به گزارش راستین آنلاین علیرضا بصیری گفت: پیش بینی میشود در سال جاری 450 کیلوگرم زعفران از 75 هکتار زمینهای زراعی برداشت شود که نسبت به سال گذشته افزایش 10 درصدی خواهدداشت.
او تصریح کرد: عمده زعفران شهرستان در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) تولید می شود و سطح کل این محصول 100هکتار بوده که 30 هکتار آن غیرمثمر است.
بصیری با بیان اینکه متوسط برداشت زعفران شش کیلوگرم در هر هکتار است افزود: مدت زمان برداشت این محصول ۴۵ روز است و در این مدت زمینه ایجاد بیش از ۶هزار فرصت شغلی موقت در شهرستان فراهم میشود.
او با اشاره به صدور اولین پروانه کاربرد نشان حدمجاز آلاینده های زعفران فارس در نی ریز برای مزرعه احمد خسروپور زعفران کار نمونه استانی در سطح پنج هکتار، خاطرنشان کرد: تولید محصولات گواهی شده از اولویت های بخش کشاورزی است و مراجع مربوط پس از آزمایش های لازم، اقدام به صدور گواهی های ICM، استاندارد تشویقی و ارگانیک می کنند که صدور اولین گواهی ارگانیک انار و گواهی حد مجاز آلاینده پسته فارس در نی ریز نیز در همین راستا بوده است.
او یادآورشد: کُلاله مهمترین بخش گل زعفران بوده که به «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تقسیم می شود و مرغوبترین زعفران از «سرگل» بدست میآید که سرخترین قسمت آن است.
زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.