یوسف آفرینی گفت: جسم و ذهن کودک می بایست همزمان آموزش ببیند. در اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شیراز آموزش برای کودکان از طریق بازی های متعدد انجام می شود این روش موثرترین راه برای آموزش کودک است. وی افزود برای کودکان نمی توان آموزش را از راه سخنرانی و سمینار پیش برد بلکه از طریق بازی های گوناگون و با کمک روانشناس باید مهارت های کودکان را افزایش دهیم. وی هم چنین افزود: در این کارگاه ها تعاملات بین فردی و مهارت های ارتباطی ارتقاء پیدا خواهد کرد.
آفرینی در ادامه گفت: فعالیت های ورزشی یک راه عالی برای آموزش کار تیمی است. این کارگاه ها فرصتی است تا کودکان، خود را بیازمایند . این امر می تواند به شکوفایی اجتماعی کودکان کمک نموده و مهارت های آنها را افزایش دهد. متاسفانه گاهی شاهد هستیم کودکان کار در محیط های خشن تحقیر می شوند و اعتماد به نفس آن ها به شدت کاهش می یابد. مطالعات انجام شده نشان می دهد کودکانی که در ورزشهای نظام یافته شرکت می کنند و در یک بازی تیمی برای هدفی مشخص تلاش می کنند اعتماد به نفس، اعتماد به دیگری ، کار گروهی و رهبری را فرا می گیرند.
بازی ها و فعالیت های ورزشی، بستری خوشایند و لذت بخش را فراهم می کنند تا کودکان مشتاقانه آموزش های مهمی که در اجتماع لازم است مانند پیروی از قوانین و چگونگی تعامل با دیگران را فرا بگیرند.
هم چنین ورزش کردن موجب ارتقاء خلاقیت در کودکان می شود. به طور مثال ورزشهایی که دویدن و حفظ تعادل در آن مطرح است منجر به تقویت سیستم دهلیزی مغز می شود و در نهایت به اگاهی فضایی و هوشیاری ذهنی می انجامد. این فعالیت های ورزشی منجر به بهبود یادگیری در دیگر مهارت ها در کودک می شود.
آفرینی اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از کودکان کار استرس زیادی را در زندگی تجربه کرده اند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته، استرس بر توانایی ذهن کودک تاثیر بسیار مخربی دارد. ورزش با درگیر کردن ذهن منجر به کاهش استرس شده و موجب توازن در سیستم های الکتریکی و شیمیایی بدن می شود بر این اساس در مواردی می تواند جایگزین خوبی برای دارو باشد.
ورزش منظم جریان خون را برای بخش هایی از مغز که مربوط به حافظه و یادگیری می باشد را افزایش می دهد و موجب تقویت حافظه و یادگیری در کودک می شود.
ورزش انعطاف پذیری شناختی و ادراکی کودک، توانایی مغز به تغییر فکر و ایجاد خلاقیت و تفکرات مبتکرانه را بهبود می بخشد و این امور برای تغییر سبک زندگی (life style) در کودکان کار بسیار ضروری است. اگر بتوانیم در سنین پایین سبک زندگی را برای آنها تغییر دهیم تا حد زیادی از بروز بزهکار شدن آن ها در آینده جلوگیری خواهیم کرد.