حالا یازده ماه ازآن روزهاگذشته است.یازده ماهی که درطول آن حیدراسکندرپور و تیمش درکنارکارهای خوبی که انجام داده اند نقدها های متعددی را نیز به عملکردخود دیده اند.
اما یکی ازاقداماتی که عکس العمل های متفاوتی رادرچند روزاخیر به دنبال داشت،نصب تصاویرخبرنگاران حوزه شورا و شهرداری شهر شیرازروی بیلبوردهای شهری بود.اقدامی که موردتوجه افکارعمومی نیزقرارگرفت.
درحالیکه برخی خبرنگاران شیرازی ازاین اقدام شهرداری به عنوان یک ابتکاریادمی کنند،برخی دیگر آن را موردنقد قرارداده و ایرادات جدی را متوجه روابط عمومی شهرداری شیراز می دانند.
شهرداری می توانست بهترعمل کند
سمیرا متین نژاد که ازمنتقدین این اقدام شهرداری است با طرح این سئوال که چرا شهرداری به جای چاپ چند باره بنرها با عکس های تکراری خبرنگاران حوزه خودش،همه خبرنگاران شهر رادر این قدردانی سهیم نکرد؟ می افزاید:می شد به جای اینکه یک بنر دو یا سه بار چاپ شود یک بار چاپ شود و بقیه بنرها به سایر خبرنگاران اختصاص داده شود.
به اعتقاد این خبرنگار شیرازی اگر شهرداری نمی خواست این کاررا انجام دهد ، دستکم می توانست به جای اطلاق عنوان کلی خبرنگار در بیلبورد ها ازعنوان خبرنگاران حوزه شهرداری استفاده کند.
متین نژاد در عین حال معتقد است که شهرداری به عنوان یک سازمان مردمی و اجتماعی حوزه مشخصی نیست یعنی فرهنگی نویسان، ورزشی نویسان، خبرنگاران اجتماعی و سیاسی بسیار با شهرداری همکاری می کنند و کرده اند.
وی می افزاید:نقد عملکرد شهرداری و نشان دادن عملکرداین دستگاه بر عهده این دوستان هم هست و به شرکت در جلسات شورا محدود نمی شود.
این خبرنگار شیراز براین باور است که روابط عمومی شهرداری شیراز می توانست با ارسال یک نامه به رسانه های شیراز و اطلاع از نام خبرنگاران آن رسانه بیلبورد های پربار تری را درسطح شهر نصب کند که که به دلگرمی بقیه خبرنگاران نیز هم منتهی شود.
حرف های متین نژاد را یکی دیگر از خبرنگاران روزنامه های شیراز نیزتکرار می کند و می گوید: خبرنگار حوزه شهری فقط آن خبرنگاری نیست که با شهرداری ارتباط دارد .
به اعتقاد این خبرنگار، خبرنگاران در صفحات روزنامه ها مسائل شهری رو مطرح و گزارش و مصاحبه های بیشتری هم نسبت به خبرنگاران این حوزه دارند که متاسفانه هیچ وقت دیده نمی شوند.
نرگس مکاری زاده،خبرنگارحوزه اقتصادی روزنامه خبرجنوب نیزازجمله منتقدین این اقدام شهرداری است.
اومعتقداست که شهرداری نباید فضای شهری رافقط به خبرنگاران حوزه خودش اختصاص دهد.
مکاری زاده این فضا را متعلق به همه مردم شهر می داند.
دیکته نانوشته غلط ندارد
اما حرف های رئیس هیات مدیره انجمن صنفی خبرنگاران وعکاسان خبری استان فارس کمی متفاوت تر از منتقدین این اقدام شهرداری است.
علی محمد پشوتن با بیان اینکه شخصا با این اقدام شهرداری مخالف است،درعین حال می گوید:در هفته خبرنگار هرکسی به فراخورمسئولیتش دوست دارد اقدامی درشان خبرنگاران انجام دهد.
وی بابیان اینکه دراین راستا هرکسی دوست دارد از یک ابتکارنواستفاده کند می گوید:اینکه من شخصا مخالف چاپ تصاویر خبرنگاران و انتشارآن روی بیلبوردهای شهری باشم ،دلیلی برای غلط بودن این اقدام شهرداری نیست.
سردبیرخبرگزاری دانشجویان ایران درفارس،خبرنگار راشخصیتی متفاوت با سلبریتی های سینما می داندومی گوید:به نظر من خبرنگار نیازی به مشهور شدن با این سبک و سیاق ندارد.
پشوتن درعین حال بابیان اینکه دیکته نانوشته غلط نداردبه نقد برخی خبرنگاران درخصوص انتشارمحدودتصاویر خبرنگاران حوزه شورا و شهرداری شیرازاشاره می کند و می گوید:هیچ کاری دراولین اقدام بدون غلط نیست ،اما هنر ما این است که در دفعات بد میزان اشتباهایمان را به حداقل برسانیم.
وی که به هم صنفان خود توصیه می کند در نقدهای خود نیمه پرلیوان را مد نظر داشته باشند می افزاید:شهرداری یک حوزه خبری است، مانند تمام حوزه های خبری از این رو باید قبول کردکه این حق شهرداری است که خبرنگاران حوزه خود را متفاوت ببیند.
اقدام شهرداری کارمثبتی بود
دبیرانجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس نیزنظری شببیه به نظرپشوتن دارد.
محمودشبان سروستانی نفس این کاررا خوب می داند و می گوید:هرکارمثبت و خوبی هم می توانددارای اشکال و غلظ باشد.
وی بابیان اینکه هیچ کاربزرگی از ابتدا بزرگ نبوده است با مقایسه این اقدام شهرداری شیراز با شهرداری تهران می افزاید:درتهران نیز این هفته توسط شهرداری این شهر به گونه ای دیگر اما شبیه به اقدام شهرداری شیراز مقام خبرنگاران گرامی داشته شد.
خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی خبرپارسی می افزاید:این اقدام شهرداری می تواند سرآغاز یک اتفاق خوب درحوزه شهری باشد.
درنقدها انصاف را رعایت کنیم
مهدی راکعی خبرنگارخبرگزاری صداوسیما نیز این اقدام شهرداری شیراز رااقدامی قابل تقدیر می داند و می گوید:
درست است که به اعتقادبرخی همکاران در نصب بنرهای شهرداری ، بعضی ازهمکاران از قلم افتاده اند اما نفس کار قابل تقدیر است.
وی این اقدام رایک کار جدیدی و سرآغاز یک نگرش نو درراستای اهمیت بخشیدن به حرفه خبرنگاری از طرف دستگاهها می داند و می گوید:
اینکه ما کار شهرداری رامورد تمسخر قرار دهیم ، بدور از انصاف و معرفت است.
راکعی همچنین می گوید:اگر همین کار راشهرداری یک شهردیگرانجام داده بود، همه ما از شهرداری شیرازشاکی می شدیم که چرا شما این کار را انجام نداده اید.
شهریک موجود زنده است
شهر موجودی زنده و فعال است که به مراقبت و محافظت احتیاج دارد.نبض زندگی و نیازهای روزمره مردم در شهر می زند.
اینها حرف های فرزادصدری،معاون روابط عمومی و اموربین الملل شهرداری شیراز است.
سردبیر سابق ایسنا بابیان اینکه نباید فکر کنیم شهر را می توان فقط با سیمان و آهن ساخت می افزاید:روح تمام پروژههای شهری با نگاه انسانی شکوفا میشود و در شهر انسان محور انسان آگاه هست که به رشد و توسعه شهر کمک می کند.
صدری بابیان اینکه شهرسازان، بدون فرهنگسازان و روشنگران و ایدهپردازان قطعا موفق نیستند،معتقد است از جمله روشنگران و فرهنگسازان شهر که در تعالی فرهنگی شهروندان نقش مهمی را ایفا می کنند خبرنگاران هستند.
وی می افزاید:آنها با نگاه تیز و تحلیلی خود مشکلات شهر را رصد می کنند و خیرخواهانه به گوش مدیران شهری می رسانند.
معاون روابط عمومی و اموربین الملل شهرداری شیراز می افزاید:روز خبرنگار فرصتی بود تا ازخبرنگاران حوزه شهری که در زیباسازی و پاکسازی شهر و نیز رشد سطح فرهنگی شهروندان نقش ایفا می کنند و در تحقق شعار آقای شهردار با عنوان 'شهر سبز پایدار ، شهروند فرهنگ مدار" تلاش و همکاری می کنند به نیکی یاد کرده و این عزیزان را به شهروندان معرفی کنیم.
صدری می افزاید:از طرف دیگر شیراز را به عنوان پرچمدار روزنامه نگاری در کشور می شناسند ازاین رو ما هفته خبرنگار را همسو با هفته شیراز فرصت مناسب دیدیم که داشته های رسانه ای و فرهنگی خود را به شهروندان معرفی کنیم ،لذا تصاویر تعدادی از روزنامه نگاران شیرازی از مشروطه به این طرف را برای آشنایی شهروندان بر روی دکه های مطبوعاتی نصب کردیم تا ادای دینی نسبت به روزنامه نگاران متقدم شهر کرده باشیم.
حالا هفته خبرنگارتمام شده است و خبرنگاران تا 17 مرداد سال آینده 364 روزفرصت دارند تا عملکرددستگاه های مختلف را باهدف اطلاع رسانی درجامعه منتشرکنند.شاید از فرداصبح همه فراموش کنند که در هفته خبرنگارامسال چه دستگاه هایی چه اقداماتی انجام داده اند،اما آنچه در تاریخ فرهنگی شهر شیراز به یادگار می ماند توجه ویژه شهرداری این شهر به صنف خبرنگاران و روزنامه نگاران بوده است.توجه ای که شاید برخی به عمق دوره معاصرآن نقد داشته باشند اماقطعا طول این توجه که ازدوران مشروطه تا عصر حاضر گسترده است مورد تقدیربسیاری ازاهالی رسانه خواهد بود.