به گزارش راستین آنلاین رئیس کل دادگستری فارس دوشنبه ۴ بهمن در این مراسم با بیان اینکه مطبوعات و رسانهها به نهضت مطالبهگری بیشتر بپردازند، گفت: امسال سال رفع موانع تولید بود مطبوعات باید کمک کنند و از دستگاههای مرتبط مطالبهگری کنند.
حجتالاسلام سید کاظم موسوی افزود: این کار واجب و لازم بوده و هر چند با تاخیر این امر انجام شده است اما کار خوبی است.
او با اشاره به انتظارات دستگاه قضا از مطبوعات و با یادآوری اینکه در مدت کرونا راهپیمایی ۲۲ بهمن برگزار نمیشد و امسال قرار است برگزار شود، گفت: مطبوعات کمک کنند که این امر با شور و نشاط برگزار شود.
رئیس کل دادگستری فارس با بیان اینکه مطبوعات و رسانهها به نهضت مطالبهگری بیشتر بپردازند، عنوان کرد: امسال سال رفع موانع تولید بود مطبوعات باید کمک کنند و از دستگاههای مرتبط مطالبهگری کنند همچنین خدمات نهادها به ویژه دادگستری در مقابله با فساد منعکس شود.
موسوی با تاکید بر بیان خدمات از سوی رسانههای استان خاطرنشان کرد: رسانهها ضمن بیان خدمات در انعکاس مطالب و نوشتن مطالب منصف باشند؛ اخباری که جذاب است اما برای جامعه تبعات دارد اینها نباید منعکس شود و باید با برخی از سایتها که مروج برخی از ناهنجاریها هستند برخورد شود.
او با بیان اینکه توجه به آبروی افراد باید در رسانهها مورد دقت باشد، بیان کرد: استان فارس استان فرهنگی است که باید به این مسائل دقت شود همچنین توجه به شعار سال در دستور کار رسانهها باشد.
رئیس کل دادگستری فارس با بیان اینکه شرایط هیئت منصفه همان شرایط قاضی است که نشان از اهمیت کار دارد، گفت: هیئت منصفه مطبوعات در زمینه پیشگیری از وقوع جرم نیز ورود کند چراکه بنای قوه قضائیه بر اغماض است.
سید مصطفی بحرینی، دادستان مرکز فارس نیز در این مراسم اظهار کرد: در قانون اساسی و قوانین مرتبط با مطبوعات حضور هیئت منصفه به عنوان نماینده افکار جمعی و عمومی لازم و ضروری است.
او با بیان اینکه ماهیت جرائم مطبوعاتی با جرائم عادی تفاوت زیادی دارد، گفت: انگیزه شرافتمندانه ممکن است در این حیطه زمینه بروز جرم شود و به صورت خاص در این زمینه قانونگذار توجهی خاص به انگیزه شرافتمندانه دارد اما این امر دلیل بر منع برخورد و مجازات نیست.
بحرینی با بیان اینکه اعضای هیئت منصفه در مقام قضاوت هم هستند، افزود: با حضور این هیئت تصمیم دادگاه در حوزه مطبوعات نتیجه مطلوبتری دارد و میتواند آثار مثبتی در جامعه بگذارد.
دبیر جامعه روحانیت شیراز نیز اظهار کرد: ۴۰ سال از انقلاب میگذرد بسیاری از جوانان دوران انقلاب و قبل از انقلاب را ندارند و اطلاعی هم در این زمینه ندارند و دشمن هم سیاهنماییهایی را انجام میدهد در برخی از مطبوعات هم رخنه داشته و سیاهنماییها و قلب کردن حقایق انجام میشود.
حجتالاسلام محیالدین طاهری با بیان اینکه زمانی که دادگاه مطبوعات مطرح شد فضای مجازی نداشتیم اما امروز فضای مجازی هست و در این فضا مطالبی پخش میشود و زحماتی که در این سالها کشیده شده همه را سیاه میکنند این ظلم فاحش به نظام اسلامی است، گفت: باید روی این معنا دقت و جرمهای امروز متناسب با گستردگی فضای مجازی بررسی شود و با همکاری قوه قضائیه برای آنها تدبیری اندیشیده شود.
دبیر جامعه روحانیت شیراز بیان کرد: انتظاری که از مجموعه قضایی و ارشاد میرود این است که تعریف جرم متناسب با فضای کنونی باشد.
او با اشاره به در پیش بودن ایام الله ۲۲ بهمن و دهه فجر عنوان کرد: تاریخ انقلاب اسلامی فقط ۱۲ تا ۲۲ بهمن نیست در طول سال باید دستاوردهای انقلاب اسلامی مطرح شود و رسانهها باید در این زمینه بیشتر فعالیت کنند.