهشت 1396 09:07
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا