شورای شهرشیراز سیاسی می شود یا اجرایی؟

با داغ شدن تنور نام نویسی از نامزدهای شرکت در پنجمین دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا،گمانه زنی های متفاوتی درخصوص لیست های سیاسی و ائتلاف های احتمالی برای حضور پررنگ در این انتخابات و آنهم در کلان شهر شیراز در حال طرح شدن است.



درحالیکه اندک اندک زمان ثبت نام از نامزدهای شرکت در این انتخابات به روزهای پایانی خود نزدیک می شود ،درکنار چهره های شناخته شده سیاسی و غیر سیاسی، جوانان جویای نام نیز گام در عرصه رقابتی حساس و نفس گیر گذارده اند تا شانس خود را برای کسب مجوز حضور درپارلمان شهری شیرازامتحان کنند.

آیا اصلاح طلبان با آرایشی جدید وارد کارزار می شوند؟


اما در حالیکه اصلاح طلبان پس از یک دوره منفعل بودن در انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز این بار تصمیم گرفته اند با تمام توان دراین انتخابات شرکت کنند،ثبت اسم چهره های شناخته شده این جریان سیاسی درکنار نام جوان هایی که به نوعی نسل دوم و سوم معتقد به اصلاحات محسوب می شوند حکایت از عزم جدی این جناح سیاسی برای تصاحب صندلی های شورای پنجم دارد.

در چنین شرایطی دبیر حزب اسلامی کار استان فارس جزو اولین نفراتی بود که از این جناح سیاسی با حضور درستاد انتخابات مستقر در فرمانداری شیراز اقدام به ثبت نام کرد.این در حالی بود که برادر وی نیز دوباره عزم شورا کرده و برای حضور مجدد در این نهاد تصمیم گیری ثبت نام کرده است.

از میان این دو برادر،بهزاد حاجات نیا که سابقه حضور در دور دوم شورای اسلامی شهر شیراز را در کارنامه اجرایی خود دارد پیش از این مشاور جوانان اولین استاندار دولت تدبیر و امید در فارس بوده است.

اما سازمان عدالت و آزادی که بدنه اصلی آن را تعدادی جوان تحصیلکرده تشکیل می دهند بیش از سه سال است که در استان فارس عضو رسمی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و یکی از استخوان دار ترین تشکیلات منتسب به جناح اصلاح طلب را داراست که وزن اقدام بر اساس تحلیل،تعمق و تفکرات سیاسی آن نسبت به برخی دیگر از احزاب سیاسی چپ در استان فارس سنگینی می کند.

تعدادی از جوانان این سازمان نیز برای شرکت در انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز ثبت نام کرده اند.

احمد تنوری که یک بارپیش از این با یک لیست نصفه و نیمه در چهارمین دوره از انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز شرکت کرده بود،این بار نیز در این انتخابات نام نویسی کرده تا حزب اراده ملت نیزدراین ماراتن حرف هایی برای گفتن داشته باشد.

برخی معتقدند جایگاه سیاسی «تنوری» به عنوان سخنگوی کشوری این حزب در تهران به مراتب بهتر از فارس است.این عده بر این باورند که  «احمد تنوری» می توانست یکی از سی کاندیدای لیست امید از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی باشد.

«ابراهیم صبوری»  نیز که این روزها عنوان ناییب رئیسی شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در فارس را یدک می کشد پس از آنکه به اعتقاد هوادارنش ناباورانه از حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی محروم شد این بارسعی دارد شانس خود را برای حضور در ساختمان پر اتاق شورای اسلامی شهر شیراز آزمایش کند.

نزدیکان «صبوری» براین باورند که اگر وی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت نشده بود،می توانست ضمن به دست آوردن رای بالایی در این انتخابات،یکی از موفق ترین کاندیداهای لیست امید از حوزه انتخابیه شیراز لقب بگیرد.

ظاهرا جز «صبوری»تعداددیگری از اعضای این حزب نیز برای حضور درانتخابات آتی اعلام آمادگی کرده اند.

مردم سالاری نیز یکی دیگر از احزاب اصلاح طلب استان فارس است که برخی از اعضای آن با حضور در فرمانداری شیراز و ثبت نام در ستاد انتخابات این فرمانداری قصد دارند شانس خود را برای حضور در شورای اسلامی شهر شیراز محک بزنند.

لیلا دودمان،طاهر فقیه وپیمان بهادری نیز با ثبت نام در این انتخابات به جمع مدعیان حضور در بین 13 نفر عضوشورای اسلامی شهر شیراز در پنجمین دوره از حیات این شورا پیوسته اند.

«دودمان» عضو حزب کارگزاران سازندگی است  که به عنوان یک دانشگاهی خوش فکربین هم حزبی هایش شناخته می شود.

«بهادری» مدیر مسئول روزنامه اصلاح طلب افسانه است که گرچه عضو رسمی هیچ حزب سیاسی نیست اما ارتباط نزدیکی با اصلاح طلبان سنتی شیراز و طیف ابراهیم انصاری لاری،استاندار دروان اصلاحات فارس دارد.

«طاهر فقیه» یک روحانی جوان است که اگر بتواند وارد شورای اسلامی شهر شیراز شود دومین روحانی راه یافته به این شورا لقب خواهد گرفت.

اعتدالگراها و تکیه بر چهره های جوان


درحالیکه دبیر حزب اعتدال و توسعه‌استان فارس معتقد است که اعتدالگراها تلاش خواهندکرد تا لیستی مشترک با هماهنگی نماینده طیف اصلاح طلبان ارائه کنند،به نظر می رسد رسیدن به چنین نقطه آرمانی کمی سخت باشد.

شاید به همین خاطر است که سید امیر اعظم هاشمی برای اینکه در روزمبادا دستش خالی نباشد لباس رزم بر تن فرزند جوان خود کرده وبا همراهی تعدادی از اعتدالگراها ازجمله جواد جمشیدی ،مسئول ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال 92 و رئیس مجمع مشورتی توسعه استان فارس با حضور در فرمانداری شیراز ردای جانشینی در فعالیت های سیاسی اش را بر دوش «سید ابوذر»انداخته است.

اما در کنار «سید ابوذر هاشمی» ،یک جوان خوش چهره و شیک پوش دیگر نیزاز جانب اعتدالگرایان با حضور در ستاد انتخابات فرمانداری شیراز،قصد خودرا برای حضور در شورای اسلامی شهر شیراز رسما اعلام کرده است.

«یاشار پولادیان» که مسئول کمیته اقوام وعشایر ستاد روحانی در سال 92 است یکی از نزدیک ترین افراد به جواد جمشیدی محسوب می شود که حضورش در این انتخابات در کنار «سید ابوذر هاشمی» حکایت ازباز کردن حساب ویژه برای جوانان توسط اعتدالگرایان دارد.

اصولگرایان و یک لیست پُرریزش


اما درجناح مقابل و آنجاییکه که اصولگرایان در غیاب اصلاح طلبان 4 سال پیش یکی از بزرگترین پیروزی های سیاسی خود را در شهر شیراز به دست آورند و 15 نفر از لیست 21 نفره ائتلاف خود موسوم به ائتلاف جبهه متحد اصولگرایان را به شورای شهر فرستادند،هم تکلیف هنوز روشن نیست.

درحالیکه پیش از این گفته می شد برخی از اعضای این ائتلاف نظیر سید محسن معین ، محمد رضاهاجری و زین العابدین عرب قصد حضورمجدد درانتخابات آتی را ندارند،اما این اتفاق رخ نداد و نه محسن معین به دنبال ساخت و سازش رفت،نه هاجری توفیق دفاع از حرم در سوریه نصیبش شد و نه حاشیه های رخ داده پیرامون عرب مانع از عدم ثبت نام این سه نفر درانتخابات آینده شد تا معماران لیست اصولگرایان با چالشی بنام تعدد کاندیدادرانتخابات پیش رو مواجه باشند.

تهیه کنندگان لیست پیروز در انتخابات 92 اکنون یا باید رفیق نیمه راه برای یاران خود باشند یا با دو لیست وارد انتخابات شوند.موضوعی  که به نظر می رسد در کمتر از دوماه مانده به انتخابات چالش های زیادی را برای این جناح سیاسی به وجودخواهدآورد.

شاید شانس مستقل ها زیاد باشد


از 21 نفر حاضر در شورای اسلامی شهر شیراز در دورچهارم،مظفر مختاری ،سیدکاظم دستغیب،سید کمال پاک فطرت،علی راستگو،بیژن زارع کاندیداهایی بودند که به صورت مستقل در انتخابات دور گذشته شرکت کردند و اتفاقا رای خوبی را هم به دست آورند.

مختاری که درآن دور با «نه»گفتن به اصولگرایان هزینه دلخوری این دسته از سیاسیون را با بی مهری 4 ساله اکثریت غالب در شورای چهارم پرداخت کرد،علیرغم کسب عنوان منتخب اول در انتخابات سال 92 هیچ مسئولیت مهمی را در این شورانصبیش نشد.اتفاقی که با سیاسی رفتار کردن اصولگرایان شورا باعث بر بادرفتن برخی دستاوردهای شورای سوم در نهاد فرادستی مانند شورای اسلامی استان شد.

سید کاظم دستغیب که یادگار دومین شهید محراب و فرزند سید هاشم دستغیب است از یک رای سنتی قابل اتکا برخورداراست.

وضعیت سید کمال پاک فطرت ،علی راستگو و بیژن زارع نیز کم وبیش شبیه به یکدیگر است با این تفاوت که سبد رای این سه نفر کمی نسبت به هم متفاوت است.

درمیان این عده راستگو شانس حضور در لیست احتمالی اصلاح طلبان را داراست.

برخی اعتقاد دارند در صورت تعدد لیست های سیاسی شانس این دسته از نامزدها برای حضور در شورا به مراتب بیش از بقیه کاندیداها خواهد بود.

شورای شهرشیراز سیاسی می شود یا اجرایی


در حالیکه ازیک سو عقلای جناح چپ با آنالیز تجربه و عملکرد شورای چهارم معتقدند که ترکیب شورای اسلامی شهر شیراز باید ترکیبی اجرایی و غیر سیاسی باشدو از سویی دیگر هنوز مزه پیروزی با لیست امید زیر دندان برخی گروه های سیاسی اصلاح طلبان مزه می کند،به نظر می رسد رسیدن به یک لیست واحد برای این دسته ازسیاسیون کمی سخت و دشوار باشد.

این در حالی است که اگر ازیک سو چهره های شاخص تری نسبت به افراد ثبت نام کرده کنونی نظیر عبدالحمید معافیان،قاسم مرادی،حیدر اسکندرپور،محمد حسن گلرخیان و... نیز به جمع نامزها افزوده شوند و از سویی دیگر اصلاح طلبان قصد ائتلاف با اعتدالگرایان را داشته باشند،گره کلاف بسته شدن لیست واحد کمی کور تر خواهد شد.

گره ای که شاید با گذشت و از خودگذشتگی برخی احزاب و نامزدها و تعریف مکانیزمی دقیق بازشود.

تکلیف اصولگرایان نیز از هم اکنون مشخص است.این عده احتمالا با تعدادی از سربازان دور چهارم خود خداحافظی خواهندکرد تا «بی وفایی سیاسی»  به عنوان یک مفهوم جدید به لغت نامه سیاسی استان افزوده شود.

اما در سوی دیگر به نظر می رسد مستقلین دور چهارم شورا نیز قصد دارند با ائتلافی جدید وارد این دور از انتخابات شوند.اتفاقی که با حضور همزمان مظفر مختاری،سید کاظم دستغیب و بیژن زارع در ستاد انتخابات فرمانداری شیراز گمانه زنی ها برای بسته شدن یک لیست غیر سیاسی با ترکیبی از چهره های شناخته شده شهری و تعدادی از کاندیداهای جدید را بیش از پیش مطرح کرد.

در هر حال باید حدود 60 روز دیگر به انتظار نشست تا دید ترکیب 13 نفره شورای شهر شیراز را جناح های سیاسی مشخص می کنند یا مستقلینی که با تکیه برسازمان رای و تجربه خود قصد حضور در درپارلمان شهری کلان شهر شیراز  را دارند.
انتهای پیام /  101
7327 کلیک ها  جمعه, 04 فروردين 1396 22:37
این مورد را ارزیابی کنید
(10 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا