آموزش و پرورش، خانواده و رسانه نقش های مهمی در حوزه پیشگیری دارند که لازم است متعهدانه تر به وظایف خود عمل کنند.
وی لازمه این کار را برنامه منسجم، فراگیر و نظارت مستمر و دقیق دانست.
سرهنگ دوستدار به مساله معتادان متجاهر اشاره کرد و گفت: برابر بررسی های میدانی عمده معتادان متجاهر غیر بومی بوده و هر بار بعد از دستگیری و خروج از کمپ مجددا به دلیل همین موضوع(غیر بومی بودن) به خیابان ها و کوچه ها سرازیر می شوند.
لازم است با برنامه ریزی مناسب متولیان، بحث صیانت جدی گرفته شود و افراد غیر بومی استان بعد از طی مدت کمپ با هماهنگی خانواده ها به محلشان بازگردانده شوند تا تحت نظارت و حمایت خانواده قرار گیرند.
معاون اجتماعی سپاه فجر موضوع اصلی در عدم توفیق در مبارزه با مواد مخدر را عدم پیگیری جدی از سوی مسولین و متولیان دانست و گفت عمدتا مصوبات در حد صورتجلسه و روری کاغذ باقی می ماند و فراموش می شود.
او در بیان مصداق موضوع عدم پیگیری تا حصول نتیجه به مساله خانه های ضایعاتی که تکمیل کننده چرخه مواد هستند اشاره کرد و گفت: سالها همه معترف هستند که مراکز خرید ضایعات در محلات بافت قدیم تکمیل کننده چرخه اعتیاد است و معتادها را در این محلات جمع می کند. اما هر بار که مسولی به آنجا سر می زند، مصوبه ای تصویب می شود و چند روزی این مراکز تعطیل و به هفته نرسیده پلمپ آنها شکسته می شود.
سرهنگ دوستدار به موضوع الگوی تغییر در بافت های قدیم هم گریزی زد و گفت دستگاه متولی بهتر است در باب الگوی مورد نظرش در بافت تاریخی توضیح دهد. قرار است این مناطق با این سابقه فرهنگی و مذهبی چگونه ارتقا یابد.
نکند بی دقتی کنیم و محله های مجاور حرم با بیشترین مسجد و امامزاده و شهید را به مراکزی با فاصله بسیار زیاد از این سابقه های درخشان تبدیل کنیم.
وی در پایان از آمادگی کامل سپاه و بسیج برای کمک به دستگاههای متولی خبر داد و گفت: ظرفیت بی بدیل بسیج مثل همیشه برای گره گشایی از مشکلات مردم آماده است. مساله آسیب های اجتماعی در اولویت بسیج و سپاه هست و در همه مراحل برنامه ریزی، اجرا و نظارت یاری گر مجموعه های متولی خواهیم بود.