یلدا راهدار شنبه ۱۰ اردیبهشت در جلسه کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین هر کدام در حیطه خود وظائف و شرایطی را دارند که نباید فضایی در کشور فراهم شود که صرفاً از شرکتهای دارای گواهینامه دانش بنیان حمایت شود، بلکه باید از حرکت دانش در فضای کسب وکار حمایت اتفاق بیفتد.
او با بیان اینکه فعالیت در حوزه دانش بنیان در کشور ما بسیار محدود است و سهم شرکتهای دانش بنیان در اقتصاد کشور بسیار ناچیز است، اضافه کرد: در شرایط فعلی این تعداد شرکت نمیتوانند تغییرات اساسی در اقتصاد کشور ایجاد کنند.لذا لازم است تا به هر نحو از نگاه دانش محور و تولید دانش در بدنه فضای کسب و کار حمایت شود.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: یکی از زمینههای تحقق شعار سال استارتاپها و کسب و کارهای نوین هستند که اهمیت ویژهای در رشد اقتصادی کشور دارند بنابراین باید ساز و کار و اقدامات برای حمایت از این نوع کسب و کارها و کاهش چالشهای آنها مد نظر قرار گیرد.
او با تاکید بر اینکه ایران کشوری مستعد با نیروهای متخصص در حوزه شرکتهای دانش بنیان و استارتاپهاست ادامه داد: محو های اصلی مشکلات شرکت های دانش بنیان عبارتند از سختی اخذ مجوز دانش بنیان، کمبود منابع مالی با سود مناسب، بی اعتمادی به شرکتهای دانش بنیان، تاخیر در تامین مالی و پرداخت قراردادهای دولتی، بازاریابی و تجاری سازی محصولات و کمبود شرکتهای ارزیاب.
راهدار عنوان کرد: از جمله برنامههای امسال اتاق بازرگانی فارس در راستای تحقق شعار سال شناسایی و احصاء مشکلات فعالان اقتصادی استان در حوزه دانش و دانش بنیان است و تلاش میکنیم از ابزارهای قانونی و حمایتی موجود در راستای تسهیل امور این حوزه بهره کافی را ببریم.
او با تاکید بر اینکه حوزه فناوری اطلاعات و دانش بنیان به دلیل گستردگی و نوپا بودن سردرگم است، تصریح کرد: رویکرد ما در این حوزه شناسایی مشکلات و تبدیل آنها به مسئله قابل حل است که اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی این مسایل را همراه با راهکار عملیاتی در مجامع تصمیم گیر استان و کشور مطرح و ارائه میکند.
مشاور استاندار فارس در امور فناوری و شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: حل تمام مشکلات در حوزه دانشبنیان نیازمند نوآوری است به طوری که اگر مشکلات شرکتها در زمینه تولید، دانشبنیان و کارآفرینی برطرف شود اما نوآوری وجود نداشته باشد، تحول خاصی ایجاد نمیشود.
منصور کنعانی افزود: انتظارات شرکتهای دانشبنیان از حمایت دولت در حالیست که حل مشکلات آنها در گرو بخش خصوصی است و ما در زمین بخش خصوصی بازی می کنیم و انتظار داریم کسی که تسهیل گر است مشکلات را حل کند.
کنعانی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان آغاز کننده کار و صنعت دنباله رو است اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان باید کارآفرین باشند و در شأن این شرکتها نیست که برای حل مشکلات مالی به دولت وابسته باشند.