اینکه سلطان لابی کشورپس ازیک دوره 28 ساله یبه صورت ناگهانی قیدحضوردرمجلس شورای اسلامی را زدو ترجیح داد هفتم اسفندماه بدون دغدغه کسب اعتماد یا عدم اعتماد مردم به خودش غروب آفتاب را تماشا کند،علامت سئوال های فراوانی را برای بسیاری ایجادکرد.علامت سئوال هایی که برخی ازآن به عنوان اولین پدیده مجلس نهم یادکردند.
واکاوی علل عدم حضور باهنردرانتخابات مجلس
درست زمانیکه مهلت ثبت نام ازنامزدهای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی تمام شد،تحلیل ها درخصوص علل عدم حضور محمدرضا باهنردراین انتخابات آغازشد.
برخی این گمانه را می زدند که باهنر با یک پست خوب ازبهارستان به پاستور می رود.پستی که با نسبت سیاسی او با دولت، درآن زمان چندان نزدیک به واقعیت نبود.
برخی هم علت دیگری را برای حضور نیافتن باهنردرانتخابات روی میز می دیدند و معتقدبودند او از میزان رأی خود در انتخابات با خبر است ، که البته این موضوع در حد حرف و حدیثهای گروه های سیاسی کشوربود و چندان به واقعیتها نزدیک نبود.
اما در این بین افرادی هم معتقد بودند شاید انصراف محمدرضا باهنر از ثبت نام در انتخابات نشانهای از یک تصمیم باشد . به این معنا که شاید آنها بخواهند همچون مجلس هفتم و شورای شهر دوم با چهره های متفاوتی در این رقابت حضور داشته باشند .اما این گزاره در صورتی می توانست درست باشد که در آن چند روز چهره مهم دیگر اصولگرایان ثبت نام نمی کردند
با این حال شخص محمدرضا باهنر پیشتر درباره داوطلبیش در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفته بود : "یک قهرمان قبل از اینکه مدال طلایش را از دست بدهد خودش باید تشک را ببوسد و کنار بکشد."
برخی قهرمانان پس از خداحافظی دوباره به روی تشک باز می گردند
در دنیا ورزش مصادیق زیادی ازبازگشت دوباره قهرمان خداحافظی کرده به دنیا قهرمانی وجوددارد.اتفاقی که برخی تحلیلگران معتقدنددرخصوص قهرمان لابی اصولگرایان نیز شاید به وقوع بپیوندد و باهنر اسب خود را یرای رفتن به سمت پاستور با چراغ خاموش زین کرده باشد.
بسیاری بر این باورنداصولگرایان که دست و دل از احمدی نژادو حامیانش شسته انددرنگاه اول کاندیدای بالقوه ای برای گذاشتن مقابل روحانی ندارند.اما برخی دیگراین گمانه را متصور می شوندکه رقیب روحانی درانتخابات ریاست جمهوری آینده یک کرمانی مقیم تهران است.
به عنوان مثال یکی از اعضای ارشد حزب کارگزاران سازندگی در این خصوص می گوید: تنها گزینه پیش روی اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری محمدرضا باهنر است.
محمدعطریانفرکه محمد رضا باهنر را فردی برخورداراز هوش سیاسی، رفتار حزبی، اعتماد به نفس لازم ومشی اعتدالی می داند معتقد است،افرادی چون ولایتی، قالیباف، لاریجانی،محسن رضایی و حتی سعید جلیلی به دلایل مختلف حاضر به رقابت با روحانی در انتخابات سال 96 نیستند.
البته وی این نظریه را نیز رد نمی کند که شاید باهنر با کناره گیری از ارکان قدرت درحال بازسازی چهره سیاسی خود برای شرکت در انتخابات سال 1400 باشد.
در هر حال در شرایطی که درسال پایانی دوره اول ریاست جمهوری روحانی،فاصله گرفتن دولت او از نیروهای اصلاح طلب رابطه اعتدالیون و اصلاح طلبان را به سمت شکرآب شدن پیش برده است به نظر می رسد روحانی می بایست در تعریف روابطش با گروه های مختلف سیاسی حامی خودیک بازنگری جدی داشته باشد.درغیر اینصورت شاید اصلاح طلبان نیز محمدرضا باهنردیگری را برای انتخابات سال 96 معرفی کنند.