مایو اسلامی در فرانسه جنجال آفرین شد+تصاویر

مقامات محلی 15 شهر ساحلی در هفته های گذشته پوشیدن بورکینی را ممنوع اعلام کردند و همزمان گزارش هایی از درگیری در برخی سواحل فرانسه در رابطه با این پوشش منتشر شده است.

مقامات محلی شهرهای ساحلی جنوب شرقی فرانسه ( از جمله نیس و کن) در هفته های گذشته پوشیدن این نوع لباس را برای زنان در ساحل ممنوع کردند. 

هفته پیش در  ساحل کن گزارشی مبنی بر درگیری بین مسلمانان و غیر مسلمانان گزارش شد که منجر به دخالت پلیس شده بود.

درگیری از آنجا آغاز شده بود که برخی از افراد در حال فیلمبرداری از نوع پوشش زنان مسلمانی بودند که بورکینی به تن کرده و به ساحل آمده بودند در حالی که همسران و برادران این زنان مسلمان از فیلمبرداری این عده ناراحت شده و به سمت آنها حمله ور شده بودند.

دیروز نیز خبرگزاری فرانسه تصاویری را منتشر کرد که در آن نیروهای پلیس بالای سر یک زن (احتمالا مسلمان) ایستاده اند و از او می خواهند تا بر اساس قوانین پوشش بورکینی را از تنش بیرون کند. این تصویر در شهر ساحلی نیس گرفته شده است.

618184 686خارج کردن پوشش بورکینی از تن یک زن در ساحل نیس

همچنین یک زن مسلمان به رسانه های فرانسوی گفته که پلیس فرانسه در ساحل کن او را به دلیل پوشیدن بورکینی 12.5 دلار جریمه کرده است. او گفته است که برخی از حاضران در ساحل نیز به او گفته اند به " مملکت خودش بازگردد."


از سوی دیگر طراح استرالیایی بورکینی گفته است که از زمان ممنوعیت پوشش بورکینی در برخی از شهرهای ساحلی فرانسه فروش اینترنتی این پوشش بیش از دو برابر افزایش داشته است.

او گفته است که فروش این نوع پوشش به ویژه در بین زنان غیر مسلمان از زمان انتشار خبرممنوعیت پوشیدن آن در برخی سواحل فرانسه افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.

خانم " آهدا زانِتی " طراح 48 ساله بورکینی که در شهر سیدنی استرالیا زندگی می کند - و اصالتا لبنانی و مسلمان است - با اعلام این خبر و ضمن انتقاد از تصمیم برخی مقامات محلی فرانسه در ممنوعیت این پوشش در سواحل گفته است اساسا طراحی این لباس به منظور ایجاد امکان حضور برای زنان مسلمان در سواحل است.

او گفته است آنچه به او انگیزه داده تا این نوع پوشش را طراحی کند مساله ممنوعیت پوشش حجاب در مدارس و ادارات و نهادهای دولتی فرانسه بوده است.

او نام این پوشش را از ترکیب دو نام " بیکینی" (پوشش مایو زنان در ساحل) و "برقع " (نوعی لباس زنان با نقاب صورت) انتخاب کرده است.

گفتنی است حساسیت برانگیز شدن پوشش بورکینی در فرانسه در پی حملات تروریستی ماه های گذشته به برخی از شهرهای این کشور از سوی گروه تروریستی داعش ، تشدید شد.

این در حالی است که این پوشش نه تنها در استرالیا حساسیت زا نبوده بلکه  استقبال خوبی هم از آن شده و حتی برخی زنان غیر مسلمان استرالیایی نیز به دلیل پوشیده بودن این پوشش ساحلی و جلوگیری از آسیب های پوستی ناشی از آفتاب داغ سواحل این کشور، این نوع پوشش را خریده و استفاده می کنند.

مقامات محلی فرانسه در توجیه ممنوعیت بورکینی در برخی از سواحل این کشور گفته اند که این اقدام آنها به منظور جلوگیری از حساسیت ها و نگرانی های امنیتی در پی  حملات مرگبار تروریستی در ماه های گذشته است. به گفته مقامات فرانسوی بورکینی نمادی از پوشش " افراط گرایان اسلامی " است و به همین خاطر ممکن است پوشیدن آن در سواحل فرانسه سبب تنش بین مسلمانان و غیر مسلمان ها شود.

در سال های گذشته مساله ممنوعیت پوشش برقع در برخی از کشورهای اروپایی نیز حساسیت های مشابهی ایجاد کرده بود.

واکنش شهردار لندن

هردار مسلمان لندن روز پنجشنبه قبل از عزیمت به «پاریس» برای گفت‌وگو با همتای فرانسوی خود، ممنوعیت پوشیدن «بورکینی» یا مایو اسلامی در فرانسه را مورد انتقاد قرار داد.

صادق خان که اولین شهردار مسلمان در یک پایتخت مهم غربی به حساب می‌آید، بعد از آن این ممنوعیت در فرانسه را مورد انتقاد قرار داد که پوشیدن بورکینی در 30 شهر فرانسه ممنوع اعلام شد و جنجال شدیدی در خصوص حقوق زنان و سکولاریسم برپا کرد.

 
وی به روزنامه «لاندن ایونینگ استاندارد»گفت: «فکر نمی‌کنم که کسی باید به زنان بگوید که چه بپوشند و چه نپوشند. والسلام. به همین سادگی.»
 
صادق خان تأکید کرد: «فکر نمی‌کنم چنین کاری درست باشد. من نمی‌گویم که ما کامل هستیم اما یکی از لذت‌های لندن این است که ما تفاوت‌ را تحمل نمی‌کنیم، بلکه به آن احترام می‌گذاریم، از آن استقبال می‌کنیم و آن را بزرگ می‌داریم».
 
عالی‌ترین دیوان اداری فرانسه، روز پنجشنبه یک دادخواست قانونی علیه ممنوعیت پوشیدن بورکینی در «ویانو لوبو» در نزدیکی «نیس» واقع در جنوب فرانسه را مورد بررسی می‌دهد.
 
خان قرار است با «آن هیدالگو» شهردار پاریس در خصوص تأثیر رأی‌گیری ماه ژوئن بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا و همچنین تجارت و امنیت گفت‌وگو کند.
 
وی قبل از سفر به پاریس گفت: «من به پاریس می‌روم تا به وضوح روشن کنم که لندن برای جهان باز است، برای تجارت باز است و برای سرمایه‌گذاری و کسب و کار و همکاری، ایده‌های جدید، استعدادهای جدید و افراد باز است».
 
فرانسه در ماههای اخیر، با حملات شدید تروریستی روبرو بوده است که از جمله آن می‌توان به حمله در نیس اشاره کرد که ماه گذشته به وقوع پیوست و 86 نفر پس از آن جان خود را از دست دادند.
 
تکفیری‌های داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند. این حملات به بهانه‌ای تبدیل شده تا دولت فرانسه محدودیت‌ها علیه مسلمانان را افزایش دهد. 
 

farhangnews 227940 605101 1472129798صادق خان شهردارلندن

انتهای پیام /  101
4103 کلیک ها  جمعه, 05 شهریور 1395 03:45
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا