رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ایجاد مرکز پژوهشهای این نهاد را باارزشترین اقدام شورای پنجم خواند و گفت: در همین زمینه، کتابخانه این مجموعه باعنوان حلقه تکمیلکننده مرکز پژوهشها تصمیمات شورای اسلامی شهر را علمی میسازد.
یکشنبه پنجم بهمنماه در آیین گشایش کتابخانه تخصصی مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز با گرامیداشت دهه فجر انقلاب، عنوان کرد: دهه فجر بهانهای است برای تحقق اهداف انقلاب تا بتوانیم با بازخوانی کارنامه خود، اشکالات را برطرف کنیم.
وی ریشه تمامی مشکلات را در جهل و نادانی دانست و گفت: عدم شناخت باعث میشود نتوانیم به درک مشترک درباره مسائل مختلف برسیم و ارزش گامبرداشتن در زمینه رسیدن به فهم مشترک، با تلاشهای دیگر ما قابلمقایسه نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز افتتاح مرکز پژوهشهای مرکز شورای اسلامی را زیباترین روز در طی حدود سهونیم ساله این شورا دانست و گفت: این اقدام مسیر رسیدن به درک مشترک را فراهم میسازد و در تصمیمسازیها کمککننده است.
موسوی دلیل از تشکیل این مرکز را سرنوشتساز بودن مصوبات شورای شهر بر زندگی مردم دانست و اظهار کرد: شورای شهر شیراز برای جمعیتی دو میلیونی تصمیم میگیرد و مصوباتش سرنوشت مردم را رقم میزند؛ از همین رو هرچه مصوبات از پشتوانه علمی و فنی و پژوهشی کارشناسی و تحقیقاتی بیشتری برخوردار باشد به همین میزان هم تصمیمات برای تامین صرفه و صلاح مردم و اجتماع مفید خواهد بود.
او با تاکید بر اینکه وجود مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز ضروریترین بخش برای فعالیت شورای اسلامی بوده است، بیان کرد: با این اهمیت، این مجموعه باید از ابتدا تاسیس میشد تا بتواند پشتوانه علمی تصمیمگیریها باشد.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز همچنین به موضوع ایجاد کتابخانه تخصصی در این مرکز اشاره کرد و ادامه داد: گشایش این کتابخانه تخصصی، اتمام حجتی برای تقویت ارزش محتوایی مرکز پژوهشهاست.
موسوی در ادامه قرارگرفتن مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز را در جوار حرم احمدبنموسی (ع) با اهمیت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که این موضوع ارتباطی تنگاتنگ و معنادار برای تقویت بنیههای فرهنگی ایجاد کند.
او همچنین با اشاره به آسیبهای اجتماعی موجود در منطقه، ایجاد مرکز پژوهشها را نقطه عطفی در تغییر وضعیت اجتماعی و ساختار فرهنگی این مجموعه دانست.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ضمن تاکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای این مرکز، گفت: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز از لحاظ سختافزاری و امکانات در وضعیت مطلوبی است ولی از لحاظ محتوایی نمرهای بیش از ۱۲ تا ۱۵ به آن تعلق نمیگیرد؛ اما امید است در ادامه راه در به ثمر رساندن موضوعات پژوهشی موفق عمل کند.
راهاندازی کتابخانه تخصصی مرکز پژوهشهای شورا چراغی برای آینده شیراز خواهد بود
سرپرست مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز نیز در آیین افتتاح کتابخانه تخصصی این مجموعه اظهار کرد: این مرکز در ۲۷ مهرماه ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد و طی این مدت با برگزاری جلسات منظم هیات امنا ساختار، بستر و چارت سازمانی آن تعیین شد.
«عبدالجلیل شریفی» همچنین برگزاری جلسات شورای پژوهشی کارگروههای تخصصی و دعوت از متخصصان مدیریت شهری را تدوینکننده مسیر کلی و الزامات مرکز دانست و گفت: پاسخ کارشناسی به لایحهها و طرحهای اجرایی شورا وظیفه اصلی این مرکز است.
او حمایت از پایاننامهها را در مقاطع تحصیلات تکمیلی از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد و افزود: مرکز پژوهشها در نظر دارد با عنایت به موقعیت ویژه قرارگیری ساختمان در مجاورت فضاهای بلااستفاده شهری، با همکاری شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی، بوستان و محل مطالعهای برای ساکنان منطقه ایجاد کند.
شریفی با بیان اینکه بهمنظور برخورداری از شهری پویا و تحقق توسعه پایدار باید دست یاری به سوی اندیشمندان دراز کنیم، گفت: در این مسیر، پژوهش چراغ روشنی است که راه از بیراه مینمایاند و امروز راهاندازی این کتابخانه با نگاهی ویژه به حوزه شهری افروختن چراغی است که تابندگیاش موجب روشنایی راه آینده شیراز خواهد بود.
وی شیراز را زیستبودم عرفا، ادبا، حکما و علما دانست و بیان داشت: میراث ماندگار این اندیشمندان امروز امانتی است که در برابر آن مسؤولیم؛ از همین رو گشایش این کتابخانه تخصصی، گشایشی عظیم در تدوین راهبردهای شهری آیندگان فراهم خواهد ساخت.