• رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس خبر داد؛

رشد 22 درصدی ورزشکاران سازماندهی شده فارس در سال جاری

راستین آنلاین :رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس با اشاره به پوشش بیمه‌ای ورزشکاران استان طی دو سال اخیر هم گفت: برای نخستین بار در سال ٩٧ بیش از ٢٠٠ هزار نفر بیمه شدند که رشد ١٣ درصدی نسبت به مدت سال ٩٦ را نشان می‌دهد.


کاوه باشتی که ظهر شنبه 20 مهر در یک نشست خبری که به مناسبت هفته تربیت بدنی سخن می گفت  افزود: در شش ماهه اول سال ٩٨ نیز ١٥٠ هزار ورزشکار بیمه ورزشی شده‌اند که با رشد ٢٢ درصدی نسبت به سال ٩٧ همراه است.
وی  همچنین با اشاره به رشد ٣٤ درصدی پرداختی غرامت به ورزشکاران آسیب دیده در سال ٩٧، گفت: در سال گذشته ١١ میلیارد ریال به ورزشکاران آسیب دیده پرداخت کردیم که این رقم در مقایسه با سال 96 رشد 34 درصدی را از خود نشان می دهد.
باشتی افزود: در سال ٩٨ نیز تاکنون ٧ میلیارد ریال غرامت بیمه به ورزشکاران پرداخت شده است.
وی روند فعالیت هیئت پزشکی ورزشی فارس را رو به جلو و مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد که این هیئت یک نهاد دانش محور است که نه تنها در زمینه درمان که در جهت ارائه خدمات مطلوب آموزشی نیز اقدام به توسعه فضاهای آموزشی کرده است.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان فارس ادامه داد: با رایزنی‌های انجام شده با فدراسیون پزشکی ورزشی، از این پس قهرمانان ورزشکار ملی می‌توانند در صورت تایید احراز شرایط، ١٠٠ درصد هزینه درمان خود را از فدراسیون هیات پزشکی ورزشی مطالبه کنند.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس خاطرنشان کرد: در صورتی که ورزشکاران ملی دچار معلولیت نخاعی در ناحیه گردن شوند تا سقف ٤٠٠ میلیون ریال و جهت غرامت نقص عضو نیز یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون ریال دریافت می‌کنند.
باشتی همچنین با بیان اینکه سقف پرداخت هزینه‌های درمانی این هیات  در سال ٩٧، هفت میلیون تومان بوده که در سال ٩٨ به ٩ میلیون تومان رسیده است، گفت: سقف خدمات درمانی پزشکی نیز از یک میلیون به یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسیده است.
این پزشک فوق تخصص جراحی آسیب‌های زانو، با یادآوری اینکه هیئت پزشکی ورزشی فارس توانسته اعتماد ورزشکاران ملی پوش ایران و منطقه را جلب کند، اضافه کرد: این هیئت متولی برگزاری بسیاری از دوره‌های پزشکی ورزشی بوده و در صورت ورود دیگر هیئت‌ها، گواهی صادر شده بدون اعتبار است و افراد نمی‌توانند از آن استفاده کنند.
او پرداخت هزینه درمان پزشکی ویژه المپیکی‌های ٢٠٢٠، کاهش زمان رسیدگی به اسناد پزشکی به یک روز در شیراز و یک ماه در تهران، ارائه مشاوره‌های درمانی، توزیع رایگان جعبه کمک‌های اولیه در باشگاه‌های ورزشی استان، توسعه بخش درمان با راه‌اندازی بخش بازگشت به ورزش و بهسازی فضای فیزیکی در هیات را بخشی از اقدامات انجام شده در ‌هیات پزشکی ورزشی فارس برشمرد و گفت: اجرای این برنامه‌ها در ساختار و اهداف استراتژیک این هیات طی چهار سال پیش‌بینی شده بود.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی فارس همچنین به استفاده از مکمل‌ها در باشگاه‌های ورزشی هم اشاره و خاطرنشان کرد: اگر نیازی به مکمل‌های ورزشی نبود، پس ساخته نمی‌شدند اما اینکه ورزشکار چه زمانی و چه نوع مکملی استفاده کند، جای سوال است که پس از تایید اصالت کالا، باید به دستور پزشک تجویز شود.
باشتی همچنین از ایجاد و راه‌اندازی مرکز بازگشت به تمرین ورزشکاران آسیب‌دیده در محل هیئت پزشکی ورزشی استان فارس در شیراز خبر داد.
وی با اشاره به اینکه بعضا اطلاعیه‌ها و اعلان‌هایی در رابطه با درمان برخی بیماری‌ها با ورزش توسط معدودی از باشگاه‌های ورزشی منتشر شده است، ورود باشگاه‌های ورزشی به حوزه درمان را اکیدا ممنوع و غیرقانونی دانست.
باشتی گفت: این هیئت براساس چارچوب مقررات موجود، نظارت کامل و دائمی بر فعالیت‌های باشگاه‌های ورزشی دارد و تلاش می‌کند با ارتقاء سطح علمی مربیان و دست‌اندرکاران این باشگاه‌ها، نسبت به کاهش مخاطرات ناشی از تمرینات غیرعلمی را کاهش دهد.
او با اشاره به عضویت نماینده هیئت پزشکی ورزشی در کمیسیون ماده 5، خاطرنشان کرد که تمام باشگاه‌های ورزشی و مربیان برای تمدید پروانه فعالیت خود موظف به شرکت در دوره‌های آموزشی و بازآموزی هستند و این اقدام ابتکاری پیشگیرانه در زمینه بروز آسیب‌های ورزشی محسوب می‌شود.
این پزشک فوق تخصص به تمام باشگاه‌ها و مربیان ورزشی توصیه کرد که از ورود به حوزه درمان جدا اجتناب کرده و در صورت بروز مشکل برای هر یک از ورزشکاران، او را به هیئت پزشکی ورزشی یا متخصصان این حوزه معرفی کنند و گفت: گاهی یک ورزشکار دچار یک آسیب می‌شود که با یک اقدام درمانی ساده قابل بازگشت است اما دخالت در درمان و ارائه راهکارهای درمانی توسط افراد غیرمتخصص، منجر به بروز آسیب‌های جدی و بعضا دائمی به فرد می‌شود.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان فارس با بیان اینکه، قانون باشگاه‌های ورزشی را به داشتن پزشکیار الزام نکرده است، گفت: حضور پزشکیار و کادر درمانی در باشگاه‌های ورزشی یک ایده‌آل محسوب می‌شود و امیدواریم زمانی در ایران نیز به این استاندارد برسیم تا از بسیاری مشکلات پیشگیری شود.

باشتی با تایید خبر احتمال حضورش در المپیک ژاپن به عنوان پزشک المپیکی کاروان کشورمان گفت:در کشورمان سه پزشک مورد تایید کمیته بین المللی و کمیته ملی المپیک حضور دارند که دو نفر از آنها عضو هیات پزشکی ورزشی استان فارس هستند،اما نظر نهایی را درخصوص نفر اعزامی به المپیک ،شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان اتخاذ خواهد کرد.

گفتی است کاوه باشتی و عبدالرضا سبحانمنش دو پزشک استان فارسی مورد تایید کمیته ملی لمپیک هستند.سبحان منش مسئول کمیته درمان هیات پزشکی ورزشی استان فارس است.

انتهای پیام /  101
1159 کلیک ها  جمعه, 26 مهر 1398 08:16
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا