جمیله کریمی در این نشست با اشاره به نقش ویژه رسانه ها در افزایش سطح آگاهی و مطالبه گری مردم در جامعه گفت: رسانه ها می توانند در جهت افزایش این نقش، به بروز گفتگو در جامعه دامن بزنند.
شفاف سازی و ایجاد امیددو رویکرد مهم رسانه است
وی شفاف سازی و ایجاد امید را دو رویکرد مهم رسانه در جامعه دانست و با تأکید بر لزوم تزریق امید به جامعه توسط رسانهها گفت: معضلاتی همچون پرخاش گری، هنجارشکنی، افسردگی و... حاصل ناامیدی است؛ مشکلاتی که امروز نیز در جامعه بسیار دیده میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب رعایت انصاف در نقد و شفاف سازی را پیش نیازاحقاق اخلاق در رسانه هادانست و افزود:رسانه ها باید ضمن تلاش برای کشف ریشه های کثیر ناامیدی در جامعه گفتمان خود را به سمت عقلانیت و شفافیت هدایت کنند.
کریمی پمپاژنامیدی در کشور را سیاست برخی رسانه های بیگانه و در راستای جنگ نرم علیه کشورمان دانست و گفت: بر مناسبات اجتماعی ما انصاف و عدالت حاکم نیست که اینجا نیز رسانه باید جریان سازی کرده و در مبارزه با بیعدالتی پیشقدم باشد.
وی نتیجه ایجادناامیدی راگسترش حس بیاعتمادی درجامعه دانست و افزود: وضعیت اجتماعی بهگونهای است که بعضاً شاهد بیاعتمادی هستیم که در چنین شرایطی نقش اصحاب رسانه در ایجاد امید و از بین بردن دیوار بیاعتمادی با نقد سازنده و شفاف، بسیار مهم و حیاتی است.
ازگفتگوی فراجناحی استقبال می کنیم
دبیر جمعیت زنان مسلمان نو اندیش استان فارس با استقبال از گفتگوی فراجناحی بین جریان های اصلاح طلب و اصولگرا، حل مشکلات کشور را در سایه همدلی و همافزایی دانست و گفت: اینکه هرکسی در لاک خود فرو برود، موجب حل مشکل نخواهد شد بلکه با همافزایی و گفتوگوی تمام جریانها و دلسوزان نظام میتوان بر معضلات فائق آمد.
کریمی با بیان اینکه با تاکید بر اینکه لازم است در جامعه زمینه گفتگو برای گروه های مختلف سیاسی فراهم شود افزود:ما دشمن یکدیگر نیستیم،اتفاقا از نشستن اصلاح طلبان کنار اصولگرایان و گفتگوی منطقی برای حل مشکلات جامعه استقبال می کنیم.
وی ایجاد چنین فضایی رااتفاقی خوب ارزیابیکرد وافزود:اختلاف مابا اصولگرایان در نوع مدیریت و تصمیم گیری ها دراداره کشور است،اما این اختلاف به معنای دشمنی با یکدیگر نیست.
این فعال سیاسی به جان هم افتادن جریانهای سیاسی در داخل را یک سم مهلک برای نظام دانست.
کریمی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه برای مبارزه با فساد و بیعدالتی، نیاز به یک اراده عمومی در کشور به شدت احساس می شود افزود:برخی افرادمبارزه با فساد را با مچ گیری اشتباه می گیرند در حالیکه مچ گیری چاره حل مشکلات کشور نیست.
وی خواستار حاکمیت بدون و چون و چرای قانون در برخورد با فساد شد وگفت:تنها در این صورت است که مبارزه با فساد در جامعه جواب خواهد داد.
بستر قدرتمند شدن احزاب در جامعه مهیا نیست
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از صحبت هایش به لزوم تغییر نگاه ها به تحزب وجایگاه زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه بستر قدرتمند شدن احزاب در جامعه مهیا نیست.
کریمی یکی از مشکلات احزاب را نداشتن رسانه دانست و افزود:قاعده کار این است که هر حزب یک رسانه قوی به عنوان ارگان خود در اختیار داشته باشد.
وی درادامه بابیان اینکه زنان بخش غیر قابل انکار جامعه هستند در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او در خصوص نقش جمعیت زنان نواندیش مسلمان در تربیت مدیران زن از پرسید گفت:اعتقاد دارم نه محدودیتی در پرورش مدیران زن وجود داشته است و نه ما در این حوزه کم کاری کرده ایم.
به اعتقاد کریمی دو عامل عدم تمایل بخشی از زنان به ورود در عرصه مدیریت و بی توجهی مدیران به لزوم استفاده از زنان در پست های مدیریتی عامل بروز سهم کم زنان در مدیریت جامعه است.
وی در عین حال قدرت بالاتر مردان در ایجاد تعامل با مدیران تصمیم گیر جامعه را یکی دیگر از دلایل کم بودن سهم زنان در پست های مدیریتی کشور دانست و بااشاره به صدور بخشنامه دولت مبنی بر لزوم اختصاص 30درصد از پست های میانی دستگاه ها به مدیران زن گفت:یکی از موضوعاتی که رسانه ها می توانند به عنوان یک موضوع مهم آن را از مدیران ارشد استان و کشور سئوال کنند،میزان اقدام این مدیران به بخشنامه مذکور است.
کریمی با بیان اینکه به عنوان مثال در شهرداری شیراز 180 کارمند زن با تحصیلات تکمیلی و عالی مشغول به کار هستند افزود:به جرات می توان گفت حداقل 20درصد این جمعیت می تواند مدیری توانمد برای شهرداری شیراز باشد.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نو اندیش استان فارس با بیان اینکه با دو استاندار پیشین و استاندار کنونی فارس در خصوص لزوم استفاده از مدیران زن صحبت کرده است افزود:این صحبت کردن به معنای معرفی شخص خاصی به این سه نفر نبوده است.
کریمی با بیان اینکه مدیران اجرایی استان می توانند از نیروی های شاغل در دستگاه های تحت مدیریت خود مدیران زن توانمندی را به جامعه معرفی کنند،به مزاح گفت:اگر کسی از طرف تشکیلات سیاسی ما به دستگاهی معرفی شود،حساسیت روی او زیاد می شود و در تایید صلاحیتش چالش ایجاد می شود!
در خصوص بروز حاشیه های اخیر بی اخلاقی سیاسی صورت گرفت
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به حاشیه های به وقوع پیوسته پیرامون جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان فارس اشاره کرد و با بیان اینکه معتقد است در بروز این حاشیه ها اخلاق سیاسی رعایت نشده افزود:ذیل نامه جنجالی به خانم راکعی را افرادی امضاء کرده بودند که برخی عضو تشکیلات نبودند و برخی دیگر هم بعدا اعلام کردند از محتوای آن بی اطلاع بوده اند.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان فارس در ادامه به مباحث مطرح شده پیرامون شورای اسلامی شهر شیراز و ارزیابی عملکرد این شورا پرداخت و با بیان اینکه به اعتقاد او جوانان حاضر در این شورا فراتر از انتظارات عمل کرده اند گفت:همه اعضاء جبهه اصلاحات به دلیل نقششان در تشکیل و تکمیل لیست امید پاسخگوی عملکرد شورا هستند.
کریمی در عین حال تشکیل این لیست را محدود به حداقل های ممکن در جبهه اصلاحات دانست وگفت:اختلاف نظر بین اعضای شورا یک اتفاق طبیعی است.
وی با بیان اینکه ازابتدا نیز قرار نبود در این شورا حرف های دیکته شده ای توسط افراد بیان و تصمیمات مشخصی اتخاذ شود افزود:13نفر به نمایندگی از احزاب مختلف اصلاح طلب در این لیست قرار گرفتند که اختلاف نظر بین این افراد بسیار طبیعی است.
با اصل زندانی شدن مهدی حاجتی مخالفم
این فعال سیاسی در ادامه به بحث مهدی حاجتی اشاره کرد و با بیان اینکه با اصل زندانی شدن این عضو شورای اسلامی شهر شیراز مخالف است افزود:مقایسه جایگزینی سعید نظری بجای سیروس پاک فطرت با نشستن تذروی به جای حاجتی مقایسه غلطی است.
روی جایگزینی تذروی به جای حاجتی حساسیت وجود دارد
کریمی با بیان اینکه اصلاح طلبان نسبت به حضور فردی که پرچم رژیم اشغالگر قدس را بر سر درشهرداری شیراز نصب کرده است حساسیت دارندبابیان اینکه نهادهای قانونی و ی صلاح باید در خصوص نفر جایگزین مهدی حاجتی در شورا تصمیم بگیرند ا،فزود:به اعتقاد من باید در این خصوص تدبیر بیشتری شود.
مادر خوانده اصلاحات نیستم
وی البته در این نشست به موضوع پدر خواندگی و مادر خواندگی درجبهه اصلاحات استان که مدتی است در محافل سیاسی مطرح است نیز اشاره کرد و با بیان اینکه اساسا چنین موضوعی در فضای سیاسی استان مطرح نیست گفت:به برخی جوانان که موضوعات این چنینی را طرح می کنند حق می دهم.
کریمی ریشه بروز چنین نارضایتی هایی را نرسیدن جوانان به حقشان دانست و گفت:فراهم نشدن زمینه جذب جوانانی که چند انتخابات را به پوستر چسبانی مشغول بوده اند،یکی از چالش هایی است که اصلاحات با آن مواجه است.
وی در عین حال خودش را از نقش داشتن در این عدم فراهم سازی شرایط مبرا دانست و گفت:من نمی گویم حرف این جوانان درست است نیست ،اما به آنان حق می دهم که به شرایط موجود معترض باشند.