به گزارش راستین آنلاین و به نقل از خبرگزاری آناتولی معاون سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان در ادامه نوشته است:
«آقای ظریف در 9 ژانویه سال با تلویزیون NDTV هند به مذاکرات و روابط غیررسمی و اطلاعاتی ایران با طالبان اشاره کرد. از دیدگاه وزارت امور خارجه افغانستان هرگونه روابط خارج از چارچوب تعاملات دو کشور با طالبان باعث تضعیف روابط طرفین خواهد شد».
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان نیز طی مطلبی در فیسبوک خود گفت: مقامات وزارت امور خارجه ایران این روزها در نقش سخنگویان طالبان عمل میکنند.
وی افزود: ايران از یک افغانستان دموكراتيک كه در آن آزادی بيان و حقوق مدنی و شهروندی تضمين شده باشد به شدت نگران است.
این مقام دولت افغانستان اضافه کرد: رسانهای آزاد (در ایران) وجود ندارد. دولت ایران در هراس است كه آزادیهای موجود در افغانستان به الگو برای ايران بدل نشود. به همين دليل ايران طرفدار انديشههای ملاعمر در افغانستان است».
این اظهارات به دنبال اعلام گفتگوهای ایران با طالبان و همچنین برگزاری دور جدید آن در تهران صورت گرفته است؛ وزارت خارجه ایران گفته که این دیدارها با آگاهی دولت افغانستان صورت گرفته و هدف آن، زمینهسازی برای گفتگوهای بینالافغانی صلح بوده و این دیدارها ادامه خواهد داشت.
در تازهترین اظهارت، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که به هند رفته، در یک مصاحبه گفته است: «غیرممکن است طالبان در دولت آینده افغانستان هیچ نقشی نداشته باشند، اما این نقش نباید غالب باشد. هیچ کس در منطقه، دولتی تحت سلطه طالبان را به نفع امنیت منطقه نمیداند و در این زمینه تقریبا یک اتفاق نظر وجود دارد».