دولت در تامین رام قطار مترو شیراز همکاری کند

دولت در تامین رام قطار مترو شیراز همکاری کند
   
دولت در تامین رام قطار مترو شیراز همکاری کند |||| ||||

مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی (مترو) شیراز با اشاره به اینکه دولت در تامین رام قطار مترو شیراز همکاری کند، گفت: انتظار داریم با حمایت دولت و تامین رام قطار، سرفاصله در خط یک مترو از 15 دقیقه به 10 دقیقه برسد.

منصوره خسروبیگ راستین آنلاین :علی کلانتری مزرعه نو، در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر فاز یک خط 2 در سال 1401 و 1402 را به بهره برداری رساندیم و به خاطر نبود رام و واگن مشکلاتی داریم جلسات متعدد با نمایندگان برای تامین رام شکل گرفت.

مدیر عامل شرکت مترو شیراز افزود: از خط 2 فقط ایستگاه استقلال را تا روز شیراز به بهره برداری می رسانیم و ایستگاه 15 خرداد هم ظرفیت خوبی بود ولی برای تملک زمین به مشکل برخورد کردیم.

وی گفت: از میدان نمازی تا فضیلت حفاری 1600 متر تا نزدیکی ایستگاه ادبیات حفاری انجام شده است و تا قبل از پایان سال دستگاه از ایستگاه سعدی خارج می شود و رکورد ساخت مترو در خط 2 شکسته شد و هشت کیلومتر از خط را طی 2 سال به بهره برداری برسانیم.

کلانتری با اشاره به اینکه دولت برای تامین ناوگان بیشتر حمایت کند، اظهار کرد: پنج کیلومتر فاز دوم در حال اجراست که ایستگاه های «آزادی»، «اطلسی»، «ادبیات» و «کلبه سعدی» راه اندازی خواهد شد و اینکه خط 2 به کجا متصل شود مشخص نشده است و بعد از جمع بندی اعلام می کنیم.

وی با اشاره به اینکه راندمان حفاری به خاطر قطعی برق در حوزه خط سه خوب نبود، افزود: ایستگاه میلاد پیشرفت عالی داشته است و ایستگاه آفرینش و جهاد در حال آماده سازی هستند.

کلانتری با اشاره به اینکه ایستگاه آرین و صنایع نامشخص بود مجوز آن صادر شد و بحث مطالعاتی آن انجام شده و مطابق زمان بندی به اجرا برسانیم، تاکید کرد: لینک خط یک به چهار با توجه به بافت فرهنگی گزینه های مختلف مشخص شد و 2 هزار و 700 متر تونل و استفاده از ظرفیت اتوبوس برقی انجام خواهد شد.

مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی (مترو) شیراز با اشاره به اینکه از ظرفیت تراز بلیط مترو برای تخلیه مسافران مترو استفاده می کنیم، افزود: خط چهار مترو شیراز از بلوار رازی تا باسکول نادر به طول پنج کیلومتر با چهار ایستگاه اجرایی می شود و عملیات احداث خط چهار آغاز شده است و برای هر کیلومتر خط مترو باید 60 میلیون یورو هزینه شود که همه جانبه قابل استفاده شود و حفاری خط چهار تا پایان سال و اردیبهشت سال آینده انجام می شود.

وی گفت: پیش بینی روزانه 120 هزار نفر را داریم که با 13 رام در خط یک و یک رام در خط 2 که در صورت تکمیل تا 200 هزار نفر را می تواند استفاده کند و انتظار ما برای خدمت رسانی منطقی سرفاصله منطقی 10 دقیقه است.

کلانتری اظهار کرد: سه قطار داریم که از لحاظ راندمانی متفاوت هستند که به خط 2 می آیند و سه رام جدید به خط یک منتقل می شود و استفاده از توان مهندسی بومی یکی از مهمترین مولفه های است که باید مورد توجه قرار گیرد، قرارداد تجهیزات به ازای هر سیستم مترو 16 میلیون یورو بوده و توسط نیروهای بومی این عدد به صورت کل تجهیزات به کمتر از هفت میلیون یورو است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه ساخت هم 700 میلیون تومان هم کاهش هزینه ساخت را داشتیم، افزود: 16 شرکت دانش بنیان نیازهای مترو را بررسی کردند و در این راه بومی سازی همکاری های زیادی داشتند.

کلانتری گفت: باید بستر و زیرساخت مترو را بسازیم و هر سالی که دیرتر عمل کنیم موضوع هزینه ها تصاعدی بالا می رود و 315 واگن معادل 63 رام قرار بود بین سه شهر شیراز، تبریز و اصفهان توزیع شود که سهم مترو شیراز 10 رام قطار بود و بر اساس پیشرفت فیزیکی هفت رام را تحویل گرفتیم ما در حال حاضر 34 کیلومتر خط بهره برداری داریم و تبریز تنها 10 کلیومتر بهره برداری دارد.

وی گفت: تصور داریم که با تلاش ها 2 رام از دولت و سه رام را هم با چین قرارداد می بندیم تا پایان سال آینده به پنج رام برسد و 40 دستگاه قرارداد هم توسط دولت برنامه سه ساله دارد که زمان تحویل آن جز اختیارات ما نیست.

کلانتری با یادآوری این مطلب که 6 هزار میلیارد تومان تاکنون از اوراق استفاده شده است و چهار هزار میلیارد تومان معادل 80 درصد، تامین شده است، افزود: قرارداد پله برقی و آسانسور داریم سال گذشته قرارداد بسته شد و بابت تغییر نرخ ارز مشکل حقوقی شکل گرفت و شرکت برنده تضامین ارائه شد تا 21 میلیارد تومان هزینه شد و در یک بازه 12 ماهه هر ایستگاه یک آسانسور و پله برقی داشته باشند.

مدیر عامل مترو شیراز با اشاره به اینکه 126 پله برقی و 60 دستگاه آسانسور، وجود دارد که یک دستگاه پله برقی و یک دستگاه آسانسور خراب شده است و منتظر تامین قطعات آن هستیم، افزود: بیشتر گلایه مردم از عدم نصب است و 16 دستگاه پله برقی و 11 دستگاه هم آسانسور نصب خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ما بخشی از پازل ترافیک هستیم و مابقی سازمان ها هم باید همکاری داشته باشند، گفت: در خصوص صدرا کمتر از سه هفته پیش جلسه با شرکت عمران صدرا داشتیم هنوز موضوع به نتیجه نهایی نرسیده است

رضا محمدیان هم با اشاره به اینکه در رابطه با صدرا 2 بحث است که طبق ضابطه «777» ظرفیت جمعیتی 250 هزار نفر باید این شهر داشته باشد، تاکید کرد: با این اساس امکان ایجاد مترو برای صدرا وجود ندارد و یک موضوع دیگر اینکه ظرفیت خط یک و سه هم ظرفیت اضافه شدن بار صدرا را ندارد.

عضو ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در سازمان مترو شیراز اضافه کرد: ساخت مترو در بسیاری از کشورها انجام نمی شود و با BRT انجام می شود.
وی در رابطه با اتصال خط یک به چهار، هم گفت: دسترسی اکثریت شهر به حرم های مطهر انجام می شود.

محمدیان تاکید کرد: چهار عملیات مختلف در مترو شیراز انجام می شود که هر کدام مسائل خاص خودش را دارد.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از ترافیک فرهنگ ترافیک است و قاعده وجود دارد، افزود: درصد زیادی از خودروهای سواری مسافربر در شیراز، ساکن شیراز نیستند.

محمدیان گفت: در ترافیک معالی آباد، دوبله ایستادن خودروها آسیب می زند و عقب نشینی بخش مسجد شهید دستغیب و دست فروشان دیگر دلایل ترافیک این منطقه است.

وی گفت: فرهنگ زیربنای سیاست، اقتصاد و علوم اجتماعی است و کسی که فرهنگ دارد کاسب موفقی خواهد بود و کسی که فرهنگ دارد سیاست مدار با دوامی است.

 

انتهای پیام /  108
142 کلیک ها  یکشنبه, 18 شهریور 1403 10:20
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا