تقریبا قابل پیش بینی بودکه هرچه زمان به جلو می رود،فاصله روحانی و لاریجانی کمتر و کمتر می شود.اما این پیش بینی درانتخابات هیات رئیسه ، کمیسیون های مجلس و... بیش از پیش رنگ واقعیت به خودگرفت تا با برکناری محترمانه مجید انصاری ازمعاونت پارلمانی رئیس جمهور و سپردن کلید اتاق او به دست یک نیروی نزدیک به لاریجانی گردش به راست روحانی بیش از پیش نمایان شود.
دلیل برکناری انصاری چه بود؟
برخی تحلیلگران که معتقدندرفتن انصاری از معاونت پارلمانی به معاونت حقوقی یک تنزل درجه است،این اتفاق را جریمه انصاری به خاطر انتقادازتیم اطلاع رسانی دولت می دانند.
این عده انگشت اتهام را به سمت محمدباقرنوبخت نشانه می روندو براین باورند که تفیض اختیار از انصاری اصلاح طلب به حسینعلی امیری اصولگراتاوان انتقادی است که انصاری طی چندمدت اخیر به تیم اطلاع رسانی دولت کرده است.
اما برخی دیگر جابجایی انصاری با امیری را ناشی از نارضایتی روحانی از مجید انصاری می دانند و معتقدند اولین نارضایتی رئیس جمهور از انصاری به زمانی باز می گردد که انصاری نتوانست نظر مثبت نمایندگان مجلس را برای رای اعتماد به صالحی امیری، برای نشستن روی صندلی وزرات ورزش و جوانان جلب کند.
اما دلیل این جابجایی هرچه بود،باعث شد تا به همان اندازه که لاریجانی و اصولگرایان لباس اعتدال به تن کرده به روحانی نزدیک تر شده اند؛اصلاح طلبان از روحانی دلخور تر شوند.
تغییرچپ گرایانه استانداران
گرچه این تغییر در وزارت کشورچندان به مذاق اصلاح طلبان خوش نیامداما دو تغییر اخیردرسطح استانداران دولت روحانی این موضوع را در اذهان مطرح کرد که روحانی دوست ندارد حمایت اصلاح طلبان را نیز ازدست بدهد.
یکی از این تغییرات رفتن غلامرضا شریعتی به استانداری خوزستان بود.گرچه شریعتی جوان جایگزین عبدالحسن مقتدائی با تجربه شد،اما روحانی یک اصلاح طلب جوان را روی صندلی یک اصلاح طلب کارکشته نشاند تا برخی امتیاز مثبتی برای پشتوانه سازی مدیریتی به روحانی دهند.
یکی دیگر از تغییراتی که دولت روحانی در سطح استانداران داد،جایگزینی سیدعلیاکبر پرویزی به جای وجه اله خدمتگزار دراستانداری خراسان جنوبی بود.تغییری که با تغییرات انجام گرفته توسط پرویزی در سطح فرمانداران و بخشداران این استان انتقاد شدید امام جمعه طبس،فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی و نماینده اصولگرای مردم طبس و فردوس در مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشت.
در هر حال بررسی رفتارهای سیاسی روحانی درحوزه سیاست داخلی و انتصابات چپ و راستش این نظریه را به شدت تقویت می کند که روحانی با خیال راحتی که از سوی اصلاح طلبان برای حمایت از خود دارد،به دنبال بازیکردن با مهره های لاریجانی است تا در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 با خیال راحت تری ثبت نام کند.
تحلیلی که شاید با سه قطبی شدن مجلس و اعلام موجودیت یک فراکسیون جدید بیش از پیش رنگ واقعیت به خودبگیرد.
اما اینکه این سناریوسیاسی روحانی کارگردان دومی بنام لاریجانی نیز دارد یا اینکه لاریجانی نیز از سر اجبار و یا برای کسب منافع جناحی با روحانی هم بازی شده است را زمان مشخص خواهد کرد.