بااينحال، ابراهيم اميني، فعال سياسي اصلاحطلب که خود در انتخابات دوره هفتم، نهم و دهم مجلس شوراي اسلامي نتوانسته از سد شوراي نگهبان بگذرد؛ رد صلاحيتشدن روحاني را غيرممکن نميداند: «در عرصه و سپهر سياسي، هر اتفاقي ممکن است.
وقتي هاشمي در دورهای که رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بودند و با پيشنهاي که در استقرار و تثبيت نظام داشتهاند در دوره گذشته انتخابات رياستجمهوري رد صلاحيت شدند، پس نميتوانيم قاطعانه بگوييم اين اتفاق بههيچوجه امکانپذير نيست.»
تبعات بد رد صلاحیت روحانی
از نظر اميني، فضاي سياسي کشور و وضعيتي که درحالحاضر با رويکارآمدن ترامپ بهعنوان رئيسجمهوري آمريکا پيش آمده، باعث ميشود رد صلاحيتشدن روحاني، تبعات بدي براي موقعيت ايران در دنيا داشته باشد: «من فکر ميکنم شرايط کنوني کشور اجازه نميدهد دستاندرکاران ما چنين ريسکي بکنند.
نبايد دشمنان ما احساس کنند که فضاي شکنندهاي در داخل کشور ايجاد شده و براساس آن، بخواهند فشارهايشان را بر کشور افزايش دهند.» به عقيده او، فضاي کنوني کشور، انسجام و همدلي در عرصه داخلي را طلب ميکند و بايد در اين شرايط از اختلافات داخلي کاسته شود: «هميشه اين يک امر طبيعي است که دشمنان خارجي هر نظام سياسيای، زماني را براي ضربهزدن مناسب ميدانند که اوضاع در داخل کشور متزلزل و بيثبات و اختلافات عميقي وجود داشته باشد. برايناساس، نبايد چهرههاي تأثيرگذار در نظام سياسي چنين ريسکي را بپذيرند و چنين فرصتي را در اختيار دشمنان خارجي قرار دهند.»
مشکل جدی اصولگرایان
عضو هيأتمؤسس حزب اعتماد ملي معتقد است: مشکل جدي اصولگرايان در دوازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، چالش به وحدترسيدن است.
ابراهيم اميني دراينباره توضيح ميدهد: «اصولگرايان درحالحاضر سردرگم هستند زيرا تکليف خودشان را نميدانند. آنها حتي نميدانند آيا به وحدت رسيدن به مصلحتشان هست يا خبر؟»
اين سياستمدار اصلاحطلب معقتد است، اگر روحاني يا هر شخص ديگري از جريان اصلاحطلبان و اعتدالگرايان در عرصه اين رقابت حضور داشته باشند، اصولگرايان با ائتلاف و به وحدترسيدن توان رقابت با اين جريان را ندارند: «شايد يکي از برنامههايي که در ذهن اصولگرايان است، واردکردن نيروهاي متعدد در عرصه رقابت است. آنها ميخواهند از اين طريق، آراي قومي را به سبد آراي خود اضافه کنند و از اين طريق، انتخابات را به مرحله دوم بکشانند؛ کاري که دوره گذشته هم انجام دادند ولي به نتيجه نرسيدند.» عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي ادامه ميدهد: «مثلا در دوره گذشته اگر آقاي محسن رضايي از عرصه رقابت کنار ميرفت، اينطور نبود که آراي او به سبد يکي از کانديداهاي اصولگرا ريخته شود چون بخش قابلتوجهي از آراي او، قومي و متعلق به زاگرسنشينان بود. درواقع، اگر ايشان در انتخابات حضور نداشت، اين آرا به سبد روحاني اضافه ميشد.»
اميني باور دارد که اصولگرايان به هر حال در اين انتخابات پيروز نميشوند ولي اگر شانس کمي هم براي پيروزي داشته باشند، شرکت در انتخابات، تنها با يک کانديدا شکست آنها را تضمين ميکند.
معرفی کاندیدای زن توسط اصولگرایان
اين نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي درباره معرفي يک کانديداي زن توسط اصولگرايان توضيح ميدهد: «اگر اين اتفاق بيفتد، ما هم از آن استقبال ميکنيم زيرا تابوي شرکت زنان در انتخابات شکسته ميشود و تصويري که از رجل سياسي تاکنون در جامعه وجود داشت و به معني جمع رجل و مرد تفسير ميشد، تغيير ميکند. اين اتفاق باعث ميشود فضايي باز شود که زنان بهعنوان شخصيت سياسي بتوانند وارد عرصه رقابت انتخابات رياستجمهوري شوند.»
اميني با اين توضيحات بازهم باور دارد، حتي کانديداي زن اصولگرايان هم نميتواند پيروز انتخابات باشد: «کانديداي زن شايد بتواند بخشي از آراي خانمها را کسب کند اما نميتواند موقعيت ضعيف آنها را در عرصه اجتماعي جبران کند چون زنان کشور ما بيش از آنچه نگاه جنسيتي به انتخابات داشته باشند، قطعا براساس تفکر و بينش سياسي رأي ميدهند.»
به عقيده اين عضو هيأتمؤسس حزب اعتماد ملي، حميد بقايي براي سرپوشگذاشتن روي پروندههاي مالي و مشکلاتي که منجر به بازداشت او شده، براي شرکت در انتخابات اعلام کانديداتوري کرده است اما او تأکيد ميکند که اين کار نميتواند باعث محبوبيت او شود: «هر رد صلاحتي هم محبوبيت ايجاد نميکند. گاهي يک اتهام سياسي متوجه فرد است که باعث رد صلاحيت او ميشود اما در مورد بقايي، اتهامات مالي وجود دارد.
اين موقعيت نميتواند هدف آنها را محقق کند. شايد آنها تصور ميکنند اين ذهنيت در مردم ايجاد ميشود که اين رد صلاحيت بهدليل حضور سياسي آنها در عرصه انتخابات است اما من معتقدم جامعه آنقدر درايت سياسي دارد که چنين توجيهاتي را نميپذيرد.»