ترکیدگی انار، دومین عامل خسارت در باغ‌های ارسنجان

ترکیدگی انار، دومین عامل خسارت در باغ‌های ارسنجان
   
ترکیدگی انار، دومین عامل خسارت در باغ‌های ارسنجان |||| ||||

کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی ارسنجان گفت: ترکیدگی انار، عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در شهرستان ارسنجان است.

به گزارش راستین آنلاین  علی ملک حسینی کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان اظهار کرد: ترکیدگی انار، یکی از مهم‌ترین ناهنجاری های فیزیولوژیکی و عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در این شهرستان است.

او تصریح کرد: کدرو (زرده انار)، رباب، سریزدی، ملس، فاروق و شیرین شهوار از مهم‌ترین ارقام انار در این شهرستان است که رقم رباب نسبت به سایر ارقام از مقاومت بیشتری در مقابل ترکیدگی برخوردار است.

ملک حسینی، ترکیدگی میوه را دومین عامل بروز خسارت در باغات انار مطرح کرد و گفت: اختلاف شدید درجه حرارت شب و روز، کم آبی آبیاری سنگین درختان در خاک‌های شنی و سبک، دور آبیاری نامنظم، تغذیه نامتعادل بویژه در زمان گردویی شدن میوه تا پایان دوره برداشت و سرمای زودرس پاییزه در هنگام برداشت را از عوامل اصلی بروز این عارضه برشمرد.

او اضافه کرد: تنظیم دور آبیاری، تهویه و ایجاد تخلخل و نفوذپذیری در خاک سنگین و سخت، تغذیه متعادل درختان برای افزایش استحکام پوست میوه و استفاده از کود‌های پتاسه، کلسیم و اسید آمینه از مهم‌ترین روش‌های کنترل آن عنوان کرد.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
501 کلیک ها  دوشنبه, 21 تیر 1400 22:30
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا