تنزل جایگاه ایران در صادرات شیرین بیان

تنزل جایگاه ایران در صادرات شیرین بیان
   
تنزل جایگاه ایران در صادرات شیرین بیان |||| ||||

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از تنزل شش پله‌ای جایگاه ایران در صادرات محصول "شیرین‌بیان" طی سال‌های اخیر خبرداد و از این امر ابراز تاسف کرد.

 

عبدالعظیم خادم‌حمزه در جلسه میز ملی صادرات شیرین بیان ایران، گفت: جایگاه ایران در صادرات شیرین‌ بیان در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ رتبه نخست جهان بوده که متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات متعدد این جایگاه به رتبه هفتم جهان تنزل پیدا کرده است.

 

به نقل از اتاق بازرگانی فارس، خادم‌حمزه با تاکید بر ظرفیت‌های تولید و صادرات شیرین بیان در کشور و به ویژه فارس، افزود: مشکلات تولیدکنندگان از ابتدای تولید تا صادرات که در زنجیره تولید شیرین بیان مصارف متعددی در صنایع پایین‌ذدستی آن وجود دارد باید ضمن جلوگیری از خام‌فروشی در رفع موانع صادراتی این محصول هماهنگی مناسبی با اتحادیه‌ها و بخش خصوصی ایجاد شود.

 

او عنوان کرد: در صادرات محصولات گیاهان دارویی و به ویژه شیرین بیان منابع و دانش اساس کار را تشکیل می‌دهند اما در موضوع بکارگیری دانش ما ضعیف عمل کرده‌ایم که اگر به آن توجه شود باعث توسعه و پیشرفت کشور و استان خواهد شد.

 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به عدم رفع تعهدات دستگاه‌های مختلف اظهار کرد: در این رابطه جایگاه ایران توسط کشورهای دیگر به دلیل عدم تصمیم‌گیری مدیریتی مناسب و به موقع هم در رتبه و هم در رابطه با افزایش حجم صادراتی و ارزش‌افزوده محصولات کشاورزی نظیر شیرین بیان تنزل پیدا کرده که باید در این رابطه در توسعه تجارت این محصول گام‌های موثری برداشته شود.

 

خادم حمزه با اشاره به نیاز تمرکز زدایی سیاست گذاری و تصمیم گیری در تهران، اضافه کرد: تمرکز اختیارات و تصمیم گیری در پایتخت ایران و عدم تفویض اختیار با استان‌ها باعث ایجاد برخی از مشکلات شده است که ضرورت دارد در این موضوع به صورت جدی توجه شود.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز گفت: در حال حاضر ۱۷ کارخانه تولید پودر و عصاره‌های شیرین بیان در کشور فعال است که از این تعداد حدود ۱۰ واحد تولیدی در فارس وجود دارد که با محوریت این استان پیگیری امور و اختیارات این حوزه به سازمان صمت فارس تفویض شده است.

 

حمیدرضا ایزدی ادامه داد: استان فارس با تولید ۶۰ درصد شیرین‌بیان ایران نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است که می‌توان با ملاحظاتی که در زمینه تامین منابع آبی وجود دارد با به کارگیری شیوه‌های نوین کشت و مکانیزاسیون در بهره‌برداری از تولید و صادرات این محصول دارویی که مصارف متعدد و قابل توجهی هم در جهان دارد، بیشتر متمرکز شد.

 

ایزدی عنوان کرد: واحدهای تولیدی در رابطه با افزایش ظرفیت تولید با نوآوری، بکارگیری ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد صنایع پایین‌دستی نیز باید اقدام جدی داشته باشند تا با توجه به تنوع محصولات فرآوری شده با ارزش افزوده بالایی که در محصولات شیرین بیان به عنوان یک صنعت مادر وجود دارد و به نوعی مصرف فراوان آن هم برای سایر واحدهای تولیدی در بخش‌های دارویی و غذایی حائز اهمیت است، بتوانیم بهره‌برداری مناسبی را به ویژه در صادرات آن به کشورهای مختلف جهان داشته باشیم.

 

او با اشاره به سیاست‌ها و دستورالعمل جدید سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر تفویض اختیار به استان‌ها در قالب تشکیل میزهای ملی توسعه صادرات، تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت ایران به منظور هم‌افزایی و تعامل بین‌بخشی در حل مشکلات و اجرایی کردن برنامه‌های توسعه و جهش اقتصادی با تکیه بر صادرات محصولات نیز در برخی از کالاها و خدماتی که دارای مزیت تولید و صادرات بوده‌اند در ابتدای سال جاری میز ملی توسعه تجارت شامل انجیر، انار، شیرین بیان، اسانس و عرقیات گیاهی و تجهیزات مخابراتی تشکیل شده است که از برنامه‌های توسعه صادرات در ایران و استان فارس محسوب می شود.

براساس این گزارش، در جلسه میز ملی صادرات که با حضور دبیرکل و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس و معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران در شیراز همراه بود، مقرر شد تصمیمات میز ملی در سطح کشور لازم الاجرا باشد و هر نوع تصمیم گیری در امور مختلف صنعت و صادرات شیرین بیان در میز ملی صادرات شیرین بیان انجام شود.

 
همچنین در این جلسه ضمن ارائه اطلاعات جهانی و ملی از صادرات پودر و عصاره شیرین بیان توسط دبیر اتحادیه و اشاره به افت رتبه ایران؛ مقرر شد با توجه به دلایل آن ، حمایت لازم برای این کالای ۱۰۰ درصد صادراتی ایران از سوی سازمان‌های مرتبط انجام شود.
 
در این جلسه پیرامون تعهد برگشت ارز ناشی از ورود موقت سال ۹۷، مصوب شد شرکتهای عضو اتحادیه اطلاعات خود را به اتحادیه و کمیته اقدام ارزی ارائه تا مصوبه ای خاص برای آنها گرفته شود.
 
همچنین با توجه به بند ۵ مصوبه مورخ ۰۶/۱۱/۱۴۰۰ کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس مقرر شد همین مصوبه از کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ملی نیز اخذ تا برای اداره امور مالیاتی لازم الاجرا باشد.
 
به علاوه برای اخذ استعلام ورود موقت ریشه شیرین بیان در سطح ملی، مقرر شد اتحادیه گزارشی توجیهی را آماده نماید و از مسیر سازمان توسعه تجارت ایران موضوع پیگیری شود.
 
در خصوص زمان برگشت ارز شرکت‌های تابعه اتحادیه نیز مشابه خدمات فنی و مهندسی و فرش، مقرر شد طرحی توجیهی آماده تا در کمیته اقدام ارزی مصوبه برای آن گرفته شود.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
379 کلیک ها  یکشنبه, 22 اسفند 1400 13:24
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا